Hur man ställer in en standardzoomnivå i Microsoft Edge

Den senaste versionen av webbläsaren Microsoft Edge är baserad på Googles Chromium-programvara, och de två delar många funktioner inklusive möjligheten att ställa in standardzoomnivåer för en webbplats eller varje webbplats. Här är hur.

Hur man ställer in en standardzoomnivå för alla webbplatser

Att säga åt Edge att förstora eller förminska alla webbplatser automatiskt är bara fem klick bort. Starta webbläsaren och klicka sedan på de tre horisontella prickarna uppe till höger. Därifrån väljer du knappen ”Inställningar”.

Klicka nu på ”Utseende”. Du kan också skriva ”Zoom” i rutan ”Sökinställningar”. Hur som helst, klicka på rullgardinsmenyn ”Zooma” och välj önskad zoomnivå. Denna zoomnivå kommer att gälla för alla webbplatser, utom webbplatser där du redan har ställt in en individuell zoomnivå.

Om så önskas kan du rulla längre ned och ställa in en standard teckenstorlek för alla webbplatser i Edge. Klicka på ”Anpassa teckensnitt” för att komma åt en meny med djupgående inställningar för olika teckensnitt, samt skjutreglage för en standardteckensnittsstorlek och en minsta teckenstorlek.

Hur man ställer in en individuell zoomnivå för en webbplats

Du kan åsidosätta Microsoft Edges standard zoominställning för en enda webbplats med bara två klick. Klicka på de tre horisontella prickarna i det övre högra hörnet och klicka sedan på ikonerna Minus (-) eller Plus (+) för att zooma ut respektive in.

Du kan också använda dessa praktiska genvägar för att snabbt ställa in en standardzoom för en webbplats. Tryck på Ctrl på Windows och Cmd på Mac medan du utför något av följande:

Rulla in eller ut med musen.
Tryck på minus- (-) eller plus-knappen (+).
Tryck på ”0” för att återställa zoomnivån till 100 procent.

När en standardzoomnivå är inställd för en webbplats kan du klicka på förstoringsglaset i adressfältet för att visa eller ändra den här inställningen.

Genom att ändra dina individuella zoomnivåer och standardzoomnivåer i Microsoft Edge kan du undvika ansträngda ögon, göra Edge mer effektiv eller hjälpa dig att ändra storlek på olika fönster för bättre surfning.