Hur man spelar in teammöten för framtida referens [+6 Tools]

Verktyg för att spela in 🎥 Microsoft Teams möten gratis.

”De flesta möten är ett totalt slöseri med tid och produktivitet. ” Detta är en vanlig uppfattning som delas av både de flesta anställda och chefer.

Ändå överlever fjärr/hybrid ordkultur baserat på hur väl vi samarbetar via datorskärmar, med möten som ett oundvikligt inslag.

Medan vi alla e-mötes många gånger under en vanlig arbetsvecka, ofta, är resultaten oftast ansträngda ögon och vissa samtal kommer vi inte ihåg tydligt. Faktum är att i genomsnitt 37 miljarder dollar slösas bort per år på grund av improduktiva möten.

Så, om du inte har skrivit ner allt, är onlinemöten företagsnöjen i förklädnad.

För att stoppa det kan du spela in 📹 de viktiga åtminstone.

Spela in Microsoft Teams-möten

Inspelning är en premiumfunktion integrerad med Teams företagsprenumerationer, för närvarande från 4,00 USD per användare och månad.

Denna nybörjarplan erbjuder att lägga till upp till 300 deltagare, obegränsade gruppmöten, 10 GB molnlagring, livetextning, mötesinspelning med transkriptioner, etc.

Källa: Microsoft.com

Även om funktionslistan är fantastisk👌att titta på, kan det vara något du inte nödvändigtvis kommer att använda som nyfödd startup med ett litet team. I ett sådant fall behöver du bara ett verktyg för att spela in dessa enstaka möten för att reflektera över senare.

Jag kan föreslå några verktyg för att tjäna detta exakta användningsfall. Låt oss börja.

Produkt anmärkningsvärda funktionerClipchampEnkel att använda videoredigerare med skärminspelning.Xbox Game BarIntegrerad skärminspelning för Windows-datorer.OBS StudioGratis programvara med öppen källkod för streaming/inspelning av video.ScreenAppFreemium-verktyg för skärm- och webbkamerainspelning.UtterAI-mötesassistent med realtidstranskription och AI-mötesanteckningar.EldflugorAI-verktyg med mötesinspelning, transkription och analys.

Clipchamp

I dess kärna, Clipchamp är en lättanvänd videoredigerare. Du kan dock även använda den för att spela in skärmar och webbkamera i upp till 1080p-upplösning utan några begränsningar på antalet eller längden på inspelningar.

Inspelningsfunktionen liknar vilken skärminspelning som helst. Välj Spela in och skapa från den vänstra rutan, klicka på Skärm och välj webbläsarfliken som är värd för Microsoft Teams-mötet.

Slutligen låter alternativet Exportera längst upp till höger dig välja utdataupplösning innan du laddar ner.

Den enda nackdelen är ingen integrerad molnlagring i gratisplanen. Ändå kan du spara videon i Google Drive, OneDrive, Dropbox, etc.

Och även om gränssnittet kan verka lite komplicerat för inspelning, blir det enkelt med den första inspelningen i sig.

Testa Clipchamp

Xbox Game Bar

En skärminspelare som är integrerad i alla Windows-datorer är dess Xbox Game Bar. Du kan starta detta genom att trycka på Windows-tangenten +G.

Detta är ett av de enklaste sätten att spela in Microsoft Teams. Allt händer på din enhet, och filer sparas lokalt, vilket du kontrollerar genom att klicka på 👆 Se mina bilder.

Dessutom, medan Xbox Game Bar ursprungligen var tänkt att spela in spel, fungerar den överallt förutom för Windows Desktop och filutforskaren.

Prova Xbox Game Bar

OBS Studio

Om det bara handlar om att spela in, OBS Studio är allt du behöver. Detta är en helt gratis programvara med öppen källkod som används för videoströmning och inspelning.

