Hur man ställer in och använder timers på en iPhone

Med Timer-funktionen i Clock-appen kan du räkna ner timmar, minuter och sekunder för att utföra flera uppgifter effektivt. Den är perfekt för att komma ihåg att ta ut maten ur ugnen, hantera din skärmtid och utmana dig själv att arbeta mot klockan.

Den här guiden kommer att berätta allt du behöver veta om att skapa och använda timers på din iPhone.

Hur man startar en timer på din iPhone

Du kan göra mer än att bara se flera tidszoner på din iPhone med Klocka-appen. Att starta en timer kräver bara ett par tryckningar på din iPhone-skärm, vilket gör den lättillgänglig och bekväm. Här är stegen du behöver följa:

 • Öppna appen Klocka.
 • Gå till Timers från fliken längst ner.
 • Ställ in önskad varaktighet och tryck på Start-knappen i grönt.
 • Du kan också trycka länge på Klocka-appen och välja Starta timer från popup-menyn som visas.

  Pausa och ta bort en timer

  Om du blir avbruten under din uppgift och vill pausa din timer är allt du behöver göra att öppna din aktiva timer i appen Klocka och trycka på pausknappen precis bredvid den. Tryck på den igen när du vill återuppta timern.

  För att radera en timer, svep åt vänster på timern du vill ta bort och tryck på det röda alternativet Ta bort som visas. När du har raderat den kommer du inte att kunna hitta den timern någonstans i din app.

  Hur man lägger till och använder flera timers på din iPhone

  Att lägga till flera timers kanske inte är en av de största iOS 17-funktionerna, men det är fortfarande ganska praktiskt. Det låter många timers köras samtidigt så att du kan hålla reda på många saker vid en viss tidpunkt. Följ dessa steg för att lägga till flera timers i appen Klocka:

 • När du har ställt in din första timer med hjälp av instruktionerna ovan, tryck på plusikonen (+) längst upp till höger på skärmen.
 • Ställ in din timer på önskad tid och tryck på Start i det övre högra hörnet.
 • Upprepa samma steg för att lägga till så många timers du vill. De kan alla ses i avsnittet Timers i appen Klocka.
 • Använd timers för att hålla koll på dina uppgifter

  Att ställa in timers på din iPhone med den inbyggda Clock-appen för att hantera dina vardagliga uppgifter är en mycket enkel process. Dessutom kan du pausa och återuppta timers när något dyker upp. Flera timers är ett utmärkt sätt att enkelt arbeta med olika uppgifter, och iPhone ger dig den perfekta möjligheten att använda dem när det behövs.