Hur man ställer in ett larm på din Android-telefon

Det finns ingen värre känsla än att vakna sent till ett viktigt möte eller sova ut alldeles för länge. Lyckligtvis har klockappen som är förinstallerad på din enhet alla funktioner för att säkerställa att du alltid är i tid.

Låt oss titta på hur du kan förvandla din Android-enhet till en allt-i-ett väckarklocka!

Använd Googles klockapp för att ställa in ett alarm

Det enklaste sättet att ställa in ett nytt larm utan att ladda ner en app från tredje part är att använda klockappen som är förinstallerad på din enhet. Googles klockapp är vanligtvis standardklockappen på de flesta Android-enheter. Om du inte hittar den på din enhet kan du ladda ner den från Google Play Butik.

Ladda ner: Klocka

Starta Googles app Klocka och följ stegen nedan för att ställa in ett alarm:

 • Du kommer att se en rad flikar i menyn längst ned på skärmen. Välj Alarm och tryck på plusknappen (+) för att lägga till ett alarm.
 • Använd tim- och minutreglagen för att ställa in en tid för ditt nya alarm. Se till att du väljer rätt AM- eller PM-alternativ.
 • Om du ofta ställer in nya alarm och använder Android Clock-appen för att hantera din dagliga rutin, rekommenderar vi att du märker dina nya larm med beskrivande namn, som ”Morgonpass” eller ”Mötepåminnelse”. För att göra det, tryck på platshållaren för larmnamn.
 • Som standard kommer ditt nya alarm att ställas in på att ringa bara nästa dag. Om du vill skapa ett alarm som ringer vissa dagar i veckan trycker du på Anpassat och väljer dagar.
 • Den inbyggda Android Clock-appen erbjuder en mängd olika ljud för ditt larm. För att ändra alarmets ljud, tryck på Ringsignal.
 • Tryck på kryssikonen för att spara ditt nya larm.
 • Använd Samsungs klockapp för att ställa in ett alarm

  Om du har en Samsung Galaxy-enhet kan du använda Samsungs Clock-app för att ställa in alarm, redigera befintliga och aktivera Bixby-briefing. Så här kan du ställa in ett alarm på din Samsung:

 • Öppna appen Klocka från appskärmen.
 • Tryck på plusknappen (+) för att lägga till ett nytt alarm.
 • När du har ställt in en tid för ditt larm, anpassa larminställningarna efter dina behov. Märk ditt larm genom att trycka på platshållaren för larmnamn.
 • Du kan också välja mellan ett engångslarm eller ett återkommande larm. Tryck bara på de dagar du vill att alarmet ska upprepas från veckodagsfältet.
 • Om du ställer in ett alarm för en händelse i förväg kan du schemalägga att det ringer automatiskt genom att trycka på kalenderikonen.
 • För att ändra ljudet som spelas när ditt alarm ringer, tryck på Ringsignal. Om du vill börja dina morgnar med att vakna till dina favoritlåtar kan du ställa in en Spotify-spellista som ditt alarm på din Android-enhet.
 • Ställ in ett alarm med Bixby eller Google Assistant

  Om du någonsin har bråttom är det enklaste sättet att ställa in ett nytt alarm genom att fråga Bixby eller Google Assistant.

  För Samsung-enheter kan du aktivera Bixby genom att trycka länge på enhetens sidoknapp eller genom att säga ”Hej Bixby.” Be Bixby att ställa in ett nytt alarm genom att säga kommandon som ”Ställ in ett alarm för 07.00 imorgon” eller ”Väck mig om 30 minuter.”

  Om du har kommit för sent till jobbet varje dag kan du också be Bixby att ställa in återkommande larm. Allt du behöver göra är att säga något i stil med ”Väck mig klockan 7 varje vardag.”

  Tillsammans med att skapa och stänga av larm kan Bixby Briefing också berätta aktuell tid, nyheter och väderprognos medan ditt alarm ringer. För att aktivera den här funktionen, tryck på Bixby Alarm när du väljer ditt alarms ringsignal.

  För att ställa in ett alarm med Google Assistant, väck det genom att trycka länge på enhetens hemknapp eller säga ”Hey Google” eller ”Ok Google”. Låt Google Assistant få reda på tiden för ditt alarm genom att säga något i stil med ”Ställ in ett alarm för 05:00 imorgon.” På samma sätt kan du skapa ett återkommande alarm genom att säga ”Ställ in ett alarm för 07.00 varje fredag.”

  Dagarna av att köra sent är för länge sedan förbi

  Om du är trött på att börja dagen med bråttom och missar viktiga deadlines, är det en utmärkt idé att använda appen Clock för att hålla dig på rätt spår. Androids Clock-appar kan göra mycket mer än att bara väcka dig. Klockappen på din Android-enhet har ett inbyggt stoppur, en timer och en världsklocka som låter dig se tiden var som helst på jorden.