Hur man spelar Company of Heroes på Linux

Company of Heroes är ett strategispel i realtid utvecklat av Relic Entertainment. Spelet utspelar sig under andra världskriget och släpptes på Windows, OS X, iOS, Android och Linux. Så här kan du spela Company of Heroes på din Linux-dator.

Att få Company of Heroes att arbeta på Linux

Company of Heroes är inte ett inbyggt Linux-spel, men det fungerar ganska bra på Linux, tack vare Proton. Tyvärr körs dock Proton bara med Linux-versionen av Steam.

Installera Steam

Att installera Linux-utgåvan av Steam är ganska enkelt, tack vare Valves fantastiska plattformsstöd. Börja med att starta ett terminalfönster på skrivbordet (Ctrl + Alt + T eller ”Terminal” i appmenyn).

När terminalfönstret är öppet och redo att användas är installationen redo att börja. Följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

För att få Steam på Ubuntu måste du köra följande apt install-kommando.

sudo apt install steam

Debian

Om du använder Debian Linux är det bästa sättet att få Steam att fungera via det nedladdningsbara DEB-paketet. Använd wget-kommandot nedan och hämta den senaste versionen av Steam från Valve.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När Steam DEB-paketet har laddats ner kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera den senaste versionen av Steam på Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam DEB-paketet installerat måste du korrigera eventuella beroendeproblem som kan ha uppstått. Använd kommandot apt-get install -f för att korrigera felen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är på Arch Linux, och om du är en användare kan du installera det så länge du har ”multilib”-programvaran igång.

För att aktivera ”mutlilib” öppnar du filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root). När textfilen är öppen för redigering, leta reda på ”multilib”-sektionen och ta bort #-symbolen framför den, såväl som de direkt under den. Stäng sedan textfilen och spara den.

När du har sparat textfilen använder du kommandona nedan för att få den senaste versionen av Steam att fungera på din dator.

sudo pacman -Syy
sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora och OpenSUSE kan köra Steam via programvaruförråden som ingår i operativsystemet direkt. Som sagt, Flatpak-utgåvan av Steam fungerar mycket bättre, och vi föreslår att du följer dessa instruktioner istället.

Flatpak

För att få Steam att fungera via Flatpak måste du installera Flatpak runtime och konfigurera Flathub-appbutiken. För att få körtiden att fungera på ditt system, följ vår guide i ämnet.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub-appbutiken inställd använder du kommandot nedan för att installera Steam.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Company of Heroes på Linux

Nu när Steam är installerat på din dator starta det och logga in på ditt Steam-konto med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Company of Heroes igång.

Steg 1: Hitta knappen ”Steam” och klicka på den med musen. Klicka sedan på knappen ”Inställningar” för att komma åt fönstret för Steam-inställningar.

Väl inne i Steam-inställningarna hittar du avsnittet ”Steam Play”. Markera sedan både ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”. Klicka på ”OK” för att spara inställningarna.

Steg 2: Hitta knappen ”Store” och klicka på den med musen för att komma åt Steam-butiken. Väl i Steam-butiken, hitta sökrutan och klicka på den med musen. Skriv sedan in ”Company of Heroes”.

Titta igenom sökresultaten och klicka på ”Company of Heroes” för att komma åt spelets butikssida.

Steg 3: På Company of Heroes Steams butikssida, leta reda på den gröna ”Lägg till i bibliotek”-knappen och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen kommer du att kunna köpa spelet med ditt konto.

Steg 4: Hitta knappen ”Bibliotek” i Steam och klicka på den för att komma åt ditt spelbibliotek. Därifrån, lokalisera ”Company of Heroes” i ditt bibliotek och högerklicka på det med musen.

Inuti högerklicksmenyn, hitta textrutan ”startalternativ” och lägg in följande kod.

PROTON_NO_D3D10=1

Steg 5: Med koden inmatad, hitta den blå ”INSTALLERA”-knappen och klicka på den med musen. Om du väljer den här knappen startar installationsprocessen.

När installationsprocessen är klar kommer Steam att ha installerat Company of Heroes. För att spela spelet, leta upp den gröna ”SPEL”-knappen.