Hur man spelar Microsoft Edge’s Secret Surfing Game

Kommer du ihåg SkiFree? Microsoft utökar Google Chromes dolda dinosauriespel. Den nya versionen av Microsoft Edge har ett hemligt surfspel som fungerar offline. Det är SkiFree med ett fräscht nytt färgskikt som byter ut yetis mot Kraken.

Uppdatering: Spelet är nu tillgängligt för alla i Microsoft Edge 83, släppt i maj 2020. Uppdatera din Edge-webbläsare om du inte kan komma åt den ännu.

Hur man kommer åt surfspelet

För att komma åt spelet, skriv edge://surf i Edges adressfält och tryck på Enter. Om du använder en version av Edge som innehåller spelet kommer det att laddas omedelbart. ”edge://”-delen av adressen betyder att detta är en intern sida som är inbyggd i själva Microsoft Edge-applikationen.

Du kommer att se teckenvalsskärmen. Använd vänster- och högerpiltangenterna och mellanslagstangenten för att välja en karaktär och börja spela.

Hur man spelar Edge’s Secret Surfing Game

Använd piltangenterna för att styra din karaktär och mellanslagstangenten för att pausa. Vänster- och högertangenten flyttas åt vänster och höger, upp-tangenten stoppar din surfare och nedåtknappen återupptar surfningen. Tryck på ”f”-tangenten för att använda en hastighetsförstärkning – du kan få en nära spelets början. De ser ut som gröna blixtar.

Som i det klassiska SkiFree-spelet är ditt mål att komma så långt du kan. Spelet räknar hur långt du har färdats i din nuvarande körning högst upp i fönstret. Du börjar med tre hjärtan. Med varje krasch tappar du ett hjärta. När du har tappat alla dina hjärtan slutar din löpning och spelet visar hur långt du har kommit.

Du kan också styra spelet med en mus eller pekplatta. Flytta muspekaren för att kontrollera din karaktär och dubbelklicka för att aktivera hastighetsökningen.

Spelet innehåller även stöd för Xbox-kontroller. Anslut en Xbox 360-kontroller eller koppla ihop en Xbox One-kontroller trådlöst så kan du styra spelet med joysticks eller d-pad, genom att använda A-knappen för att pausa och den högra utlösaren för att aktivera din hastighetshöjning. Det här spelet stöder till och med rumble-funktionen på din handkontroll!

Du kan välja andra spellägen genom att klicka på menyknappen i det övre högra hörnet av spelet. Här är de tillgängliga spellägena:

Låt oss surfa: Det ändlösa standardspelläget. Försök att komma så långt du kan.
Tidsresa: Det är ett slut på den här kursen. Försök att komma dit så snabbt som möjligt.
Zig zag: Havet har grindar som du behöver surfa igenom. Försök att ta dig igenom så många grindar du kan i rad.

Spelet innehåller också andra användbara tillgänglighetsfunktioner. Det finns en ”High Visibility Mode”-växling som gör det lättare att se hinder och ett ”Reduced speed mode” som saktar ner surfhastigheten.

Alla spelets kontroller förklaras också i menyn. Klicka på menyknappen och välj ”Hur man spelar” för att se kontrollscheman för tangentbord, mus, pekplatta och spelkontroll.

Det är 2020 och SkiFree är tillbaka

Detta spel skiljer sig naturligtvis från SkiFree. Istället för att åka skidor, surfar du. Istället för att undvika yetis undviker du sjömonster. Men spelet känns ganska bekant, och alla som kommer ihåg att spela Microsoft SkiFree på 90-talet borde få en dos nostalgi av det.

Det här spelet kan verka lite dumt, men det är mycket mer fullfjädrat än Google Chromes dinosauriespel. Precis som Chromes berömda dino-spel fungerar det helt offline. Om din internetanslutning går ner och du vill döda några minuter kan du alltid ladda surfspelet och spela det helt offline.