Det här verktyget har en livlig gemenskap med ett ständigt växande bibliotek av YouTube-handledningar som visar sig vara användbara för nybörjare eftersom gränssnittet kan kännas komplicerat till en början.

Men det fungerar felfritt när du väl kommer förbi den första barriären.

Efter installationen måste man lägga till källor (markerad som 1), välj det aktiva fönstret (markerat som 2) och klicka på Starta inspelning (markerat som 3).

Slutligen sparas inspelningar i videokatalogen om du inte ändrar standardplatsen.

Det här verktyget är tillgängligt för Windows, Mac och Linux.

Prova OBS Studio

ScreenApp

ScreenApp är ett freemium-verktyg som är perfekt för skärm- och webbkamerainspelning. Du kan börja med att registrera dig, vilket öppnar upp detta enkla gränssnitt.

Det övre högra hörnet är värd för knappen Ny inspelning, när den klickas, ber den att spela in skärmen, webbkameran eller båda. Därefter kan vi välja webbläsarfliken eller applikationen som är värd för mötet, och det är allt.

Den kostnadsfria planen begränsar mötena till 60 minuter per post, tillåter inte nedladdningar och sparar endast 10 videor i molnbiblioteket åt gången. Bland de goda sakerna kan du bjuda in fem teammedlemmar, få delbara länkar och ha fem fullständiga mötestranskriberingar.

Testa ScreenApp

Här är några andra verktyg som du kan använda för att spela in Teams-möten med en extra fördel.

Utter

Otter AI är en mötesassistent för att spela in, transkribera (i realtid), sammanfatta och skriva mötesanteckningar. Dessutom kan man lyfta fram viktiga saker i sin Otter-app under ett möte och tilldela uppgifter till deltagarna.

Otter-bots 🤖 går med automatiskt utan någon installation och kan kopplas till Microsoft Teams, Google Meets och Zoom. Denna bot fungerar normalt genom att spela in och ta anteckningar även i frånvaro av värden.

Otter har en utmärkt för evigt fri plan som tillåter att fånga bilder, ett obegränsat antal inspelningar, automatiserade sammanfattningar, offentlig och privat delning och en begränsad mängd transkription.

Och de betalda planerna utökar konversations- och transkriptionsgränsen, erbjuder användningsanalys och obegränsad konversationshistorik, tillåter samarbete, etc.

Prova Otter

Vill du lära dig mer om Otter🦦? Så här kan du sköta dina onlinemöten bättre med Otter.

Eldflugor

Eldflugor är ett annat AI-stödt verktyg som erbjuder mötesinspelning, transkription, sammanfattning och analys. Det fungerar med alla större konferensverktyg, inklusive Microsoft Teams, Google Meet, Zoom, etc.

FIreflies har en generös gratis nivå som erbjuder mötesinspelning upp till 800 minuter molnlagring. Det här introduktionspaketet inkluderar även automatiska sammanfattningar, uppspelning i olika hastigheter, kommentarer och reaktioner, klippning och delning, global transkriptionssökning, uppladdningar, etc.

Betalerbjudanden lägger till nedladdningsmöjligheter, sökfilter, sökordsspårning, samtalstidsspårning, övervakning av deltagarnas prestanda, tredjepartsintegrationer, API-åtkomst, sentimentanalys, uppgiftsdetektering och mer.

Förutom boten har Fireflies en Google Chrome-tillägg som du kan använda för att spela in och analysera möten.

Prova Fireflies

Spela in 🎥 lagen!

Så det här var några verktyg för att spela in Microsoft Teams. Mina favoriter är OBS Studio, Climpchamp och Xbox Game Bar. Medan för avancerade funktioner har Otter och Fireflies båda fantastiska gratisversioner för att testa saker.

Jag hoppas i alla fall innerligt att du fick det du letade efter.

Trevligt möte och inspelning 📹, gott folk!

PS: Vad sägs om att ta en titt på verktyg för att spela in Google Meet också?