Hur man spelar Subnautica på Linux

Spread the love

Subnautica är ett överlevnads-/actionäventyrsspel i öppen värld utvecklat och publicerat av Unknown Worlds Entertainment. I spelet är spelaren fri att utforska havet i en främmande värld och uppmuntras att överleva i den. I den här guiden visar vi dig hur du spelar Subnautica på Linux.

Subnautica på Linux

Subnautica fungerar på Linux, men bara med hjälp av Proton och Steam Play, som ingår i Linuxversionen av Steam. Så innan vi går igenom hur man installerar Subnautica på Linux måste vi få Steam att fungera.

Installera Steam

För att starta installationen av Steam på din Linux-dator måste du öppna ett terminalfönster. För att öppna ett terminalfönster på Linux, tryck på Ctrl + Alt + T-knappen på tangentbordet, eller sök efter ”terminal” i appmenyn.

När terminalfönstret är öppet kan installationen börja. Använd instruktionerna nedan för att installera Steam på din Linux-dator.

Ubuntu

Steam installeras bäst på Ubuntu med hjälp av kommandot apt installation nedan.

sudo apt install steam

Debian

Om du använder Debian Linux är det bästa sättet att få det att fungera genom att ladda ner Steam DEB-paketet till din PC, snarare än att ta itu med det medföljande Debians ”icke-fria” programvaruförvaret.

  Hur man uppgraderar till Linux Mint 20.2

För att starta nedladdningen av Steam till ditt Debian-system, använd kommandot wget downloader nedan. Den kommer att hämta den senaste versionen av Steam direkt från Valves webbplats och placera den i din hemmapp.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner Steam DEB-paketet till din dator kan du påbörja installationen av Steam på Debian. För att installera Steam på ditt system, använd följande dpkg-kommando nedan.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när Steam-paketet är installerat på ditt system måste du korrigera eventuella beroendefel som har dykt upp under installationen. För att åtgärda dessa problem, använd följande kommando apt-get install -f nedan.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för Arch Linux-användare, men bara de som har ”multilib”-programvaran igång. För att få det att fungera, öppna din Pacman.conf-fil, leta reda på ”multilib” och ta bort alla # symboler.

När du har tagit bort alla symboler, spara dina redigeringar och synkronisera Pacman igen med kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på Arch Linux med kommandot nedan.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

På både Fedora och OpenSUSE Linux är det möjligt att installera Steam genom de medföljande programvaruförråden. Flatpak-versionen av Steam tenderar dock att fungera bättre på dessa operativsystem och vi föreslår att du använder den istället.

  Hur man spelar Valheim på Linux

Flatpak

För att använda Flatpak-versionen av Steam på din Linux-dator, måste du först aktivera Flatpak-runtime. För att aktivera körtiden, följ den här guiden om ämnet. När körtiden är aktiverad på ditt system, använd de två kommandona nedan för att få Steam att fungera.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spela Subnautica på Linux

Med Steam installerat öppnar du det och loggar in på ditt konto med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-guiden nedan för att lära dig hur du ställer in Subnautica på Linux!

Steg 1: För att börja, hitta menyn ”Steam” och klicka på den med musen. Använd sedan menyn för att välja menyn ”Inställningar”. Inuti inställningsmenyn, hitta området ”Steam Play” och markera både rutan ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”.

Klicka på ”OK”-knappen för att tillämpa inställningarna på Steam.

  Hur man använder kommandot ls för att lista filer och kataloger på Linux

Steg 2: Hitta knappen ”Store” och klicka på den för att komma åt Steam-butiken. Väl inne i Steam-butiken, hitta sökrutan och klicka på den med musen. Skriv sedan in ”Subnautica” och tryck på Enter för att se sökresultaten.

Titta igenom sökresultaten för ”Subnautica” och klicka på den med musen för att gå över till Subnauticas butikssida.

Steg 3: Hitta den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen på Subnautica Store-sidan för att lägga till spelet i din Steam-butiksvagn. När den ligger i din Steam-vagn, klicka på kundvagnsikonen högst upp på sidan och köp Subnautica för att lägga till den på ditt konto.

Steg 4: Efter att ha köpt Subnautica, hitta knappen ”Bibliotek” och klicka på den med musen för att gå till ditt Steam-bibliotek. Därifrån, hitta Subnautica och klicka på den blå ”INSTALLERA”-knappen för att få spelet konfigurerat på Linux.

När spelet är färdiginstallerat på Linux kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”SPELA”-knapp. Välj ”SPEL”-knappen för att starta spelet. Njut och lycka till med spelandet!