Hur man skyddar kunddata med ett CIAM-verktyg

Spread the love

Förtroende är grunden för varje framgångsrik anslutning, och detta är aldrig mer sant än när det kommer till din interaktion med dina kunder.

Oavsett hur kunder interagerar med dig: online, via mobilappar eller personligen, förväntar de sig att deras data ska skyddas.

Ett säkerhetsbrott som äventyrar deras information skadar det förtroende du har arbetat så hårt för att bygga upp och kan äventyra din verksamhet. Fragmenterad identitetshantering riskerar företag och deras kunder att drabbas av kostsamma säkerhetsintrång.

Det är avgörande för ditt företag att ha lösningar för Customer Identity and Access Management (CIAM) på plats eftersom de skyddar dina kunders data och säkerställer en konsekvent kundupplevelse på varje nivå i din organisation.

Den här guiden kommer att förklara hur du skyddar kunddata med hjälp av CIAM-verktyget. Vidare kommer vi att diskutera hur kunddata är avgörande för ett företag och hur CIAM-mjukvara kan visa sig vara ovärderlig.

Vi kommer också att ge några värdefulla tips om hur du kan skydda kunddata med en CIAM-lösning. Kom igen, låt oss ta en titt.

Varför är kunddata värdefull för ditt företag?

Enligt Wall Street Journal ökade marknadsföringsutgifterna med 10,3 % mellan april 2021 och 2022. Det visade sig i en annan studie att cirka 49 % av företagen använder konsumentdata när de avgör hur de ska marknadsföra potentiella kunder.

Detta illustrerar vikten av kunddata för organisationer. Ta en närmare titt på några faktorer som gör konsumentdata värdefull.

#1. Kundinformation är lika med en bättre kundupplevelse

För att ge dina konsumenter en underbar upplevelse är det viktigt att känna till deras tycke och intressen. Genom att känna dina kunder kan du göra varje interaktion relevant för dem.

Det är därför nödvändigt att ge människor det de vill ha. Alla varor och tjänster du tillhandahåller och de meddelanden du använder för att kontakta dina kunder måste uppfylla denna standard.

#2. Socialt stöd

Konsumenter tar hänsyn till sociala bevis när de gör inköp. Mer än 90 % av konsumenterna säger sig läsa bloggar och recensioner på sociala medier innan de gör ett köp.

  Ser DoorDash-förare tips?

Med hjälp av kunddata erbjuder Amazon sociala bevis genom betyg och recensioner av produkter, lockar kunder att köpa och visar sitt engagemang för opartiska konsumentåsikter.

#3. Kunddata = Bättre kommersiellt omdöme

Det är omöjligt att fatta effektiva strategiska beslut utan data. Att göra välgrundade gissningar och förlora mer än du vinner kräver datadrivna strategier.

#4. Kundinformation = Mer framgångsrik marknadsföring

Visste du att kostnaden för att skaffa nya kunder är fem gånger så hög som att underhålla befintliga?

Ett snabbt och enkelt sätt att tillfredsställa dina kunder är att veta deras namn och var de befinner sig.

Det hjälper dig att bestämma vilket innehåll du ska skapa och hur du ska gå vidare med marknadsföring. Om de flesta av dina kunder är babyboomers, bör du fokusera på Facebook eller Instagram? Skulle e-post vara ett bättre sätt att kommunicera? Du behöver konsumentdata för att svara på alla dessa frågor.

Att behålla kunder är lättare om du känner dem väl.

CIAMs roll i att skydda konfidentiell kundinformation

CIAM skyddar konsumenternas identiteter på ett säkert sätt. Om din konsument använder samma lösenord för många tjänster och applikationer utan CIAM, kan de löpa risk för identitetsstöld.

Genom att använda push-meddelanden, engångslösenord eller biometrisk verifiering, bekräftar lösningar för konsumentidentifiering och åtkomsthantering en kunds identitet flera gånger. Dessutom kan kunder enkelt komma åt tjänster och applikationer tack vare mjukvarulösningens säkra inloggningssida.

Dessutom underlättar CIAM:s single-sign-on-teknik enkel åtkomst till alla lämpliga kanaler, vilket minskar användarupplevelsens hinder. Ett stort fokus för CIAMs tjänster är att hjälpa kunder att försvara sina identiteter och konton mot illvilliga hackare.

