Hur man spelar Pokémon-spel på din iPhone eller iPad

The Pokémon Company har släppt några av de mest populära titlarna som någonsin nått spelgemenskapen. Dessa episka spel går tillbaka till 1996 och har format många av våra barndomar. Men du behöver inte sluta spela Pokémon bara för att du inte äger en Game Boy längre.

Faktum är att det finns många sätt att spela Pokémon på din iPhone, oavsett om du letar efter de senaste iOS-spelen eller klassiska äventyr som Pokémon Red och Pokémon Blue. Vi förklarar alla dina alternativ nedan – emulatorer, webbläsarappar och App Store-spel – så att du kan fånga dem alla på nolltid.

Viktiga takeaways

 • Spela klassiska Pokémon-spel på din iPhone med emulatorer, som Delta. Det bästa sättet att installera dessa är genom AltStore.
 • Efter att ha installerat en emulator på din iPhone måste du skaffa en Pokémon ROM för att spela på den. Dessa är allmänt tillgängliga gratis online.
 • Alternativt finns det massor av nya Pokémon-spel tillgängliga för nedladdning på App Store, som Pokémon GO eller Pokémon UNITE.

Emulera klassiska Pokémon-spel på din iPhone

Det bästa sättet att spela klassiska Pokémon-spel på din iPhone är att ladda ner och installera en emulator. Det här är en typ av app som efterliknar ett datorsystem, som en gammal videospelskonsol. Med de bästa emulatorerna för iPhone kan du spela Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance och Nintendo DS-spel på din iPhone. Nyare konsoler, som Nintendo Switch, är vanligtvis inte tillgängliga att emulera eftersom din iPhone inte har tillräckligt med processorkraft.

Hur man installerar en emulator på din iPhone

Tyvärr tillåter inte Apple emulatorer i App Store. Men det finns gott om alternativa metoder du kan använda för att installera en emulator på din iPhone istället. Och ingen av dem kräver att du jailbreakar din enhet först.

För att spela Pokémon på iOS är den bästa emulatorn att använda Delta, iNDS eller den webbläsarbaserade Eclipse-emulatorn. Alla dessa är gratis, och tillsammans låter de dig spela Pokémon-spel från alla följande konsoler:

 • Game Boy eller Game Boy Color
 • Game Boy Advance
 • Nintendo 64
 • Nintendo DS

De flesta emulatorer är öppen källkod, vilket betyder att de är gratis och lagliga att använda, även om Apple inte gillar det. Det mest pålitliga sättet att få en emulator på din iPhone är att installera AltStore på en parad dator. Oroa dig inte – det är enklare än det låter. Faktum är att vi har ett annat inlägg som förklarar exakt hur man installerar emulatorer på din iPhone.

Var du kan få Pokémon ROMs för din iPhone

När du har installerat en emulator på din iPhone behöver du fortfarande en mjukvaruversion av spelet du vill spela. Dessa kallas ROM. Även om emulatorer är gratis och lagliga att använda, är ROM-skivor inte så enkla. Om du redan äger ett spel lagligt kan du i vissa fall skapa din egen ROM-version av det för säkerhetskopiering. Dock, Nintendos juridiska FAQ innebär att även denna arkivanvändning är olaglig.

Oavsett hur du skaffade dem, eftersom videospel är upphovsrättsskyddade, är det ett brott för dig att dela ROM-skivor med någon annan. Ändå, allt som krävs är en Google-sökning för att hitta de ROM-skivor du letar efter, som delas av andra.

Spela Pokémon i Safari med Game Play Color

Om det låter för komplicerat att installera en emulator på din iPhone, kanske du föredrar att använda en webbaserad emulator istället. Game Play Color är det bästa alternativet för detta.

Du behöver fortfarande ladda ner ROM för de Pokémon-spel du vill spela. Men du behöver inte hoppa igenom så många ringar för att få den emulatorn att fungera på din iPhone.

Game Play Color är det enklaste sättet att börja spela Pokémon på din iPhone. Så här ställer du in dig:

 • Ladda ner vilka ROM-skivor du vill spela och spara dem på Google Drive.
 • Öppna Safari på din iPhone och ladda Spela färg hemsida.
 • Tryck på Spela nu, tryck sedan på knappen Dela och välj Lägg till på startskärmen > Lägg till.
 • Du bör se en Game Play-appikon visas på din startskärm.
 • Starta Game Play-appen och logga sedan in på ditt Google Drive-konto. Du måste kopiera åtkomstkoden den ger dig för att synkronisera ditt konto.
 • Game Play söker på din Google Drive efter kompatibla ROM-skivor och visar dem på skärmen. Tryck på spelet du vill spela för att starta upp det.
 • Pokémon-spel på App Store

  De flesta av er funderar förmodligen på att återbesöka de klassiska Pokémon-spelen ovan. Men vi ville också ta en stund för att erkänna några av de andra Pokémon-spelen som du kan ladda ner direkt från iOS App Store.

