Hur man spelar Yooka-Laylee på Linux

Spread the love

Yooka-Laylee är ett plattformsspel utvecklat av Team 7, som var det ursprungliga utvecklarteamet bakom N64-spelet Banjo-Kazooie. Så här spelar du det här spelet på din Linux-dator.

Få Yooka-Laylee att arbeta på Linux

Yooka-Laylee fungerar på Linux, men du kommer bara att kunna spela det på din Linux-dator med hjälp av Steam. Så vi måste visa hur man installerar Steam Linux-klienten innan vi fortsätter.

Installera Steam

För att börja installera Steam på din Linux-dator, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn för att starta den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas följer du installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

På Ubuntu kan du få igång Steam-applikationen med kommandot Apt nedan.

sudo apt install steam

Debian

Det enklaste sättet att installera Steam på Debian är att ladda ner DEB-paketet direkt. Använd wget-kommandot nedan och hämta den senaste Steam-versionen till din hemmapp.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När DEB-paketet har laddats ner till din dator kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera den senaste versionen av Steam på Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när Steam är konfigurerat på din Debian Linux-dator, måste du korrigera eventuella beroendeproblem för Steam. För att göra det, använd följande kommando apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux är det möjligt att få Steam att fungera så länge du har ”multilib”-programvaran igång. För att göra det, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare.

  Hur man ställer in processprioriteringar med nice och renice på Linux

Nu när filen är öppen i din textredigerare, hitta ”multilib”-programvaran och ta bort #-symbolen från den, såväl som raderna direkt under den. Efter det, spara dina redigeringar och stäng redigeraren. Synkronisera sedan Arch Linux igen med Arch-repos.

sudo pacman -Syy
sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Om du använder Fedora eller OpenSUSE Linux, kommer du att kunna installera Steam genom repor som ingår i ditt operativsystem. Med det sagt fungerar Flatpak-utgåvan av Steam bättre på dessa operativsystem, och vi föreslår att du installerar det istället.

Flatpak

För att få Steam att fungera på din Linux-dator via Flatpak måste du först installera Flatpak-runtime. För att få körtiden igång, följ vår guide i ämnet.

  Hur man ändrar användardata med chfn och usermod på Linux

När Flatpak runtime är igång på ditt Linux-system, kommer du att kunna installera Steam med de två kommandona nedan.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Yooka-Laylee på Linux

Nu när Steam är installerat på ditt Linux-system öppnar du det och loggar in på ditt konto med din användarinformation. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Yooka-Laylee igång.

Steg 1: För att installera Yooka-Laylee på din Linux-dator, börja med att hitta knappen ”Store” i Steam och klicka på den med musen. Efter det kommer du att ladda upp Steam Storefront.

På Steam Storefront, hitta sökrutan och klicka på den med musen. Skriv sedan in ”Yooka-Laylee” i rutan. Tryck slutligen på Enter för att se sökresultaten.

Steg 2: Titta igenom sökresultaten för ”Yooka-Laylee” och klicka på det med musen. När du väljer spelet i resultaten kommer du att ladda upp Yooka-Laylees Steam Storefront-sida.

På Steam Store-frontsidan, leta reda på den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och välj den med musen. När du väljer den här knappen kommer den till din Steam-vagn. Klicka sedan på kundvagnsknappen längst upp till höger på sidan.

  Linux-filens tidsstämplar förklaras: atime, mtime och ctime

Steg 3: Inuti din Steam-vagn, gå igenom processen för att köpa spelet. När du köper spelet kommer Yooka-Laylee att läggas till permanent i din Steam-spelsamling.

Klicka på knappen ”Bibliotek” i Steam för att komma åt ditt spelbibliotek. När du är i ditt Steam-bibliotek, leta reda på sökrutan. Klicka sedan på sökrutan och skriv ”Yooka-Laylee” i den. När du gör det bör det synas i resultaten.

Steg 4: Välj ”Yooka-Laylee” i sökresultaten för att komma åt spelets Steam-bibliotekssida. Leta sedan efter det blå ”INSTALLERA” på spelets sida. Välj den här knappen för att starta installationen av spelet på din dator.

Steg 5: Installationen av Yooka-Laylee tar några minuter. När processen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Klicka på den gröna ”SPEL”-knappen för att starta Yooka-Laylee på din Linux-dator.

Njut och lycka till med spelandet!