Hur man spelar Cities Skylines på Linux

Cities Skylines är ett stadsbyggande spel från 2015 utvecklat av Colossal Order och publicerat av Paradox Interactive. Spelet är en spelare och gör det möjligt att bygga städer och infrastruktur i en massiv, realistisk skala. I den här guiden visar vi dig hur du spelar det på Linux.

Få Cities Skylines på Linux

Cities Skylines fungerar på Linux som en inbyggd applikation, men spelet har inte ett fristående nedladdningsbart installationsprogram. Som ett resultat är det enda sättet att spela spelet på Linux med den officiella Steam för Linux-appen.

Installera Steam

För att starta installationen av Steam på Linux måste du starta ett terminalfönster. För att starta ett terminalfönster, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller sök efter ”Terminal” i appmenyn.

Med terminalfönstret öppet och klart att använda, följ installationsinstruktionerna nedan för att komma igång med Linux-versionen av Steam på din Linux-dator.

Ubuntu

På Ubuntu kan du enkelt installera Steam-klienten med följande Apt-installationskommando nedan.

sudo apt install steam

Debian

På Debian Linux installeras Steam-appen bäst via Valves officiella webbplats. För att få Steam-appen att fungera måste du ladda ner det senaste DEB-paketet till din Linux-dator.

Att ladda ner det senaste DEB-paketet till din Linux-dator kan bäst göras med kommandot wget download. Anledningen till detta är att wget kan placera DEB-paketet direkt på din PC via terminalen, snarare än att hantera webbplatser.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När du har laddat ner programvaran till din dator kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera den senaste versionen av Steam på din Debian Linux-dator.

sudo dpkg -i steam.deb

Efter installationen av Steam på din Debian Linux-dator måste du korrigera eventuella beroendeproblem som uppstod under installationen av Steam. För att åtgärda dessa problem, använd följande kommando.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

För att installera Steam på Arch Linux måste du först aktivera ”multilib”-programvaran. Det här förrådet har Steam-appen, och det fungerar inte utan det. För att få det att fungera måste du redigera filen /etc/pacman.conf på din PC och aktivera ”multilib”-programvaran.

När repo är aktiverat måste du synkronisera pacman igen med reposervrarna. För att göra det, skriv in kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på din Linux-dator med kommandot nedan.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora och OpenSUSE Linux har Steam-paket tillgängliga i deras programvaruförråd, och du kan använda dem för att installera Steam-appen på din dator. Vi föreslår dock att du använder Flatpak-versionen av Steam eftersom de presterar bättre på dessa operativsystem.

Flatpak

Steam är tillgängligt som en Flatpak, och om du vill installera den måste du först installera Flatpak-paketet på din dator. Detta paket ger den körtid som krävs för att få Flatpak-paket som Steam att fungera.

För att få igång Flatpak-paketet på din Linux-dator, följ den här guiden om ämnet. När det är installerat använder du kommandot flatpak remote-add för att lägga till Flathub-appbutiken i systemet och flatpak installationskommandot för att installera

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Cities Skylines på Linux

Nu när appen är installerad, starta Steam på din dator och logga in med ditt användarkonto. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Steg 1: Logga in på ditt Steam-konto och hitta knappen ”Store”. Klicka på den för att komma åt Steam Storefront. Steam Storefront är platsen där Valve säljer alla videospel på sin plattform, och du hittar Cities Skylines där.

Steg 2: Inuti butikssidan, hitta sökrutan och klicka på den med musen. Därifrån skriver du ”Cities Skylines” och trycker på Enter för att fortsätta till sökresultaten.

Steg 3: Titta igenom sökresultaten och välj resultatet som säger ”Cities Skylines” och klicka på det med musen. När du klickar på sökresultaten kommer du till Cities Skylines Storefront-sidan.

Steg 4: På Cities Skylines Storefront-sidan, hitta knappen ”Lägg till i kundvagn” och klicka på den med musen. När du väljer den här knappen kommer du att kunna köpa spelet och lägga till det på ditt konto.

Steg 5: Leta upp sidan ”Bibliotek” och klicka på den för att gå till ditt Steam-bibliotek. Därifrån, sök igenom ditt Steam-bibliotek efter Cities Skylines och välj den blå ”Installera”-knappen för att ladda ner och installera spelet till din dator.

Nedladdningen kommer att ta tid. När processen är klar är du redo att spela Cities Skylines på Linux! Njut och lycka till med spelandet!