Hur man spelar Stick Fight: The Game på Linux

Stick Fight: The Game är ett fysikbaserat fightingspel online för PC. Den utvecklades av Landfall West och publicerades av Landfall. Så här kan du njuta av Stick Fight: The Game på Linux.

Hur man spelar Stick Fight: The Game på Linux

Stick Fight: The Game fungerar på Linux via Proton i Steam. Om du vill spela det här spelet på din dator måste du installera Steam-appen.

Installera Steam

För att installera Steam-applikationen på din Linux-dator, öppna ett terminalfönster på skrivbordet. Du kan starta ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn.

Med terminalfönstret öppet kan installationen börja. Följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

För att få Steam att fungera på Ubuntu måste du köra följande apt installationskommando nedan.

sudo apt install steam

Debian

De på Debian kan installera Steam. Först måste den dock laddas ner. För att ladda ner den senaste versionen av Steam till din dator, använd följande wget download-kommando.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner den senaste versionen av Steam till din Debian Linux-dator kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och ställ in Steam.

sudo dpkg -i steam.deb

När Steam DEB-paketet är konfigurerat på din Linux-dator måste du korrigera eventuella beroendeproblem under installationsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

För att använda Steam på Arch Linux måste du aktivera ”multilib”-programvaran. Du kan aktivera detta programvaruförråd genom att öppna filen /etc/pacman.conf i en textredigerare (som root).

Med textfilen öppen i editorn, leta reda på ”multilib”-raden, finjustera symbolen och ta bort den. Ta också bort symbolen från raderna direkt under den.

När du har redigerat textfilen, spara dina ändringar. Sedan, när redigeringarna har sparats, stäng textredigeraren och synkronisera om ditt system med de officiella Arch Linux-servrarna med kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera Steam på din Arch Linux-dator med pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Om du använder Fedora eller OpenSUSE, kommer du att kunna installera Steam direkt med inkluderade programvaruförråd. Den ursprungliga versionen av Steam för Fedora och OpenSUSE fungerar dock inte lika bra som Flatpak. Så vi föreslår att du följer Flatpak-instruktionerna istället.

Flatpak

För att använda Steam på Linux som en Flatpak, måste du installera Flatpak runtime. Att ställa in körtiden innebär att du installerar apppaketet ”flatpak” med din pakethanterare. Om du behöver hjälp med att ställa in körtiden, följ vår guide i ämnet.

Efter att ha ställt in Flatpak runtime på din dator kommer du att kunna installera den senaste versionen av Steam på din dator med hjälp av de två kommandona nedan.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spela Stick Fight på Linux

Med Steam-applikationen installerad, starta programmet på Linux-skrivbordet. När appen har startat loggar du in på ditt konto med dina Steam-uppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att spela Stick Fight: The Game på Linux.

Steg 1: Hitta knappen ”Steam” i Steam-appen och klicka på den med musen. Välj sedan ”Inställningar” för att komma åt Steam-inställningsområdet.

Inuti Steam-inställningsområdet, hitta knappen ”Steam Play” och klicka på den. Markera sedan både ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”. Välj slutligen ”OK” för att spara ändringarna.

Steg 2: Hitta knappen ”Store” inuti Steam och välj den för att komma åt Steam Store. En gång på Steam Store, hitta sökrutan och klicka på den. Skriv sedan in ”Stick Fight: The Game.”

Tryck på Enter för att se sökresultaten.

Steg 3: Titta igenom Steams sökresultat för ”Stick Fight: The Game.” Välj spelet i sökresultaten och klicka på ”Stick Fight: The Game” för att komma till dess Steam Store-sida.

På sidan Stick Fight: The Game Store hittar du den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen för att köpa den och lägga till den i ditt Steam-bibliotek.

Steg 4: När du har köpt spelet klickar du på knappen ”Bibliotek” för att komma åt ditt Steam-bibliotek. Titta sedan igenom och hitta ”Stick Fight: The Game.”

Leta reda på den blå ”INSTALLERA”-knappen och klicka på den för att ladda ner och installera Stick Fight: The Game på din Linux-dator.

Steg 5: När Stick Fight: The Game har laddats ner och installerats på din Linux-dator, kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Välj den gröna ”SPEL”-knappen för att starta spelet.