Hur man spelar Counter-Strike: Global Offensive på Linux

Counter-Strike; Global Offensive är en multiplayer FPS utvecklad av Valve och Hidden Path Entertainment. I spelet slåss spelarna mot varandra för att demontera och plantera bomber. I den här guiden visar vi dig hur du spelar det på Linux.

Att få Counter-Strike: Global Offensive arbetar på Linux

Counter-Strike: Global Offensive, eller ”CS: GO” för kort, är ett inbyggt Linux-spel. Valve portade det ungefär samtidigt som de tog Steam till Linux. Eftersom det bara är på Steam kan du bara spela spelet på din Linux-dator via Linux Steam-appen.

Installera Steam

Som ett resultat måste vi gå igenom hur du konfigurerar Steam för Linux-klienten. För att börja, öppna ett terminalfönster genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. När terminalfönstret är öppet följer du installationsinstruktionerna som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

För att få Steam att fungera på Ubuntu, använd följande Apt-installationskommando nedan.

sudo apt install steam

Debian

För att få Steam att arbeta med Debian, börja med att ladda ner det senaste DEB-paketet från Steams webbplats. För att göra det, använd följande wget nedladdningskommando nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner det senaste Steam DEB-paketet till din dator, kommer du att kunna installera Steam DEB-paketet med följande dpkg-kommando.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när Steam DEB-paketet är installerat på din Linux-dator är det dags att korrigera något av beroendeproblemen på ditt system. För att fixa dem, använd följande kommando apt-get install -f nedan.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt på Arch Linux i ”multilib” programvaruförvaret. För att få det att fungera, börja med att öppna filen /etc/pacman.conf i en textredigerare. Leta sedan upp raden ”#multilib” och ta bort #-symbolen framför den, såväl som alla rader direkt under den.

När du har gjort ändringarna sparar du dem. Använd sedan pacman-kommandot nedan för att återsynkronisera med Arch Linux-repos. Därefter installerar du Steam med det andra pacman-kommandot.

sudo pacman -Syy
sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora Linux, såväl som OpenSUSE Linux, har möjligheten att få Steam installerat ur lådan med förråd inkluderade i dem. Men Flatpak-utgåvan av Steam fungerar mycket bättre, så vi föreslår att du följer dessa instruktioner istället.

Flatpak

För att få Steam att fungera via Flatpak, börja med att installera den senaste versionen av Flatpak runtime. Du kan installera runtime med din pakethanterare. Om du har problem med att ställa in Flatpak runtime, följ vår guide i ämnet.

Efter att ha ställt in Flatpak runtime på din dator kommer du att kunna installera Steam. För att få Steam-klienten installerad, skriv in följande kommandon nedan.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera CS: GO på Linux

Med Steam installerat, starta det på skrivbordet och logga in med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få CS: GO på Linux.

Steg 1: För att starta installationen, öppna Steam Store. För att öppna Steam-butiken, hitta knappen ”Store” och klicka på den med musen. Därifrån klickar du på sökknappen och skriver in ”Counter-Strike: Global Offensive.”

Tryck på Enter för att se sökresultaten. Titta igenom resultaten för ”Counter-Strike: Global Offensive.” Klicka sedan på den med musen för att gå till spelets butikssida.

Steg 2: På sidan CS:GO Steam Store, leta reda på den gröna ”lägg till i kundvagn”-knappen och klicka på den med musen för att lägga till den i din Steam-vagn. När den är i Steam-vagnen klickar du på kundvagnsikonen i det övre högra hörnet.

Inuti Steam-vagnen, köp spelet. När du köper den läggs den till i ditt spelbibliotek. Klicka sedan på knappen ”Bibliotek” för att komma åt ditt Steam-spelbibliotek.

Steg 3: I ditt Steam-spelbibliotek, klicka på sökknappen och skriv in ”Counter-Strike: Global Offensive.” När du har hittat den klickar du på den för att se spelets Steam-bibliotekssida.

Inne på Counter-Strike: Global Offensive-spelsidan kommer det att finnas en blå ”INSTALLERA”-knapp. Klicka på den här blå ”INSTALLERA”-knappen för att starta nedladdningen och installationen av Counter-Strike: Global Offensive på din Linux-dator.

Steg 4: Nedladdningen kan ta ett par minuter, eftersom det är ett spel av lagom storlek. När processen är klar kommer den att förvandlas till en grön ”PLAY”-knapp. Välj den gröna ”SPEL”-knappen för att starta spelet.

Tänk på att det kan ta lite tid att starta Counter-Strike: Global Offensive för första gången. Ha tålamod. När den är öppen är du redo att spela! Lycka till med spelandet!