Huvudegenskaper hos en CIAM

#1. Början av en digital relation: Användare ombord

Användarregistrering är det första steget i en CIAM-process som förvandlar okända, inaktiva webbplatsbesökare till kända, registrerade användare. Icke desto mindre, om registreringsprocessen är svår kommer konsumenterna att ge upp, vilket skadar företagets resultat.

Registreringsprocessen måste vara enkel, användarvänlig och säker samtidigt som den samlar in kritisk konsumentidentifierbar information. Vissa CIAM-lösningar erbjuder flera metoder för att bevisa en användares identitet, till exempel e-postverifiering, som kan användas för vissa konton och transaktioner.

#2. Upptäck bedrägeri

Ett CIAM-system måste kunna konsumera bedrägeriinformation för att välja lämplig autentiseringsteknik och auktorisera eller neka åtkomst eller transaktionsslutförande.

#3. Autentisering

CIAM använder alltmer social inloggning, multi-factor authentication (MFA) och adaptiv autentisering (riskbaserad autentisering) istället för autentisering av användarnamn och lösenord.

  Hur man tar bort MEGA-konto

Genom att använda social inloggning kan en användare komma åt en tredjepartsapplikation utan att registrera sig igen. CIAM-systemet samlar in identitetsdrag från en användare som använder en tredjeparts IDP, som Facebook, Twitter, LinkedIn eller Google.

#4. Progressiv profilering

Progressiv profilering kan hjälpa företag att bygga en heltäckande profil av sina användare över tid. Användarkonton har vanligtvis några egenskaper när de skapas.

Ett företag kan begära mer identifierande information från en kund efter att han eller hon blivit bekant med företaget. Detta kan inkludera företagets namn, jobbtitel och kontaktinformation.

#5. Enkel inloggning (SSO)

Genom att använda Single Sign-On (SSO) kan användare komma åt ett företags digitala egenskaper med en uppsättning autentiseringsuppgifter. Användningen av enkel inloggning i dagens IAM-implementeringar blir allt mer populär.

Det är viktigt att CIAM-system stöder gemensamma federationsprotokoll som SAML, OAuth och OIDC mellan företagswebbplatser.

#6. Support för alla kanaler

I dagens värld nås Internettjänster av olika enheter, inklusive bärbara datorer, mobiltelefoner, kiosker, spelsystem och personliga digitala assistenter. Det är därför viktigt att prioritera användarupplevelsen över flera kanaler för CIAM-system.

CIAMs roll i en omnikanalmiljö kan innefatta allt från att hantera kundpreferenser över kanaler till att autentisera konsumenter över flera medier.

#7. Hantering av användarprofiler

Genom kundportaler för egenvård som erbjuds av CIAM-lösningar bör kunder och delegerade administratörer kunna definiera sina preferenser explicit.

Dessutom bör dessa inställningar sparas i en enda kundprofil så att kunderna kan uppleva konsekvent, individualiserad service över kanaler.

#8. Integritets- och samtyckeshantering

Organisationer måste följa de lagar och riktlinjer som regeringen och andra näringslivsorganisationer inför när det gäller insamling av användardata.

För att säkerställa att lokal datalagring och ytterligare integritetsuppdrag uppfylls måste CIAM-lösningar erbjuda centraliserade policyer för dataåtkomststyrning, användargränssnittsfunktioner som låter kunderna specificera specifika användarcentrerade preferenser, så att de kan kontrollera hur företaget använder deras data, och andra funktioner för att garantera lokal datalagring.

Nu ska vi kolla in några av de bästa CIAM-lösningarna för ditt företag.

Logga in Radius

LoginRadius är en välkänd CIAM-plattform av företagsklass som fokuserar på B2C-identitetshantering.

Flera molndistributionsalternativ och lokalt distributionsalternativ är tillgängliga med LoginRadius utan att behöva någon kod. CIAM-lösningen tillhandahåller SSO och olika autentiseringsalternativ, inklusive lösenordslös inloggning, social autentisering, telefon och multifaktorautentisering.

