Hur man stoppar Androids tal-till-text från att blockera svordomar

Tal-till-text, även kallat dikteringsläge, är en otroligt användbar funktion. Om det bara låter dig svära.

Som standard censurerar Androids tal-till-text-funktion förbannelseord med asterisker. Lyckligtvis för pottmynarna där ute är detta lätt att stänga av oavsett vilket tangentbord din telefon använder. Så här inaktiverar du svordomsfiltret och tillåter svordomar på Android i Gboard och Samsung Keyboard.

Aktivera tal-till-text svordomar i Gboard och Google Voice Typing

De flesta telefoner använder som standard Googles tangentbordsapp för skrivning och röstinmatning. Gboard har många fantastiska funktioner, men censurerar fortfarande dina förbannelser som standard. Även om det låter dig svära, ersätter det alla utom den första bokstaven i ett ord med asterisker.

Det finns två sätt att ändra det: i Gboard-appen och Google Voice Typing-appen. Eftersom Gboard är det vanligaste, låt oss börja med det.

 • Först måste du öppna Gboard-inställningarna. Det finns några sätt att göra detta.
 • Öppna Gboard i valfri app som tillåter textinmatning och tryck på kugghjulsikonen i verktygsfältet. Om den inte är synlig, tryck länge på kommatecken och tryck sedan på kugghjulsikonen när den dyker upp.
 • Alternativt kan du navigera genom menyn Inställningar. Gå till Inställningar > System (eller Allmän hantering) > Språk och inmatning > Skärmtangentbord > Gboard.
 • Välj nu menyn Textkorrigering, där du kommer att se ett alternativ märkt Blockera stötande ord. Stäng av detta.
 • Detta gör det också möjligt för Gboard att föreslå svordomar i sin prediktiva text när du skriver, och det fungerar även när du använder tal-till-text.
 • Om du ändrade ditt Android-tangentbord till en annan app kan du fortfarande navigera till den appens inställningar på detta sätt.

  Tillåt svordomar i Google Voice Typing

  Om du använder röstinmatning mycket kan du använda Google Voice Typing-appen istället. Detta censurerar också dina förbannelser med asterisker, men du kan ändra det också.

  För att välja Röstskrivning, öppna en app som tillåter textinmatning och tryck på textinmatningsrutan (en anteckningsapp eller till och med en webbläsares adressfält fungerar). Välj tangentbordsikonen i navigeringsfältet längst ned till höger och tryck på Google Voice Typing.

 • När Google Voice Typing öppnas trycker du på kugghjulsikonen till vänster om mikrofonknappen.
 • Växla av Blockera stötande ord.
 • Säg nu några svordomar i appen för att testa den, och du bör se dem i all sin fula härlighet.

  SwiftKey-tangentbordet använder Googles programvara för tal-till-text, så du måste justera Google-inställningarna för att stänga av censur i SwiftKey.

  Stäng av censur på Samsungs tangentbord

  På Samsung-telefoner använder standardappen Samsung Keyboard Bixby för diktering, så du måste gå in i Bixbys inställningar för att ändra det. Du hittar dem dock inte i systeminställningsmenyn.

 • Kom igång genom att öppna tal-till-text-funktionen. För att göra detta, dra upp tangentbordet i valfri app och tryck på mikrofonen för att låta Bixby börja lyssna.
 • När mikrofonen är uppe trycker du på kugghjulsikonen för att öppna Röstinställningar.
 • På inställningsskärmen avmarkerar du Dölj stötande ord. Bixby kommer att sluta censurera dina förbannelseord när du dikterar.
 • Ge det nu ett snabbt test för att se till att det fungerar.

  Om du vill att ditt tangentbord ska censurera ditt språk – så att du till exempel kan undvika att skicka en vulgär tirad till din mormor – vänd helt enkelt stegen för alla tangentbord ovan. Tänk på att det inte fungerar felfritt dock. Några felhörda ord kan fortfarande smyga sig igenom!

  Avblockera stötande ord på Android

  När du har justerat dessa inställningar kan du fortsätta svära som en sjöman i dikteringsläge. Se bara till att du dubbelkollar noggrannheten i hur programvaran transkriberar ditt tal för att undvika olyckliga missöden!

  Medan du är där, kanske du också vill spara dig själv lite sorg genom att justera autokorrigeringen, så att du kan hålla din skrivna text smakfull också.