Hur man spelar The Witness på Linux

Spread the love

The Witness är ett pussel-utforskningsspel från 2016 utvecklat och publicerat av Thekla Inc. I spelet utforskar spelaren en öppen ö och löser pussel gömda i miljön. Så här spelar du det på din Linux-dator.

Få The Witness att arbeta på Linux

The Witness är ett utmärkt spel, men tyvärr fungerar det inte på Linux. Så om du vill spela det måste du använda Proton i Linux-utgåvan av Steam.

Installera Steam

Tyvärr är Steam inte förinstallerat på många Linux-operativsystem, så vi måste visa hur man får det att fungera. Öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet för att starta installationen. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och kör den på det sättet.

Med terminalfönstret öppet och klart att använda kan Steam-inställningen börja. Följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

Steam ingår i den officiella Ubuntu-reposen. Så för att få det att fungera behöver du bara utföra kommandot apt install nedan.

sudo apt install steam

Debian

De som använder Debian måste manuellt ladda ner Steam DEB-paketet från den officiella Steam-webbplatsen. För att få tag på Steam DEB-paketet, använd nedladdningskommandot wget nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner Steam DEB-paketet till din dator är installationen av Steam redo att börja på Debian. Använd kommandot dpkg nedan och konfigurera Steam-paketet.

sudo dpkg -i steam.deb

När Steam DEB-paketet är installerat på din Debian-dator måste du korrigera eventuella beroendeproblem som kan ha uppstått under installationsprocessen. Använd kommandot apt-get install nedan för att åtgärda problemen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för alla Arch Linux-användare via ”multilib”-programvaran. Tyvärr är ”multilib”-programvaran inte aktiverad som standard. För att ställa in det, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root).

  Hur man använder ip-kommandot på Linux

Med textfilen öppen i en textredigerare (som root), leta reda på ”multilib”-sektionen och ta bort #-symbolen framför den, såväl som från raderna direkt under.

När du har redigerat textfilen, spara den och stäng den. Använd sedan pacman-kommandot nedan för att synkronisera Arch Linux med den officiella reposen.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på Arch med kommandot pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Steam fungerar på både Fedora och OpenSUSE från programvaruförråd som ingår i förpackningen. Steam fungerar dock mycket bättre på dessa operativsystem om du installerar Flatpak-utgåvan, så vi föreslår att du följer dessa instruktioner istället.

  Hur man använder webbläsaren Pale Moon på Linux

Flatpak

Med Flatpak-runtime konfigurerad, aktivera Flathub-appbutiken på din dator med kommandot flatpak remote-add. Installera sedan Steam-appen med installationskommandot flatpak.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera The Witness på Linux

Med Steam installerat öppnar du appen och loggar in på ditt konto med ditt lösenord. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få The Witness att arbeta på Linux.

Steg 1: Öppna menyn ”Steam” och klicka på knappen ”Inställningar” för att komma åt området för Steam-inställningar. Leta sedan upp avsnittet ”Steam Play” och klicka på det med musen.

Inuti Steam Play-området markerar du både rutan ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”. Klicka på ”OK”-knappen för att tillämpa ändringarna på Steam.

  Hur man formaterar en USB-enhet till Fat32 på Linux

Steg 2: Hitta knappen ”Store” inuti Steam-appen och klicka på den med musen för att gå till Steam Storefront. Väl på Steam Store, klicka på sökrutan, skriv in ”The Witness” och tryck på Enter för att se sökresultaten.

Titta igenom sökresultaten för ”The Witness” och välj det för att komma åt spelets Steam Storefront-sida.

Steg 3: En gång på The Witness’s Steam Storefront-sida, hitta den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klicka på den med musen för att lägga till spelet i din Steam-vagn. Klicka sedan på Steam-vagnsikonen för att köpa The Witness för ditt Steam-konto.

Steg 4: När du har köpt The Witness, klicka på knappen ”Library” för att komma åt ditt Steam-bibliotek. Sök sedan efter ”Vittnet” och välj det. Klicka på den blå ”INSTALLERA”-knappen för att ladda ner och installera spelet på din Linux-dator.

Steg 5: När nedladdningsprocessen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att förvandlas till en grön ”PLAY”-knapp. Välj den här uppspelningsknappen för att starta The Witness på din dator.