Hur man tämjer en katt i Minecraft

Minecraft har massor av neutrala mobbar och några av dessa mobbar kan tämjas i spelet. När den väl är tämjad blir den neutrala mobben vänlig mot spelaren. Beroende på typen av mobb kommer den antingen att försvara spelaren eller hjälpa den att samla någon sorts resurs eller erbjuda skydd.

Katter i Minecraft

Minecraft hade ursprungligen Ocelots som en spelare tämjde för att få en domesticerad katt. Med de senaste uppdateringarna är katter nu en officiell mobb. Ocelots finns fortfarande i djungelbiomer men du behöver inte tämja en för att få en katt.

Katter finns i byar och finns i alla möjliga varianter; det vanliga tabbymönstret, smokingkatten, ingefärskatter, calicos etc. Creepers och Phantoms är rädda för katter och bara det är en bra anledning att ha dem. Katter i Minecraft spinnar. Två katter kan para sig och få kattungar.

Tämja en katt i Minecraft

För att tämja en katt i Minecraft måste du mata den med fisk. Fisk är lätt att få tag i men du behöver tid och ett fiskespö för att göra jobbet.

Hantverk fiskespö

För att tillverka ett fiskespö behöver du;

Tre träpinnar (alla träslag)
Två strängar (erhålls genom att bryta spindelnät eller döda spindlar)

Obs: för att bryta spindelnät, använd skurar. De kan tillverkas med två järn tackor. Spindelnät finns i grottor och minschakt.

När du har det material du behöver kan du tillverka ett fiskespö.

Öppna hantverksbordet.
Placera en träpinne i den sista cellen i första raden.
Placera en träpinne i den andra cellen i den andra raden.
Placera en träpinne i den första cellen i sista raden.
Placera en sträng i den sista cellen i den andra raden.
Placera en sträng i den sista cellen i den tredje raden.
Samla fiskespöet.

Fånga fisk i Minecraft

Du är redo att börja fiska. Ta med fiskespöet till någon närliggande vattenkälla. Det är bäst att hitta det öppna havet men de små bäckarna och sjöarna du ser duger.

Högerklicka/placera åtgärd vid vattenkällan medan du håller i spöet för att starta rullen.
Titta noga på vattnet och punkten där rullen försvinner under vattnet.
När du ser bubblor dyka upp och simma mot rullen betyder det att du är på väg att få en tugga.
När rullhuvudet dras under vattnet, högerklicka/placera åtgärden igen.
Vad du än har fångat kommer att läggas till i ditt lager.

Obs: när du fiskar ska du mestadels fånga fisk, men du kan ibland dra upp andra föremål, t.ex. stövlar, skålar, glasflaskor, böcker, pufferfish etc.

Hur man tämjer en katt i Minecraft

Samla minst 10 fiskar. Det ska antingen vara rå torsk eller rå lax, båda är vanliga. Hitta en by och gå fram till en katt. Du måste hålla lite avstånd annars rinner det av. Se till att du håller fisk eftersom katterna i Minecraft alla är matmotiverade. När du har en katts uppmärksamhet, högerklicka/placera åtgärd på den för att mata den med fisken.

Upprepa tills du ser hjärtan komma från katten. Katten kommer att få ett rött halsband. Den är nu tämjad och kommer att följa dig runt. Se till att hålla den matad.

Slutsats

Katter kommer att attackeras av vargar men de kommer också att attackera kycklingar, kaniner och sköldpaddor. De är bra att ha i närheten, men du bör se till att dina kycklingar är skyddade.