Hur man taggar YouTube-videor och 9 YouTube-tagggenerator för din nästa video

Spread the love

Taggar är beskrivande sökord eller fraser som hjälper tittarna att hitta videor på YouTube. Att använda rätt taggar är viktigt för att utöka din publik och öka antalet visningar av varje video.

Enligt YouTube är taggar en typ av metadata som ökar din videorankning på YouTube.

Den här artikeln kommer att berätta om fördelarna med YouTube-taggar, hur du använder dem och de bästa verktygen du måste använda för att få rätt taggar för YouTube-videor.

Fördelar med YouTube-tagggeneratorer?

 • Generera automatiskt SEO-vänliga taggar
 • Minskar arbetsbelastningen
 • Populära taggar hjälper till att komma på nya videoidéer
 • Öka antalet visningar av dina videor
 • Förbättra chanserna att rankas i rutan Föreslagna videoklipp

Hur använder man YouTube-taggar på rätt sätt?

När du använder taggar i dina YouTube-videor bör du ta hand om några viktiga punkter. Följande är de bästa tagpraxis du bör följa:

 • Gör det primära sökordet till den första videotaggen: A studie av 1,3 miljoner YouTube-videor hittade ett samband mellan rankningar och närvaron av sökordet i videons taggar. Även om det inte finns några bevis, tror vissa att YouTube ägnar mest uppmärksamhet åt din första tagg. Så för att vara på den säkra sidan är det bättre att använda ditt mål eller det mest avgörande sökordet som den första taggen.
 • Använd relevanta taggar: Se till att taggarna du använder på dina YouTube-videor är relevanta för innehållet i videon. Du bör inte bara lägga till de sökord som är specifika för ditt ämne utan även breda sökordstermer så att du kan öka innehållets räckvidd.
 • Testa att använda kortare taggar: 2 till 4 ord är den idealiska längden på en tagg du bör sikta på. Alla taggar behöver dock inte falla inom detta intervall.
 • Lägg inte till för många taggar: Att lägga till för många taggar i dina videor kan förvirra YouTube-algoritmen för att avgöra det exakta ämnet för din video. Google säger det tydligt att om en video har 60+ taggar, skulle inga taggar läsas.
 • Följ dina konkurrenter och utnyttja deras videotaggar: Om du gör en video om ett konkurrensutsatt ämne, läs taggarna som finns på redan skapade videor med hög ranking i YouTubes sökresultat. Du kan hämta inspiration från dessa taggar och använda liknande taggar i dina videor.
 • Utnyttja YouTube-förslag: När du söker efter ett sökord på YouTube, föreslår det de mest populära sökorden eller fraserna relaterade till ämnet du skrev in i sökfältet. Använd dessa förslag som taggar i dina videor.
 • Vilseleda aldrig människor med taggar: Att använda taggar som inte är relaterade till dina videor kan vara dåligt för dig och din kanal. Detta kan leda till förlust av prenumeranter. Om YouTubes algoritm upptäcker att du använder vilseledande taggar kan den sluta rekommendera dina videor till publiken eller till och med förbjuda din kanal.
  Hur man använder YouTube Music på Linux-skrivbordet

Nu när vi känner till fördelarna med att använda taggar, låt oss titta på de mest populära och användbara YouTube-tagggeneratorerna som finns tillgängliga.

VidIQ

VidIQ hjälper dig att generera videotaggar och tillhandahåller olika funktioner som hjälper dig att växa din YouTube-kanal. Det hjälper till exempel att förbättra SEO, sökordsforskning och tagganalys.

Hur använder man VidIQ för att generera taggar?

 • Logga in eller registrera dig på VidIQs hemsida.
 • Skicka inloggning, klicka på Dashboard.
 • Klicka på sökfältet och skriv in titeln på din video.
 • Klicka på Sök.
 • VidIQ ger dig de bästa taggarna för YouTube-videon du vill göra.

Gratisversionen av VidIQ kommer med ett begränsat antal funktioner. Du kan bara generera tre taggar relaterade till din sökfråga i gratisversionen. För att låsa upp fler funktioner kan du uppgradera till en betalplan. De betalda planerna börjar från $7,50 per månad.

TunePocket

Ursprungligen, TunePocket är ett royaltyfritt musikbibliotek. Men tillsammans med att erbjuda musiktjänster är det också känt för några YouTube-verktyg, inklusive YouTube Tags Generator.

Det som är bra är att du inte ens behöver skapa ett konto för att använda tune pockets YouTube Tags Generator-verktyg.

Det är allt. TunePocket ger dig taggarna som hjälper dig att förbättra dina videor.

Tune Pockets YouTube Tags Generator Tool är gratis att använda. Den enda nackdelen med Tune Pocket är att den inte tillhandahåller data relaterade till varje tagg.

Sökordsverktyg ger dig en rad sökord, tillsammans med information om hur dessa sökord har utvecklats under de senaste 12 månaderna.

De betalda planerna som erbjuds av sökordsverktyget är dyrare än de flesta andra webbplatser som tillhandahåller liknande verktyg och tjänster. Den erbjuder tre betalda planer, med den mest ekonomiska priset till $89 per månad.

