Hur man spelar Crusader Kings II på Linux

Spread the love

Crusader Kings II är ett strategispel som utspelar sig på medeltiden. Den utvecklades och publicerades av Paradox Interactive. 2019 övergick CK II till en ”free-to-play”-modell. Så här spelar du spelet på Linux.

Få Crusader Kings II att fungera på Linux

Crusader Kings II är ett inbyggt Linux-spel. Det är dock bara på Steam, så om du vill njuta av det på Linux måste du skaffa den senaste Steam-versionen som fungerar på Linux.

Installera Steam

För att installera Steam, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. För att öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och klicka på terminalikonen för att starta appen.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas kan installationen av Steam börja. Följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

På Ubuntu Linux är det möjligt att installera Steam genom kommandot apt install.

sudo apt install steam

Debian

Om du använder Debian Linux är det bästa sättet att få Steam att fungera genom att ladda ner det senaste Steam DEB-paketet direkt till din dator från Valve. För att ladda ner, använd följande wget downloader-kommando.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När det har laddats ner kommer Steam DEB-paketet att visas i din hemmapp. Härifrån kan du installera det på din dator genom att använda följande dpkg-kommando nedan.

  Hur man lägger till systeminformation till Linux-skrivbordet

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam DEB-paketet installerat på ditt Debiansystem, måste du köra kommandot apt-get install -f för att korrigera eventuella beroenden som inte löstes under Steam-installationsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linux-användare har tillgång till Steam via programvaruförrådet ”multilib”. Med det sagt måste ”multilib”-programvaran ofta aktiveras manuellt, eftersom inte alla Arch-användare gillar 32-bitars programvara på sitt system.

För att aktivera förvaret öppnar du /etc/pacman.conf textfilen i din favorittextredigerare (som root). När den är öppen, scrolla ner, leta reda på ”multilib”-sektionen och radera #-symbolen, såväl som symbolerna på raderna direkt under den.

När du har redigerat textfilen, spara dina ändringar och stäng den. Använd sedan kommandot nedan för att återsynkronisera Arch Linux med de officiella programvaruförråden.

sudo pacman -Syyuu

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på ditt system med kommandot pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Om du är en Fedora- eller OpenSUSE-användare är det möjligt att få Steam att fungera ur lådan med hjälp av programvaruförråd som ingår i ditt operativsystem. Som sagt, Flatpak-utgåvan av Steam tenderar att fungera bättre på Fedora och OpenSUSE, så vi föreslår att du installerar det istället.

  Hur man använder Linux lsof-kommandot

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Crusader Kings II på Linux

Med Steam konfigurerat och konfigurerat på din dator, starta appen på skrivbordet. När det är öppet loggar du in på ditt konto med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Crusader Kings II att fungera på Linux.

Steg 1: Hitta knappen ”Store” i Steam och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen laddar du upp Steam-butiken. Härifrån hittar du sökrutan och klickar på den med musen.

Inuti sökrutan skriver du in ”Crusader Kings II” och trycker på Enter. Titta sedan igenom resultaten och välj ”Crusader Kings II” för att gå till spelets Steam-butikssida.

  Hur man tar bort filer och kataloger i Linux-terminalen

Steg 2: På Crusader Kings II Steam Storefront-sidan hittar du den gröna ”Spela spel”-knappen på sidan. När du väljer den här knappen visas ett installationsfönster för Steam på skärmen.

Använd UI-installationsprogrammet och gå igenom processen att installera Crusader Kings II på din Linux-dator via Steam. Tänk på att installationen kan ta lite tid, eftersom spelet är ganska stort.

Steg 3: Efter att Crusader Kings II har laddats ner till din Linux-dator, hitta knappen ”Library” inuti Steam och klicka på den med musen. Klicka sedan på sökrutan för att hitta spelet.

När du har hittat spelet, välj det med musen. Genom att klicka på Crusader Kings II i sökresultaten kommer du till spelets Steam-bibliotekssida.

Steg 4: På Crusader Kings II Steam-bibliotekssidan, hitta den gröna ”PLAY”-knappen och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen kommer Steam att starta Crusader Kings II på Linux.

Njut av Crusader Kings II och lyckligt spel!