  Pokémon GO

  Pokémon GO exploderade på scenen 2016, ryckte nyhetsrubriker och återuppväckte en världsomspännande kärlek till Pokémon-serien. Det är ett förstärkt verklighetsspel som använder kameran på din iPhone för att låta dig hitta Pokémon i den verkliga världen. Du kan samla över 900 Pokémon, tävla i gymstrider och möta Team Rocket-grymtningar.

  Och det bästa av allt, Pokémon GO uppmuntrar dig att komma ut och utforska din lokala omgivning i jakten på de bästa Pokémonerna.

  Ladda ner: Pokémon GO (Gratis köp i appen finns)

  Pokémon Masters EX

  Det här spelet tar en ny inställning till Pokémon-upplevelsen genom att låta dig samla olika Pokémon-tränare, snarare än själva Pokémon. Eftersom varje tränare redan är ihopkopplad med en viss Pokémon får du lite av båda.

  Pokémon Masters är mer episodiskt än de klassiska spelen, med en serie kapitel att slutföra och enstaka spelomfattande händelser. Detta gör det lätt att plocka upp och lägga ner, men det saknar verkligen den känsla av äventyr du förmodligen förväntar dig av Pokémon-spel.

  Ladda ner: Pokémon Masters EX (Gratis köp i appen finns)

  Pokémon Quest

  Detta Pokémon-spel i kubstil uppmuntrar dig att bygga det perfekta laget, genom att noggrant välja de bästa dragen och förmågorna för att avrunda ditt lag. Det är en annan typ av spel än vad du förmodligen är van vid med Pokémon, men det gör det inte mindre beroendeframkallande.

  Samla en mängd olika föremål, dekorera ditt basläger och försök fånga alla 150 original Pokémon. Det är inte svårt att sjunka ner många timmar i det här spelet.

  Ladda ner: Pokémon Quest (Gratis köp i appen finns)

  Pokémon UNITE

  Pokémon UNITE handlar om striderna, så att du kan delta i lagarenastrider med fyra andra tränare. Du kan slåss mot vilda Pokémon eller motståndarlag i en strävan att nå nivåer, utvecklas och få poäng.

  Varje match körs på en 10-minuters timer, under vilken tid du behöver samla energi från att besegra Pokémon och som du sedan bankar genom att ta den till en fiendebas.

  Ladda ner: Pokémon UNITE (Gratis köp i appen finns)

  Pokémon sömn

  Bildkredit: Pokémon

  Pokémon Sleep är inte så mycket ett spel som det är ett sätt att gamifiera sömnen. Genom att placera din iPhone på din kudde medan du sover kommer Pokémon Sleep att spåra alla typer av mätvärden om din sömn och lägga in den i en rapport åt dig. När du vaknar på morgonen kommer du till och med att upptäcka att du har samlat några Pokémon runt dig i appen.

  Spelet kommer att para ihop dig med Pokémon som är en liknande sömntyp som dig. Sedan kan du träna upp dem under dagen eller undersöka dina Pokémon för att fylla i den nya Sleep Dex.

  Ladda ner: Pokémon sömn (Gratis köp i appen finns)

  Blanda ditt spelande med några Pokémon-utmaningar

  Nu vet du hur du kan njuta av Pokémon på din iPhone. Oavsett om du installerar en emulator eller provar en modern Pokémon-titel, finns det mycket roligt att ha på din iOS-enhet. Som du säkert vet är Pokémon-spelen inte särskilt svåra att slå. Det mesta av glädjen kommer från att utforska världen och upptäcka nya varelser att lägga till i ditt team. Men om det inte låter tillräckligt, kan du lägga till en utmaning för att piffa upp spelet.

  Naturligtvis vet vi alla att den största utmaningen är att fånga varje Pokémon. Men visste du om Nuzlocke-utmaningen eller Monotype-utmaningen? Det finns massor av spännande Pokémon-utmaningar du kan lägga på dig själv för att bevisa att du behärskar de klassiska spelen. Varje utmaning lovar att förändra ditt sätt att spela och tillför en helt ny nivå av roligt.