Hur man spelar Doom: Eternal på Linux

Spread the love

Doom Eternal är det 5:e bidraget i Doom-serien utvecklad av id Software och publicerad av Bethesda Softworks. Det är en uppföljare till Doom (2016) och återigen följer Doomguy på hans uppdrag att omintetgöra utomjordingen Maykrs planer. I den här guiden visar vi dig hur du spelar det på Linux.

Doom: Eternal på Linux

Doom: Eternal fungerar utmärkt på Linux, men bara med hjälp av Proton och Steam Play. Av denna anledning måste du installera Linux-versionen av Steam för att få spelet att fungera.

Installera Steam

För att installera Steam på din Linux-dator, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. För att öppna ett terminalfönster, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du söka efter ”Terminal” i appmenyn och öppna den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas följer du installationsinstruktionerna nedan för att få Steam att fungera på din Linux-dator.

Ubuntu

På Ubuntu kan du installera Steam-applikationen genom att använda följande Apt-kommando nedan.

sudo apt install steam

Debian

På Debian Linux är det bäst att få igång Steam-appen genom att ladda ner Steam DEB-paketet direkt, snarare än att ta itu med Steam som ingår i Debian.

  Hur man uppdaterar Discord-appen på Linux

För att starta nedladdningen, skriv in följande wget-kommando nedan. Denna nedladdning kommer att ta Steam DEB-paketet direkt från Valves webbplats och placera det i din hemmapp.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Nu när Steam-appen har laddats ner kommer du att kunna installera Steam DEB-paketet på din dator. Använd kommandot dpkg och konfigurera Steam DEB-paketet på ditt system.

sudo dpkg -i steam.deb

Arch Linux

För att spela Steam-spel på Arch Linux, måste du ha ”multilib”-programvaruförrådet aktiverat. För att aktivera detta arkiv, öppna din Pacman.conf-fil och hitta ”multilib”-programvaran, ta bort alla instanser av # och spara den. Synkronisera sedan Pacman igen med kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera Steam-appen på Arch Linux med följande Pacman-kommando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora och OpenSUSE har möjligheten att installera Steam med programvaruförråd som ingår i förpackningen. Vi anser dock att Flatpak-utgåvan av Steam fungerar mycket bättre på dessa operativsystem, och du bör följa dessa instruktioner istället.

Flatpak

Flatpak-utgåvan av Steam fungerar bara om du aktiverar Flatpak-runtime på ditt system. För att aktivera Flatpak runtime på din dator, vänligen följ vår djupgående guide i ämnet.

  Hur man ställer in Enpass på Linux

När Flatpak runtime är installerad och aktiverad på ditt system kan du installera Steam. För att installera Steam, använd de två kommandona nedan.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spela Doom: Eternal som arbetar på Linux

Med Steam installerat på din Linux-dator, öppna den och logga in med din kontoinformation. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Doom: Eternal som arbetar på Linux!

Steg 1: Öppna Steam-menyn och leta upp knappen ”Settings” för att komma åt Steam-inställningsområdet. Väl inne i Steam-inställningsområdet, leta reda på avsnittet ”Steam Play” och markera både Aktivera Steam Play för titlar som stöds och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”.

Klicka på ”OK”-knappen för att spara dina inställningar.

Steg 2: Hitta knappen ”Store” och klicka på den för att komma åt Steam-butiken. I Steam-butiken, leta reda på sökrutan och klicka på den för att starta en sökning. I sökrutan skriver du in ”Doom Eternal” och trycker på enter-tangenten.

Se sökresultaten och hitta ”Doom Eternal” och klicka sedan på den för att komma åt spelets butikssida.

Steg 3: På Doom Eternal Steam-butikssidan, hitta den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klicka på den för att lägga till Doom Eternal i din varukorg. Därifrån klickar du på kundvagnsikonen i Steam för att köpa och lägga till spelet på ditt konto.

  Hur man visar datum och tid i Linux-terminalen (och använder det i Bash-skript)

Steg 4: När du har köpt Doom Eternal, lägg till den på ditt Steam-konto, leta reda på knappen ”Bibliotek” i Steam och klicka på den för att gå över till ditt Steam-bibliotek.

Inuti ditt Steam-bibliotek, hitta sökrutan och skriv ”Doom Eternal” för att hitta spelet i din samling. Därifrån letar du upp den blå ”INSTALLERA”-knappen och klickar på den med musen.

Genom att välja den blå ”INSTALLERA”-knappen kommer Steam att börja ladda ner Doom Eternal till din dator. Denna process februari ta lite tid, eftersom Doom Eternal är ett enormt spel.

Steg 5: När nedladdningen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp. Klicka på den gröna ”SPEL”-knappen för att starta Doom Eternal! Njut av!