Hur man stänger av skärmen på en bärbar dator

Spread the love

En bärbar dators skärm har inte en ”av”-knapp som en bildskärm har. Din skärm kommer att vila om systemet lämnas inaktivt under en längre tid, men detta händer efter att ditt operativsystem har gått in i ett viloläge själv. Du kan inte stänga av en bärbar dators skärm manuellt. För att göra det behöver du en tredjepartsapp.

Stäng av skärmen på den bärbara datorn

Om du vill stänga av den bärbara datorns skärm bara för att den är ansluten till en extern bildskärm, kan du ändra projektionsläget till endast extern skärm. Den bärbara datorns skärm visar ingenting och blir svart men den förblir på.

  Vilka Wi-Fi-säkerhetskameror låter dig spela in lokalt?

För att ändra projektionsläge,

Tryck på kortkommandot Win+P.
Välj Endast andra skärmen från panelen som öppnas.

Om du är säker på att du vill stänga av skärmen, prova någon av apparna vi har listat nedan. Du bör veta att båda apparna vi har listat kommer att stänga av alla bildskärmar som är anslutna till ett system. Det betyder att om du har en extern bildskärm ansluten till din bärbara dator kommer apparna att stänga av den när de stänger av den bärbara datorns skärm.

1. Stäng av monitorn

Appen Turn off monitor har ett självförklarande namn. Det är en ganska funktionsrik app som erbjuder alla typer av energihanteringsverktyg för systemet.

  Hur man ställer in ett smart sovrum

Ladda ner och installera Turn Off Monitor.
Klicka i fältet ”Snabbknapp för att stänga av monitorn”.
Skriv tangentkombinationen du vill använda för att stänga av monitorn/skärmen.
Klicka på Spara.
Använd tangentkombinationen så stängs skärmen av.
För att slå på skärmen igen, klicka med en musknapp eller tryck på en tangent på tangentbordet.

2. BlackTop

BlackTop är en gammal app som inte längre är i utveckling och som kan stänga av skärmen.

Ladda ner BlackTop från Softpedia.
Kör appen.
Tryck på kortkommandot Ctrl+Alt+B.
Skärmen stängs av.

Använda skript

Det finns några skript som du kan använda för att stänga av skärmen. De fungerar men de orsakar andra problem, t.ex. skärmen kanske inte slås på eller systemet kan tvingas in i viloläge. Om du väljer att använda ett skript du har hittat online, använd det med försiktighet.

  Så här fixar du Bekräfta återinlämning av formulär vid uppdateringsfel

Slutsats

Apparna fungerar även om du spelar musik eller Netflix. Din skärm stängs av. Musiken/media kan stängas av. Det beror på vilken app du använder för att spela media. På den noten, om du har en app som förhindrar eller blockerar sömn på ditt system, kan den störa en av dessa appar. Se till att du avslutar det innan du stänger av skärmen.