Hur man spelar Elite Dangerous på Linux

Spread the love

Elite Dangerous är ett rymdflygsimulatorspel utvecklat och publicerat av Frontier Developments. I spelet tar spelaren kontroll över ”Commander” och går på utforskningsuppdrag. Så här spelar du spelet på Linux.

Elite Dangerous fungerar på Linux, men bara om du installerar Linux-utgåvan av Steam, eftersom det är ett Windows-spel. Därför är det enda sättet att få spelet att fungera på Linux att använda Steam Play-funktionen.

Installera Steam

För att få Linux-versionen av Steam att fungera på din dator måste du öppna ett terminalfönster på skrivbordet. Du kan öppna ett terminalfönster på skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller sök efter ”Terminal” i appmenyn.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas, följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux OS du använder på din dator.

Ubuntu

För att få Steam att fungera på Ubuntu, använd lämplig installation kommandot nedan.

sudo apt install steam

Debian

Steam fungerar på Debian, men du måste hämta det senaste DEB-paketet direkt från Steams webbplats. För att göra det kan du använda wget nedladdningskommandot nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När DEB-paketet för Steam har laddats ner till din dator kommer du att kunna starta installationen av Steam. Använda dpkg kommandot nedan, ställ in Steam på ditt Debiansystem.

sudo dpkg -i steam.deb

När Steam DEB-paketet har ställts in på din dator, använd apt-get install -f kommando för att korrigera eventuella beroenden som kan ha uppstått under installationen av Steam på din dator.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux kan användare installera Steam förutsatt att de har ”multilib” programvaruförrådet aktiverat på sin dator. För att aktivera repo, öppna /etc/pacman.conf textfilen i din favorittextredigerare (som root).

  Hur man använder kommandot chroot på Linux

När textfilen är öppen i din favorittextredigerare, leta reda på ”multilib”-raden i filen och ta bort #-symbolen framför. Ta också bort #-symbolen från raderna direkt under den. Spara sedan ändringarna och kör kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera Steam på Arch med Pac Man.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

De på Fedora och OpenSUSE kommer att kunna ställa in Steam på sina datorer med hjälp av inbyggda programvaruförråd. Med det sagt fungerar Flatpak-utgåvan av Steam mycket bättre på dessa operativsystem, så vi föreslår att du använder det istället.

Flatpak

De som vill använda Flatpak-utgåvan av Steam på sina datorer måste först installera Flatpak-runtime på din dator. För att ställa in Flatpak runtime på din dator, följ vår guide i ämnet.

  Hur man tittar på Netflix på Linux-skrivbordet med Electronplayer

Efter att ha ställt in den senaste versionen av Flatpak runtime på din dator är det dags att installera Steam. Använd de två kommandona nedan för att få Steam-appen att fungera.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Elite Dangerous Linux

När du har ställt in Steam, logga in på ditt konto med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Elite Dangerous att arbeta på ditt Linux-system.

Steg 1: Klicka på ”Steam”-menyn inuti Steam för att avslöja dess alternativ. Därifrån hittar du knappen ”Inställningar” och klickar på den med musen. Hitta sedan avsnittet ”Steam Play” och klicka på det med musen.

Inuti området ”Steam Play”, markera både rutan ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”.

Steg 2: Hitta knappen ”Store” i Steam och klicka på den med musen. När du har valt den här knappen, leta reda på sökrutan och skriv ”Elite Dangerous.” Tryck sedan på Stiga på för att visa sökresultaten.

  Hur man spelar Company of Heroes på Linux

Steg 3: Titta igenom sökresultaten för ”Elite Dangerous” och klicka på den för att gå till spelets Steam-butikssida. Väl på Steams butikssida hittar du den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klickar på den för att köpa spelet och lägga till det på ditt konto.

Steg 4: Hitta knappen ”Bibliotek” inuti Steam och välj den med musen för att gå till ditt Steam-bibliotek. Hitta sedan ”Elite Dangerous” i listan över spel och välj det med musen. När du har valt ditt spel, hitta den blå ”INSTALLERA”-knappen och välj den med musen för att ladda ner och installera Elite Dangerous på din dator.

Steg 5: När Elite Dangerous har installerats på din dator kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Välj den här gröna ”PLAY”-knappen för att starta Elite Dangerous på din dator.

Njut och lycka till med spelandet!