Hur man ställer in och använder Siri på en iPhone

Siri har ett dåligt rykte bland många, men det är perfekt användbart för de flesta uppgifter, och om du är knädjupt i Apples ekosystem spelar det ingen roll hur mycket bättre en konkurrerande digital assistent är eftersom allt hänger ihop med Siri. Det betyder att du kommer att behöva använda det, och det är ganska enkelt att göra när du vet hur. Låt oss hoppa in.

Hur man aktiverar Siri på en iPhone

Precis som så ofta, startar denna process i appen Inställningar. Starta appen och scrolla ner innan du trycker på ”Siri & Sök.”

Under rubriken ”Fråga Siri” kommer du att se tre växlar. Vi föreslår att du aktiverar dem alla:

Lyssna efter ”Hey Siri”: Detta låter dig använda frasen ”Hey Siri” för att få den digitala assistentens uppmärksamhet.
Tryck på sidoknappen för Siri: Detta låter dig trycka och hålla ned sidoknappen på iPhone X-modeller eller hemknappen på äldre modeller för att aktivera Siri.
Tillåt Siri när den är låst: Detta låter dig anropa Siri via antingen sido-/hemknappen eller rösten medan din iPhone är låst.

Hur man ändrar Siris röst på en iPhone

Du kanske inte gillar hur Siri låter som standard, men det finns flera röster att välja mellan beroende på vilket språk som valts. För att börja, öppna appen Inställningar och tryck på ”Siri & Sök.”

Tryck på ”Siri Voice.”

Välj rösten du vill använda, inklusive ett kön om det alternativet är tillgängligt.

Hur man ändrar om Siri talar på en iPhone

Beroende på situationen är det kanske inte lämpligt att låta Siri tala med dig hörbart. Lyckligtvis kan du ändra Siris beteende i Siri-inställningsmenyn.

Öppna appen Inställningar och tryck sedan på alternativet ”Siri & Sök”.

Tryck sedan på ”Röstfeedback” för att se de tillgängliga alternativen.

Alternativen är:

Alltid på: Siri kommer alltid att höra sina svar till dig.
Styrning med ringströmbrytare: Siri kommer bara att svara ljudligt om ringströmbrytaren inte är på tyst.
Endast handsfree: Siri kommer bara att svara ljudligt om du använder hörlurar eller en Bluetooth-enhet. Detta inkluderar CarPlay, även när du använder en kabel för att ansluta.

Hur man använder Siri på en iPhone

Siri är inte bra för någon om du inte vet hur man använder det. Om du har valt alternativen som vi nämnde tidigare, har du två huvudsakliga sätt att få Siris uppmärksamhet. Den första är att säga ”Hej Siri”, och den digitala assistenten kommer att starta. Den andra och den som får dig att känna dig mindre dum är att trycka och hålla in sidoknappen på en iPhone X-modell (eller hemknappen på andra modeller) tills Siri visas på skärmen. När Siri svarar, berätta bara för henne vad du behöver.