Hur man stänger av vägtullar på Google Maps

Nackdelen med att använda ett stort kartpapper förr var att man inte riktigt var medveten om var man stod. Men med hjälp av Google Maps, tillgängligt på bärbara datorer, smartphones och till och med smartklockor, är det nu väldigt bekvämt att hitta vart du vill åka och till och med se avståndsskillnaden. Alla dessa tekniska framsteg började i mitten av 2000 när Google förvärvade ett företag som heter Where2. Tanken var att ta reda på hur man gör det så att digitala kartor kan skapas, vilket gör det väldigt bekvämt att navigera i vägbeskrivningarna. Nedan har vi också diskuterat hur man inte lägger några vägtullar på Google Maps, läs det. I modern tid använder alla Google Maps. Google Maps ger flyg- och satellitvyer över många områden utöver traditionella vägkartor. Du är täckt om du reser och vill veta hur du stänger av vägtullar på Google Maps och undviker avgiftsbelagda vägar på Google Maps via Android-telefoner och iPhone. Låt oss börja!

Hur man stänger av vägtullar på Google Maps

Vi kanske vill undvika att betala statens tullavgift av ett antal skäl; trots allt vill alla resa och njuta av en roadtrip utan att behöva lägga extra pengar på vägtullar. Dessutom är det utmärkt för användare som ständigt söker efter avledningsvägar. Google Maps kommer att fortsätta att erbjuda både avgiftsfria och avgiftsbaserade ruttalternativ varhelst det är praktiskt. Du kommer att lära dig hur du stänger av vägtullar på Google Maps längre fram i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära oss mer om det i detalj Men låt oss först lära oss vad som är vägtullsskatt.

Vad är vägtullsskatt?

En vägtull är en avgift som bilister måste betala för att använda mellanstatliga motorvägar, tunnlar, broar och andra federala, statliga och lokala motorvägar. National Highway Authority of India är ansvarig för dessa ”avgiftsbelagda motorvägar”, som de kallas.

Vägunderhåll och byggande finansieras genom vägtullar. Som ett resultat av detta använder den vägavgiften för att betala för nybyggda avgiftsbelagda vägar. Dessutom bekostas underhållet av betalvägen. En typ av indirekt skatt är vägtullsskatten (som tas ut på tjänster). Som ett resultat av detta debiteras ingen för det (deras inkomster, kapitalvinster, intäkter etc.) Fordonens storlek och bärvikt påverkar vägavgiftssatserna för olika fordon.

Även om det fanns en tid när det var ett måste att betala en vägtullavgift om du reste på väg till en annan stat och det fanns ingen väg runt det. Men tack vare Google Maps banbrytande teknologi kan du nu välja den rutt du vill undvika genom att följa stegen nedan om hur du stänger av vägtullar på Maps.

Vad är vägtullar på Google Maps?

På iOS och Android har Google Maps fått en ny funktion som beräknar kostnaden för vägtullarna längs en utvald rutt. Användare i Indien, Japan, Indonesien och USA kan nu komma åt den nya funktionen i Maps, som visar vägtullarna längs en viss rutt. Den beräknade vägtullskostnaden för din plats visas i appen innan du lämnar.

Om du är en frekvent resenär på väg, skulle detta vara en användbar funktion där du kan undersöka vägtullar på Google Maps i förväg. Du kan också få ett alternativ att välja en alternativ väg om du vill undvika avgiftsbelagda vägar på Maps eller betala minsta möjliga antal vägtullar. Alla vill spara pengar, och vi ser väl inget fel i det? Fortsätt läsa nedan för att veta hur du stänger av vägtullar på Google Maps.

Hur stänger jag av vägtullar på Google Maps?

Nedan följer en steg-för-steg-förklaring av hur du stänger av vägtullar på Google Maps för din bekvämlighet.

1. Öppna Google Maps-appen på din Android eller iOS enhet.

2. Tryck på sökfältet och ange önskad plats.

3. Tryck sedan på alternativet Vägbeskrivning längst ned på skärmen.

4. Välj din startplats och tryck på den treprickade ikonen.

5. Klicka sedan på Ruttalternativ.

6. Klicka på Undvik avgiftsbelagda vägar > Klar.

Nu kan du enkelt undvika avgiftsbelagda vägar på Google Maps genom att göra detta. Du kommer att spara pengar så mycket som möjligt ibland. Upprepa dessa steg tills du ser fliken Ruttalternativ om du vill att Maps ska komma ihåg att inte ta dig genom vägtullar när du letar efter din följande plats. Slå på Kom ihåg inställningar om så önskas. De flesta använder också vägtullar Google Maps iPhone för att minska sina utgifter.

Du kan nu börja din navigering. Du kan återgå till kartan genom att helt enkelt trycka på pilen i det övre vänstra hörnet av skärmen. Startknappen finns längst ner på skärmen; tryck på den för att starta din resa. Kartor kommer nu ihåg att endast visa avgiftsfria rutter framåt. Om du bestämmer dig för att ändra dig, gå tillbaka till menyn Ruttval och byt.

Nu när det gäller iOS-användare är processen densamma. Du kan också använda Undvik vägtullar Google Maps iPhone genom att följa de ovan nämnda stegen på exakt samma sätt.

Hur lägger jag inga vägtullar på Google Maps?

Du har alltid valet att helt avaktivera visning av rutter med avgiftsbelagda vägar. Google Maps har massor av användbara funktioner, inklusive dina hem- och arbetsplatsadresser kan sparas för enkel resa till och från dessa platser, och vägbeskrivningarna kan varna dig för att närma dig kurvor och motorvägsavfarter. Du kan använda den här funktionen så mycket som möjligt om du vet hur du inte lägger några vägtullar eller undviker dem i Google Maps Android- eller iPhone-app. Du kan följa stegen som nämns ovan för att undvika avgiftsbelagda vägar på din kartrutt.

I jämförelse med datorversionen har Google Maps mobilapp något annorlunda instruktioner för att undvika vägtullar. De flesta kommer att tycka att den mobila versionen är det mest praktiska valet eftersom den inte kräver en skrivare eller annat hackar.

***

Vi hoppas att du har lärt dig hur du stänger av vägtullar på Google Maps och undviker avgiftsbelagda vägar. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.