Hur man ställer in anpassad ”Auto-Lock” & ”Kräv lösenord”-tid i iOS

Generellt sett finns det ett omvänt förhållande mellan säkerhet och bekvämlighet. I de flesta fall kommer högre säkerhet på bekostnad av bekvämlighet. Tvåfaktorsautentisering på tjänster som Gmail, Twitter och Facebook kräver att du anger två koder för att få tillgång till ditt eget konto – högre säkerhet till priset av minskad bekvämlighet. Lösenord för låsskärm på smartphones kan variera från enkla 4-siffriga koder till långa alfanumeriska lösenord; i alla fall lägger du till ett extra steg för att komma åt din egen enhet. En bättre balans mellan de två ovan nämnda fastigheterna, men ändå långt ifrån perfekt.

iOS kommer med två användbara inställningar för att minska tiden eller stegen som krävs för att komma till startskärmen: ”Auto-Lock” och ”Kräv lösenord”. Apple har inkluderat 4-5 fördefinierade alternativ för dessa i Inställningar > Allmänt, men om du vill ha full kontroll över dem har du ingen tur … om du inte har jailbreakat din iOS-enhet. ’insanj’ har kommit med två tweaks – LongerAutoLock och PassTime – som låter dig ställa in en anpassad tid för alternativen Auto Lock respektive Require Password.

Med LongerAutoLock kan du ställa in en specifik tid i minuter efter vilken din telefon stänger av skärmen och låser sig själv. Nästa gång du försöker använda din telefon måste du gå igenom steget ”Sklid för att låsa upp” – med eller utan lösenord. Tweaken lägger till en redigeringsikon i det övre högra hörnet av Auto-Lock-skärmen (Inställningar > Allmänt > Auto-Lock) som du kan trycka på för att lägga till anpassade tider till den befintliga listan.

PassTime gör samma sak, men för inställningen Kräv lösenord. För de oinitierade, inställning av X minuter för ”Kräv lösenord” säkerställer att du inte behöver ange ditt lösenord igen om du använder din telefon ens en gång under den tidsperioden. Om din telefon förblir oanvänd under den tiden måste du autentisera dig nästa gång du går förbi låsskärmen.

Jag har den inställd på 15 minuter, personligen, och jag har det bra med det. Men om du letar efter något längre har du bara ’1 timme’ kvar från Apples fördefinierade lista. Knappast idealiskt.

PassTime och LongerAutoLock är båda tillgängliga för $0,99 under BigBoss repo på Cydia. Men köper du den ena får du den andra gratis. Det är en bra affär för alla som vill uppnå en bättre balans mellan säkerhet och bekvämlighet.

Se till att låta oss veta vad du tycker om de två justeringarna genom att lämna en kommentar nedan.