Hur man ställer in och hanterar flera Amazon Prime-videoprofiler

Om du använder streamingtjänsten Amazon Prime Video, visste du att du kan lägga till upp till sex olika användarprofiler, inklusive profiler för barn? Oavsett om du är en ny eller vanlig användare av Amazon Prime Video, kanske du inte vet hur du ställer in flera profiler.

Tack och lov är processen en bris. Nedan är de enkla stegen att ta för att börja konfigurera separata Amazon Prime Video-profiler just nu.

Hur man ställer in Amazon Prime-videoprofiler

Det finns många bra anledningar till att du bör prenumerera på Amazon Prime Video, en av dem är att du kan ställa in flera profiler. Oavsett om du använder Prime Video på din smartphone eller webbläsare är processen att lägga till en ny profil ganska lika på alla plattformar.

Följ dessa steg för att skapa en ny Amazon Prime Video-profil:

 • Öppna Prime Video i din webbläsare och klicka på din profilbild.
 • Välj Lägg till ny under Profiler. Om du använder smartphoneappen trycker du på din profilbild, väljer Byt profil högst upp och trycker på Ny. För de som använder en smart TV, tryck på Prime Video-knappen på fjärrkontrollen eller öppna appen. Du behöver inte gå igenom alla ovanstående steg eftersom du kommer direkt till skärmen Vem tittar på.
 • Härifrån är processen densamma på alla plattformar – ange namnet på profilanvändaren och välj en profilbild. Det finns hundratals profilbildsalternativ, inklusive bilder från Amazon Prime Videos originalserier och filmer samt djur, stämningar och arketyper.
 • När du har gjort ditt val trycker du helt enkelt på Spara ändringar.
 • Om du skapar en separat profil för ett barn, växla till barnprofil och välj sedan en profilbild innan du trycker på Spara ändringar. Barn har begränsad tillgång och kan bara titta på åldersanpassat innehåll som är lämpligt för åldrarna 12 och under.
 • Hur man redigerar Amazon Prime-videoprofiler

  För att hantera eller redigera Prime Video-profiler, gå till Hantera profiler välj och välj Redigera profiler.

  Välj den profil du vill redigera. Härifrån kan du ändra namn och profilbild, ta bort en profil och hantera profilens PIN-kod och lås. Observera att du inte kan hantera profil-PIN-koder från din mobiltelefon eller smart-TV, du kommer bara att kunna ta bort profiler och ändra namn och profilbilder.

  För att låsa en specifik profil, klicka på den profilen och välj Hantera bredvid Profil PIN och lås. Att låsa en profil är en bra idé om du inte vill att barn ska få tillgång till vuxenprofiler.

  Skapa sedan en stift med fem siffror och tryck på Fortsätt.

  Det sista du kan göra är att aktivera Profillås och klicka på Spara.

  Varför ska du ha din egen Amazon Prime-videoprofil?

  Varje medlem i ett hushåll kan dela en enda profil på Prime Video, men det ger inte en personlig tittarupplevelse.

  Så en av de coola sakerna du kan göra med Amazon Prime Video är att ge alla en egen profil. Detta innebär olika innehåll och individuella rekommendationer som inte påverkas av vad alla andra ser.

  Dessutom kommer du att ha din egen visningshistorik som hålls privat. Detta betyder inte bara att ingen kan se vad du har tittat på, utan vad andra tittar på på sin egen profil stannar där.

  Du bör också ha din egen Prime Video-profil så att du kan spåra din film och TV-programs framsteg separat. Det sista du vill är att förlora din plats när du tittar på en serie eftersom någon annan också tittar på den.

  Slutligen kommer du att kunna behålla en personlig samling av innehåll med funktionen bevakningslista. Här kan du spara och organisera ett bibliotek med filmer, TV-program och dokumentärer som du älskar och som kan ladda upp din Amazon Prime Video-strömning.

  Skapa flera Amazon Prime-videoprofiler under ett konto

  När du registrerar dig för Amazon Prime Video börjar du med endast kontoinnehavarens profil, men det behöver inte förbli så.

  Att ställa in och hantera separata Amazon Prime Video-profiler är lätt att göra på alla plattformar, oavsett om du använder din smart-tv, smartphone-app eller webbläsare.

  Dessutom har att sätta upp din egen personliga Amazon Prime Video-profil många stora fördelar.