Hur man skriver ut på en Mac

Viktiga takeaways

 • Det är enkelt att installera och skriva ut på en Mac. Anslut bara en skrivare, installera dess programvara och välj det dokument du vill skriva ut.
 • För att skriva ut, klicka på Arkiv > Skriv ut i menyraden eller använd kortkommandot Cmd + P, välj skrivaren och klicka på Skriv ut. Det börjar skrivas ut direkt.
 • Du kan skriva ut flera kopior och justera pappersstorlekar på din Mac, samt spara dokument som PDF-filer direkt från menyn Skriv ut.

Om du är ny på macOS kanske du inte vet hur du skriver ut ett dokument direkt. Men var säker, det är ganska lätt att få en fysisk kopia. Vi visar dig hur du skriver ut på din Mac.

Hur bekvämt det än kan vara att läsa och redigera ett dokument på din Mac-skärm, att skriva ut det är ett bra sätt att se dess brister och undvika distraktioner på din dator. Utskrift låter dig också bevara dokument, undvika framtida döda länkar och ta pauser från skärmen.

Ställa in för utskrift på en Mac

Det första steget för att skriva ut allt från din Mac är att ha en Mac och en skrivare. Sedan måste du ansluta de två. Det är ganska enkelt att koppla ihop både trådbundna och trådlösa skrivare med din Mac, och systemet kommer ihåg varje skrivare du har anslutit till för framtida användning.

När du har parat ihop din skrivare med din Mac och installerat dess programvara behöver du bara något att skriva ut. Du kan skriva ut från de flesta appar på din Mac, så dina alternativ för detta är ganska stora.

Du kan skriva ut ett textdokument från Pages eller Word, en artikel som du läst på Safari eller ett recept som du skrivit eller hittat i Google Chrome. Du kan skriva ut en PDF från Preview eller ett kalkylblad från Excel eller Numbers.

Hur man skriver ut vad som helst på en Mac

När du väl vet vad du vill skriva ut är stegen du behöver följa ganska enkla. Här är vad du behöver göra:

 • I dokumentet eller på sidan du vill skriva ut klickar du på Arkiv > Skriv ut i menyraden. Eller skriv Cmd + P i nästan vilken Mac-app som helst.
 • Menyn Skriv ut öppnas. Välj den skrivare du tänker skriva ut från i rullgardinsmenyn Skrivare.
 • Klicka nu på knappen Skriv ut.
 • Vad du än vill skriva ut bör du börja skriva ut direkt!

  Så här skriver du ut flera kopior från din Mac

  Vissa skrivare fungerar också som kopiatorer. Om din inte gör det, eller om du inte vill behöva ställa in den funktionen, kan du skriva ut flera kopior av det du vill skriva ut från menyn Skriv ut på din Mac. Att göra detta:

 • Öppna menyn Skriv ut genom att klicka på Arkiv > Skriv ut eller tryck på Cmd + P på tangentbordet.
 • Klicka på uppåtpilen bredvid rutan Kopior för att öka antalet kopior du vill skriva ut på en gång, eller skriv in antalet kopior du vill ha i rutan.
 • Därifrån klickar du bara på Skriv ut för att börja skriva ut så många kopior.
 • Det är också möjligt att skriva ut på båda sidor av papperet via din Mac om du vill spara papper samtidigt som du skriver ut flera kopior av något.

  Hur man skriver ut till olika pappersstorlekar på en Mac

  För det mesta antar din Mac att du skriver ut på skrivarpapper i Letter-storlek – papper som är 8,5 x 11 tum.

  Om du vill skriva ut på papper i Legal-storlek (8,5 x 14 tum) eller fotopapper (4 x 6 tum), måste du justera några inställningar på din Mac innan du trycker på Skriv ut. Stegen för det är följande:

 • I menyn Skriv ut måste du rulla ner till rullgardinsmenyn Pappersstorlek. Om du inte ser Pappersstorlek utökar du rubriken Pappershantering. Växla på Skala för att passa pappersstorlek och öppna rullgardinsmenyn Destinationspappersstorlek som nu är tillgänglig under den.
 • Välj den pappersstorlek du ska skriva ut till i rullgardinsmenyn Pappersstorlek eller Målpappersstorlek.
 • Se till att ditt anpassade papper har placerats på rätt sätt i skrivaren och klicka på Skriv ut för att skriva ut vad du än skriver ut!
 • Hur man pausar eller avbryter utskrift på en Mac

  Det är lätt att börja skriva ut något som en affisch och plötsligt inse att det har ett stort stavfel. Det här är en mardröm om du precis har börjat skriva ut 50 exemplar av det också. Det är också lätt att klicka på Skriv ut på något och plötsligt märker att du behöver lägga papper i din skrivare.

  Tack och lov kan du avbryta eller pausa ett utskriftsjobb för att rätta till eventuella fel och börja skriva ut igen när du är redo. Följ dessa steg för att avbryta eller pausa det du skriver ut:

 • Öppna fönstret Skrivare. Du kan öppna det här fönstret genom att klicka på skrivarikonen som visas i din Dock när du börjar skriva ut något.
 • För att pausa en utskrift, klicka på Paus-knappen högst upp i skrivarfönstret eller till höger om utskriftsjobbet. Din skrivare stannar var den än är i utskriften. Det här är din chans att lägga mer papper i din skrivare eller åtgärda ett eventuellt trassel.
 • För att börja skriva ut ett pausat jobb igen, klicka på knappen Fortsätt, som ersätter knappen Paus överst i skrivarfönstret.
 • För att avbryta ett utskriftsjobb, klicka på X-knappen till höger om ditt utskriftsjobb. Din skrivare kommer att sluta skriva ut helt och hållet och mata ut allt papper som den började skriva ut på utan att fylla i sidan.
 • För att starta om ett stoppat jobb måste du gå tillbaka till programmet du skriver ut från och trycka på Skriv ut igen. Du kommer inte att kunna starta om från skrivarfönstret.
 • Om du inte ser skrivarikonen i din Dock kan utskriftsjobbet redan ha avslutats och kan inte avbrytas. Men om så inte är fallet kan du också öppna skrivarfönstret genom att gå till Systeminställningar > Skrivare och skannrar, välja din skrivare och klicka på Skrivarkö.

  Hur man skriver ut till PDF på din Mac

  Kanske gillar du att spara ett dokument eller en webbsida som PDF innan eller utan att skriva ut det. Det finns ingen anledning att öppna Word eller Förhandsgranska först. Du kan spara vad som helst som PDF direkt från menyn Skriv ut.

  För att ”skriva ut” något till ett PDF-format, så här behöver du göra:

 • Öppna menyn Skriv ut och klicka på rullgardinspilen bredvid PDF-alternativet längst ned.
 • Välj alternativet Spara som PDF. Detta öppnar ett litet fönster där du kan namnge PDF-filen och välja var den ska lagras på din Mac.
 • Klicka på Spara när du är klar med det, så hittar du PDF-filen precis där du ville ha den.
 • Det är enkelt att skriva ut dokument från en Mac

  Vi är övertygade om att den här guiden hjälper dig att se hur enkelt det är att skriva ut från din Mac. Med bara några klick kan du ha ett dokument eller en artikel i dina händer – eller sparas som en PDF. Nu när du vet hur du får ut det mesta av skrivaren som är ansluten till din Mac, lycka till i alla dina utskriftssträvanden!