Hur man spelar American Truck Simulator på Linux

Spread the love

American Truck Simulator är ett lastbilssimulatorspel utvecklat av SCS Software. Det är en uppföljare till Euro Truck Simulator 2 och ger spelaren ansvaret för att köra en 18-hjulig lastbil över hela Amerika. I den här guiden visar vi dig hur du spelar det på Linux.

American Truck Simulator på Linux

American Truck Simulator fungerar på Linux, eftersom den har en inbyggd version. Spelet kan dock bara spelas på Linux-versionen av Steam, och utvecklarna har inte släppt spelet till Linux på någon annan distributionstjänst.

Installera Steam

Som ett resultat måste vi gå igenom hur du installerar Steam på Linux innan vi visar dig hur du får American Truck Simulator att fungera på Linux. Starta ett terminalfönster för att starta installationen av Steam på din Linux-dator.

Du kan starta ett terminalfönster på ditt Linux-skrivbord genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och öppna den på det sättet. När terminalfönstret är öppet följer du installationsinstruktionerna nedan.

Ubuntu

Steam ingår i Ubuntus primära programvarukällor. Om du vill installera det på ditt system kan du göra det med följande kommando.

sudo apt install steam

Debian

För att använda Steam med Debian måste du först ladda ner Steam DEB-paketet till din Linux-dator. Anledningen till detta är att Valves Steam DEB är mycket lättare att installera än den som ingår i den ”icke-fria” repan.

  Hur man åtgärdar Corsair-mus- och tangentbordsproblem på macOS och Linux

För att ladda ner Steam DEB-paketet, använd följande wget-kommando. Detta kommando kommer att följa länken till DEB och placera den i din hemmapp.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När nedladdningen är klar kan installationen av Steam börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera den senaste versionen av Steam.

sudo dpkg -i steam.deb

När Steam är klar med installationen kommer du att stöta på beroendeproblem. Det är inget problem! Du kan snabbt fixa beroendeproblemen med kommandot apt-get install -f nedan.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är tillgängligt för alla Arch Linux-användare genom programvaruförrådet ”multilib”. Problemet är att inte alla Arch-användare har denna repo påslagen, eftersom vissa föredrar en ren ”64-bitars” installation.

För att aktivera ”multilib”-programvaran, öppna filen /etc/pacman.conf och leta upp ”multilib.” Ta bort alla # symboler framför ”multilib” och synkronisera om Pacman med kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

När systemet har synkroniserats om kan du installera den senaste versionen av Steam på Arch Linux med följande kommando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora och OpenSUSE Linux har Steam tillgängligt för installation i sina mjukvarukällor, och du kommer att kunna få dem att fungera med lite ansträngning. Dessa program fungerar dock inte och Flatpak-utgåvan, så vi föreslår att du installerar Steam över Flatpak istället.

  Hur man spelar in ditt Linux-skrivbord i Wayland

Flatpak

Steam finns som Flatpak. Om du vill installera det, börja med att ställa in Flatpak runtime. Körtiden är lätt att installera, och du kan ställa in den genom att följa den här guiden om ämnet.

När Flatpak runtime är installerad använder du kommandot flatpak remote-add för att installera Flatpak appbutik. Använd sedan installationskommandot flatpak för att få Flatpak-versionen av Steam på din dator.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera American Truck Simulator på Linux

Med Steam-appen installerad, logga in med din användarkontoinformation och följ steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få American Truck Simulator att fungera på din Linux-dator.

Steg 1: Logga in på Steam och leta upp knappen ”Store”. Klicka på ”Store” för att komma åt Steam Storefront. Det här området är där du kan köpa spel, som American Truck Simulator.

  Få hälsosamma påminnelser på Linux-skrivbordet med Stretchly

Steg 2: Hitta sökrutan och klicka på den med musen. Skriv sedan in ”American Truck Simulator” och tryck på Enter-tangenten. Titta igenom sökresultaten tills du hittar alternativet ”American Truck Simulator” i sökresultaten och klicka på det.

Steg 3: Efter att ha klickat på ”American Truck Simulator” med musen, kommer du till American Truck Simulator Storefront-sidan. På den här sidan letar du upp den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klickar på den med musen.

När du klickar på ”Lägg till i kundvagn” låter det dig köpa spelet och lägga till det på ditt konto.

Steg 4: När du har köpt American Truck Simulator till ditt Steam-konto, leta reda på ”Library”-knappen och klicka på den med musen. Sök sedan efter ”American Truck Simulator” i din lista över spel.

Klicka på den blå ”INSTALLERA”-knappen för att ladda ner och installera spelet på din dator. När installationen är klar kommer du att kunna spela American Truck Simulator på din Linux-dator! Njut och ha kul med spel!