Hur man spelar The Talos Principle på Linux

The Talos Principle är ett pusselspel från 2014 utvecklat av Croteam och publicerat av Devolver Digital. Spelet kretsar kring en filosofisk berättelse, där spelaren slutför uppgifter som de fått av en gudliknande figur. Så här spelar du The Talos Principle på Linux.

Att få Talos-principen att fungera på Linux

Talos-principen fungerar bra på Linux, eftersom det är ett inbyggt spel för plattformen. Som sagt, det släpptes aldrig som ett fristående spel och är endast tillgängligt på Steam. Så du måste installera Steam för Linux.

Installera Steam

För att installera Steam för Linux måste du öppna ett terminalfönster på skrivbordet. Du kan öppna ett terminalfönster på skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du söka efter ”Terminal” i appmenyn.

När terminalfönstret är öppet, följ instruktionerna för installation på kommandoraden nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

På Ubuntu kan du installera den senaste versionen av Steam genom att använda följande apt install-kommando.

sudo apt install steam

Debian

För att få Steam att arbeta på Debian måste du ladda ner det senaste Steam DEB-paketet till din dator. Du kan ladda ner detta DEB-paket snabbt genom att ange följande wget-kommando nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nu när paketet har laddats ner till din dator måste du installera det på ditt system. För att installera Steam DEB-paketet på din dator, använd kommandot dpkg nedan.

sudo dpkg -i steam.deb

När DEB-paketet är installerat på ditt system installeras Steam. Men du måste också korrigera eventuella beroenden som kanske inte har lösts under installationen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Det är möjligt att få igång Steam på Arch Linux. Du måste dock först aktivera ”multilib”-programvaran. För att göra det, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root).

När textfilen är öppen, hitta avsnittet ”multilib” och ta bort #-symbolen framför den, såväl som linjerna direkt under den. Spara sedan redigeringarna och synkronisera Arch Linux igen med de officiella servrarna.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på din Linux-dator med hjälp av pacman-kommandot nedan.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora- och OpenSUSE-användare kan ställa in Steam genom programvaruförråd som ingår i operativsystemet. Med det sagt fungerar Flatpak-utgåvan av Steam mycket bättre, och vi föreslår att du installerar det istället.

Flatpak

Sedan, när körtiden är igång, kommer du att kunna få igång Steam-appen med hjälp av de två kommandona nedan.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Talos-principen på Linux

Med Steam installerat på ditt Linux-system, öppna det på skrivbordet. När den är öppen följer du steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få igång Talos-principen på din dator.

Steg 1: Inuti Steam, hitta knappen ”Store” och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen laddar du upp Steam Storefront. Därifrån hittar du sökrutan och klickar på den med musen.

Skriv in ”The Talos Principle” och tryck på Enter för att se sökresultaten i sökrutan. Titta sedan igenom sökresultaten för ”The Talos Principle” och välj den med musen för att ladda spelets Steam Storefront-sida.

Steg 2: På Talos Principle Steam Store-frontsidan, leta reda på den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klicka på den med musen. Genom att välja den här knappen lägger du till spelet i din Steam-vagn.

Härifrån hittar du Steam-vagnsikonen i det övre högra hörnet och väljer den med musen. Gå sedan igenom processen för att köpa Talos-principen för ditt Steam-konto.

Steg 3: Hitta knappen ”Bibliotek” inuti Steam och klicka på den med musen för att komma åt ditt Steam-spelbibliotek. Väl inne i ditt Steam-spelbibliotek, hitta sökrutan.

Klicka på sökrutan med musen. Skriv sedan in ”Talosprincipen”. Efter att ha skrivit in ”The Talos Principle” bör spelet dyka upp i resultaten. Välj det med musen för att komma åt spelet i ditt spelbibliotek.

Steg 4: Hitta den blå ”INSTALLERA”-knappen och välj den med musen. När du klickar på den här knappen börjar Talos-principen att laddas ner till din dator. När processen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp.

Välj den gröna ”SPEL”-knappen för att starta spelet. Njut och lycka till med spelandet!