Hur man spelar Castle Crashers på Linux

Castle Crashers är ett 2D indie hack-and-slash-videospel utvecklat av The Behemoth. Spelet släpptes 2008 för Xbox 360. Men spelet kom till andra plattformar senare. Så här spelar du Castle Crashers på Linux.

Få Castle Crashers att arbeta med Linux

Castle Crashers är inte ett Linux-spel, men tack vare Proton fungerar det bra på Linux. Proton-verktyget fungerar dock bara i Linux via Steam-klienten. Så du måste installera Steam Linux-klienten på din Linux-dator innan du fortsätter.

Installera Steam

För att få Steam för Linux att fungera på din dator, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. För att göra det, klicka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du söka efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas, följ installationsanvisningarna för Linux nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

För att få Steam att fungera på Ubuntu kan du installera det med kommandot apt installation nedan.

sudo apt install steam

Debian

För att få Steam att fungera på Debian måste du ladda ner DEB-paketet till din dator. Du kan ladda ner Steam DEB-paketet till din dator med hjälp av wget download-kommandot nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner den senaste versionen av Steam till din Debian-dator kan installationen börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera Steam på din dator.

sudo dpkg -i steam.deb

När Steam DEB-paketet är konfigurerat på din Debian-dator, måste du köra kommandot apt-get install -f. Detta kommando låter dig korrigera eventuella beroendeproblem som uppstod under installationen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för Arch Linux-användare via programvaruförrådet ”multilib”. Du måste dock aktivera detta programvarulager eftersom det inte alltid är aktiverat. För att göra detta, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root).

Efter att ha öppnat textfilen i en editor som root, leta reda på ”multilib”-delen av filen. Ta sedan bort #-symbolen framför den och raderna direkt under. När du är klar, spara dina redigeringar och avsluta redigeraren.

Nu när allt är konfigurerat, synkronisera om ditt Arch Linux-system med kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på din Arch Linux-dator.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

För att få Steam att arbeta på Fedora eller OpenSUSE är det bäst att följa installationsinstruktionerna för Flatpak i den här guiden. Men om du inte vill installera Steam genom Flatpak är det möjligt att installera Steam genom programvaruförråd som ingår i operativsystemet.

Flatpak

Om du vill använda Flatpak-versionen av Steam på din dator, måste du först ställa in Flatpak-runtime på din dator. För att ställa in Flatpak runtime, följ med vår installationsguide i ämnet.

Efter att ha ställt in Flatpak runtime på din dator kan installationen av Steam börja. Använd de två kommandona nedan för att installera den senaste versionen av Steam.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Castle Crashers på Linux

När Steam är installerat, starta det på Linux-skrivbordet genom att söka efter t i appmenyn. Därefter följer du steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Castle Crashers att fungera.

Steg 1: Hitta menyn ”Steam” i Steam-appen och klicka på den med musen. Hitta sedan knappen ”Inställningar” i Steam och välj den för att komma åt Steam-inställningarna.

I fönstret Steam-inställningar hittar du avsnittet ”Steam Play”. Markera sedan både rutan ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”.

Steg 2: Hitta knappen ”Store” överst på Steam och välj den med musen. När du har valt den här knappen får du tillgång till Steam-butiken. Härifrån letar du upp sökrutan och klickar på den.

När du har valt sökrutan skriver du in ”Castle Crashers”. Tryck sedan på Enter på tangentbordet för att se sökresultaten. Slutligen, titta igenom sökresultaten och klicka på ”Castle Crashers” för att komma åt spelets butikssida.

Steg 3: På Castle Crashers Steam-butikssidan, leta reda på den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klicka på den med musen. När du har valt den här knappen har du lagt till spelet i din varukorg.

Steg 4: Gå igenom processen för att köpa spelet. När du har köpt den, hitta knappen ”Bibliotek” och välj den med musen. När du har klickat på den här knappen får du tillgång till ditt Steam-bibliotek.

Titta igenom ditt Steam-bibliotek efter ”Castle Crashers” och välj det. Hitta sedan den blå ”INSTALLERA”-knappen och klicka på den med musen. Om du väljer den här knappen laddar du ner och installerar spelet på din dator.

Steg 5: Efter att spelet har installerats på din dator kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”SPELA”-knapp. Välj det för att starta Castle Crashers.