Nyckelfunktioner:

 • Ger integration med mer än 150 molnapplikationer.
 • LoginRadius hävdar att de kan sänka konstruktionskostnaderna med upp till 95 % med sin färdiga CIAM-lösning.
 • Det är möjligt att autentisera med hjälp av MFA, sociala referenser eller ett traditionellt användarnamn/e-postsystem.
  Gör din WordPress-sökning kraftfull med Algolia och 9 andra

Okta

Okta är ett av de snabbast växande erbjudandena inom kundidentitets- och åtkomsthanteringssektorn. Mer än 7000+ förbyggda integrationer gör Okta till ett utmärkt val för SSO och autentisering.

Dessutom erbjuder den B2B-autentisering, förbättrad serveråtkomst och en universell katalog för enklare användarhantering. Dessutom erbjuder Okta kostnadsfria identifieringstest till både kunder och anställda.

Nyckelfunktioner:

 • Kundidentitets- och åtkomsthanteringsfunktioner inkluderar livscykelhantering, adaptiv multifaktorautentisering, åtkomstgateways, API-åtkomsthantering och andra.
 • Du kan göra dina produkter säkrare genom att använda en säkerhetsteknik som kallas adaptiv multifaktorautentisering (MFA).
 • Tillåter användare att logga in med sina Facebook-, Google-, Twitter- eller LinkedIn-konton.

Ping Identity Platform

Ping Identity är en CIAM-plattform som förser användare med olika alternativ för autentisering och åtkomstkontroll.

Förutom SSO, lösenordslös autentisering och Zero Trust-implementering erbjuder Ping Identity även hybriddistributionsalternativ. Du kan också använda den för att modernisera ditt gamla identitetshanteringssystem.

Nyckelfunktioner:

 • Det är möjligt att kontrollera säker åtkomst via API:er och appar.
 • Den använder banbrytande algoritmer för artificiell intelligens för att upptäcka anomalier och säkra konfidentiell information och företagsverksamhet.
 • Din webbplats och mobila plattformar kan övervakas och skyddas mot bedrägerier i realtid.
 • För att bekräfta en användares identitet kan företag använda anpassade autentiseringspolicyer.

Framägg

Med hjälp av Frontegg kan apputvecklare enkelt hantera sina användare från de enklaste autentiseringsprocesserna till de mest sofistikerade, inklusive komplexa organisationsstrukturer (multi-tenancy), finmaskig auktorisering, API-tokenhantering, en självbetjäningsadminportal, prenumerationsupprätthållande, enkel inloggning (SSO) och många fler.

Nyckelfunktioner:

 • Åtkomstkontroll: Frontegg erbjuder enkel åtkomstkontrollsäkerhet för appar, tjänster och API:er.
 • SSO: Integrera Frontegg för att stödja enkel inloggning (SSO). För total säkerhet använder den sig av protokoll som SAML och OIDC.
 • Multi-Factor Authentication: Frontegg kan lägga till multi-factor autentisering om du behöver ett extra lager av skydd. Frontegg tillhandahåller ett enkelt gränssnitt för att möjliggöra MFA.
 • Användarhantering: Användare kan enkelt skapa sina organisationer genom att bjuda in användare och medlemmar, tack vare Fronteggs multi-tenant design. För alla användare fungerar den som en dynamisk självbetjäningsadminportal.

Auth0

Företag kan förbättra sin säkerhet med hjälp av Auth0, en välkänd plattform som tillhandahåller olika säkerhetstjänster.

För B2C-företag erbjuder den här plattformen Customer Identity Management-lösningar som lösenordshantering, lösenordslös registrering, avvikelsedetektering och centraliserad hantering.

Nyckelfunktioner:

 • Ger ett brett urval av snabbstarter och SDK:er för varje plattform och utvecklingsmetod.
 • Ger multifaktorautentisering för kunder.
 • Du kan integrera dina identifieringssystem konsekvent över alla plattformar och fastigheter.

Slutord

CIAM ger företag mer makt, vilket gör att de kan anpassa sig kontinuerligt till kunders och företags förändrade behov.

Dessa punkter måste hållas i åtanke när du väljer rätt CIAM-system för ditt företag, dvs. multifaktorautentisering, integritet och efterlevnad, skalbarhet, hög tillgänglighet, API:er och analyser.

Nu kan du läsa om de bästa CIAM-plattformarna för att hantera åtkomst till data.