  Öka klickfrekvensen med dessa 14 YouTube Thumbnail Maker online [Free & Paid]

Du kan få många detaljerade insikter om olika taggar med de betalda planerna.

Dessutom får du tillgång till taggar på olika språk, och du kan till och med exportera data till en excel- eller en CSV-fil.

Tube Ranker

Tube Ranker är en enda lösning för att förbättra rankningen av dina YouTube-videor. Det erbjuder olika verktyg som tagggenerator online, titelgenerator, rank tracker, etc.

Gratisversionen av Tube Ranker har ett begränsat antal funktioner. De betalda planerna för Tube Ranker börjar från $ 19 per månad.

Obs: Du kan använda verktyget för att generera taggar från Tube Ranker endast fem gånger om dagen.

Tubeast

Som Tube Ranker, Tubeast erbjuder flera verktyg och tjänster för att förbättra SEO för dina YouTube-videor, inklusive verktyget för att generera YouTube-taggar.

Den kostnadsfria planen som erbjuds av Tubeast låter dig generera YouTube-taggar endast fem gånger per månad. För att eliminera denna gräns kan du uppgradera till premiumplaner. Tubeasts betalda planer börjar från $47 per månad. Tubeast har också en Chrome-tillägg som hjälper dig att enkelt generera taggar för dina videor.

YTube-verktyg skiljer sig lite från andra tagggeneratorer. Istället för att generera nya taggar för dina videor, hjälper det här verktyget dig att få taggar för din konkurrents videor. Verktyget är perfekt för att spionera och konkurrera ut dina konkurrenter.

Hur använder man YTube-verktyget för att generera taggar?

Eftersom YTube Tool extraherar taggarna från redan publicerade YouTube-videor, måste du ange en videos URL i sökrutan istället för videons titel.

 • Kopiera webbadressen till videon vars taggar du vill samla in.
 • Öppna YTube Tools webbplats.
 • Klistra in videons URL i sökrutan.
 • Klicka på knappen Hitta taggar.

Efter att ha tryckt på knappen kommer du att få taggar som finns i videon du skrev in.

Alla funktioner som finns tillgängliga på YTube Tools webbplats är gratis att använda. Förutom taggextraktören kan du använda den för att extrahera titeln, beskrivningen och miniatyren från videor.

KParser

Kparser är ett av de mest populära SEO-verktygen som finns på internet. Det kan hjälpa dig att hitta nya idéer för dina videor, generera SEO-vänliga sökord och använda högt rankade nyckelord för videons titel, beskrivning och taggar. Det kan till och med hjälpa dig att skapa landsspecifika taggar.

Hur använder man Kparser för att generera taggar?

 • Öppna Kparsers webbplats.
 • Ange ämnet du vill generera taggarna för i sökrutan.
 • Välj det land du riktar in dig på.
 • Du kan ändra språket för taggarna som ska genereras med den andra rullgardinsmenyn.
 • Klicka på START-knappen för att generera resultat.
  Hur man lägger till användare till YouTube TV

Den kostnadsfria versionen av Kparser ger dig inte information om YouTube-taggarna som sökvolym och CPC. För att låsa upp denna information kan du uppgradera till de betalda planerna. Kparser erbjuder tre betalplaner. Prissättningen för dessa planer börjar från $ 26 per månad.

Nyckelordsverktygsdominator är rankat som ett av de bästa verktygen för YouTube-taggar. Du kan använda detta för att generera hundratals nyckelord och taggar.

Keyword Tool Dominator begränsar dina sökningar till 2 per dag om du använder det gratis. Du kan betala en engångsavgift på 29,99 $ och använda alla dess funktioner under en livstid.

Snabba taggar låter dig generera videotaggar som ger höga rankningar. Dessutom hjälper dess Tag Analyser-funktion dig med sökords- eller taggforskning.

En av de bästa sakerna med Rapid Tags är att det är gratis att använda. Du kan använda alla funktioner som erbjuds av Rapid Tags utan att betala ett öre.

Vilken är den bästa YouTube-tagggeneratorn för din nästa video?

Nu när vi har diskuterat några av de bästa YouTube-tagggeneratorerna är det dags att ta reda på den bästa tagggeneratorn för YouTube.

Om du letar efter gratis YouTube-tagggeneratorer rekommenderar jag att du använder Keyword Tool Dominator (om gränsen på 2 sökningar inte stör dig) eller Kparser.

Om du inte har något emot att spendera några dollar på att få dessa ytterligare funktioner, skulle jag ändå rekommendera Keyword Tool Dominator. För en liten avgift ger den livstidsåtkomst till alla dess funktioner.

Alternativt är den betalda versionen som erbjuds av VidIQ något du kan överväga att köpa. VidIQs prenumeration är billigare än de flesta premiumtagggeneratorer, och det ger många verktyg för din YouTube-kanal.

Du kanske också är intresserad av att veta om de bästa YouTube-verktygen för att utöka din publik.