Hur man slutar dela läskvitton för texter på en iPhone

Läskvitton behöver inte få dig att känna dig skyldig att svara.

Om du inte vill att någon ska veta om och när du har sett deras meddelande måste du stänga av läskvitton. Lyckligtvis gör Apple det enkelt att inaktivera läskvitton i iMessage. Vi visar dig exakt vad du behöver göra på din iPhone.

Stäng av iMessage-läskvitton för alla på din iPhone

I de flesta fall kanske du vill stänga av iMessage-läskvitton helt så att ingen kan se om du har läst deras texter.

För att stänga av läskvitton på en iPhone eller iPad, gå till Inställningar > Meddelanden och scrolla ned till Skicka läskvitton. Stäng av strömbrytaren för att se till att läskvitton är avaktiverade.

Apples meddelandeapp ger dig också möjlighet att stänga av läskvitton för specifika konversationer. Så om någon särskilt stör dig på att inte svara på texter tillräckligt snabbt kan du inaktivera läskvitton för din iMessage-tråd med dem.

Starta Messages-appen och öppna en konversation med personen du inte vill dela läskvitton med. Om du inte har en befintlig konversation måste du skapa en för att få tillgång till den här funktionen. Tryck sedan på profilbilden högst upp på skärmen och stäng av Skicka läskvitton.

Kom ihåg att det finns andra sätt att läsa iMessage-texter utan att varna avsändaren förutom att inaktivera läskvitton. Du kan till exempel gå offline innan du tittar på meddelanden eller läsa dem från aviseringsförhandsvisningarna på din iPhones låsskärm eller meddelandecenter.

Behåll din integritet när du använder iMessage

Även om läskvitton är användbara på sitt sätt kostar det en kostnad för integriteten. Tack och lov gör Apples meddelanden-app det enkelt att stänga av läskvitton för alla eller utvalda personer oavsett vilken enhet du använder. Från och med nu behöver du inte oroa dig för att svara på meddelanden så fort du har läst dem.