Hur man spelar Dungeon Defenders på Linux

Dungeon Defenders är ett hybrid multiplayer-videospel utvecklat av Trendy Entertainment. Spelet släpptes på Microsoft Windows, Xbox, iOS, Mac OS, Linux, etc. Så här spelar du spelet på Linux.

Få Dungeon Defenders att fungera på Linux

Dungeon Defenders är ett inbyggt Linux-spel, men den ursprungliga versionen av spelet fungerar dåligt. Så istället måste de som vill spela Dungeon Defenders använda Proton.

För att använda Proton for Dungeon Defenders måste du installera Linux-versionen av Steam. Du kan få Steam-appen att fungera på Linux via den officiella Linux-versionen.

Installera Steam

Installation av Steam på Linux kräver terminalen. För att öppna en terminal, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

Ubuntu

Att installera Steam på Ubuntu är väldigt enkelt, eftersom det ingår i de officiella mjukvarukällorna. För att få det att fungera anger du kommandot apt install nedan.

sudo apt install steam

Debian

Om du vill använda Steam på Debian måste du ladda ner det officiella DEB-paketet från Valve. För att ladda ner paketet, använd följande wget nedladdningskommando nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När paketfilen har laddats ner till din dator kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera den senaste versionen av Steam.

sudo dpkg -i steam.deb

Efter att ha ställt in Steam DEB-paketet på din dator måste du korrigera eventuella beroendefel som kan ha uppstått under installationen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt på Arch Linux via programvaruförrådet ”multilib”. För att få det att fungera på din dator måste du först aktivera repo.

För att aktivera ”multilib”-programvaran på din dator, öppna filen /etc/pacman.conf med din favorittextredigerare (som root). När den är öppen, hitta ”multilib” och ta bort #-symbolen framför den, samt raderna nedanför.

Efter redigering, spara ändringarna och stäng redigeraren. Använd sedan kommandot pacman -Syy för att återsynkronisera Arch med de officiella programvarureposerna.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera Steam-appen.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Steam fungerar på både Fedora och OpenSUSE med hjälp av programvaruförråd som ingår i operativsystemet. Steam fungerar dock bättre med Flatpak på dessa operativsystem, så vi föreslår att du använder Flatpak-utgåvan istället.

Flatpak

För att få Flatpak att fungera på Linux, installerar du Flatpak runtime och konfigurerar Flathub-appbutiken. Att få Flatpak-runtime är relativt enkelt. För att göra det, följ vår guide i ämnet.

Efter att ha ställt in körtiden kommer du att kunna få Flathub-appbutiken att fungera. Använd kommandot flatpak remote-add nedan och konfigurera Flathub.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Slutligen, ställ in Steam-applikationen med installationskommandot för flatpak nedan.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Dungeon Defenders på Linux

Med Steam installerat öppnar du appen på din dator och loggar in med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Dungeon Defenders att arbeta på Linux.

Steg 1: Hitta knappen ”Steam” i Steam och klicka på den med musen. Välj sedan knappen ”Inställningar” i menyn för att öppna området för Steam-inställningar.

Inuti Steam-menyn, hitta spelsektionen ”Steam” och välj den. Välj sedan både ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar.”

Steg 2: Efter att ha markerat kryssrutorna, hitta knappen ”Store” i Steam och ladda upp Steam-butiken. Väl inne i Steam-butiken, leta reda på sökrutan.

Efter att ha klickat på sökrutan, skriv in ”Dungeon Defenders” och tryck på Enter-tangenten på tangentbordet. Titta sedan igenom sökresultaten och hitta ”Dungeon Defenders”.

Steg 3: Klicka på ”Dungeon Defenders” i Steams sökresultat. Hitta sedan knappen ”lägg till i kundvagn” för att lägga till spelet i din Steam-varukorg. Köp sedan spelet med Steam-appen.

Steg 4: När du har köpt Dungeon Defenders, hitta knappen ”Library” inuti Steam och klicka på den. Hitta sedan ”Dungeon Defenders” i din lista över spel och högerklicka på den.

I högerklicksmenyn väljer du ”Egenskaper” med musen för att öppna spelegenskaper. Klicka sedan på. ”Tvinga fram användningen av ett specifikt Steam Play-kompatibilitetsverktyg.”

Välj den senaste versionen av Proton. Dungeon Defenders fungerar inte bra på Linux, så det här steget är avgörande.

Steg 5: Hitta den blå ”INSTALLERA”-knappen på Dungeon Defenders-spelsidan och klicka på den för att installera spelet på din Linux-dator. Installationen kommer att ta lite tid.

När installationen av Dungeon Defenders är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Välj den här knappen för att starta spelet.