Hur man skriver ett affärsförslag i Microsoft Word

​​​Som ny företagare letar du förmodligen efter sätt att växa ditt företag och attrahera nya kunder. Ett av de bästa sätten att göra detta är att skriva ett affärsförslag.

I den här guiden går vi igenom stegen för hur du skriver ett affärsförslag i Microsoft Word, även om du är nybörjare. Vi kommer att täcka allt från att skapa en professionell försättssida till att formatera ditt innehåll till att skriva en övertygande slutsats.

Vad är ett affärsförslag?

Ett affärsförslag är ett formellt dokument som skickas till investerare för att begära finansiering, intressenter för att få godkännande för ett nytt projekt eller kunder för att övertala dem att köpa dina produkter eller tjänster.

Genom den föreslår du din affärsidé för intresserade parter, och beskriver detaljer som ditt företags beskrivning, produkter och tjänster, prisstruktur, referenser och prestationer och villkoren i avtalet.

Affärsförslag kan begäras eller oönskade; det senare är vanligare bland nystartade företag som vill säkra finansiering från änglainvesterare och riskkapitalister.

Hur man skriver ett affärsförslag i Microsoft Word

Att skriva ett affärsförslag i Microsoft Word är väldigt enkelt, och om du skriver ett för första gången hjälper det att hålla det enkelt och inte komplicera allt för mycket.

Innan vi sätter igång rekommenderar vi starkt att du först lär dig dessa enkla designregler för Microsoft Word för att se till att ditt förslag ser professionellt ut. När du har kollat ​​upp det, följ dessa steg för att skriva ett affärsförslag för ditt företag:

1. Designa din titelsida

Titelsidan (aka försättssidan) på ditt affärsförslag välkomnar läsaren och innehåller detaljer som identifierar ditt företag och din kund. Detta inkluderar namn, logotyper, adresser och kontaktuppgifter för båda parter. Det rekommenderas att göra den här sidan visuellt tilltalande.

Du kan lära dig hur du gör en anpassad försättssida i Microsoft Word om du behöver hjälp med det.

2. Lägg till en innehållsförteckning

När du är klar med titelsidan är nästa steg att lägga till en innehållsförteckning för att hjälpa läsaren att hoppa till specifika avsnitt av ditt affärsförslag som är mest relevanta för dem. Investerare har ofta inte mycket tid på sig och kommer förmodligen att vilja hoppa över några avsnitt och läsa de viktigaste bitarna.

Utan en innehållsförteckning kan de tycka att ditt förslag är för jobbigt att navigera i, särskilt om det är långt. Du kan skapa en innehållsförteckning i Word genom att gå till Referenser > Innehållsförteckning > Automatisk tabell 1.

Eftersom du inte har lagt till något innehåll än kommer innehållsförteckningen att vara tom. Oroa dig inte, när du väl har skrivit förslaget behöver du bara klicka på Uppdatera tabell för att fylla i innehållsförteckningen med relevanta rubriker.

3. Skriv din sammanfattning

Sammanfattningen fungerar som en introduktion och bred översikt av ditt företag för läsaren; det är där du skriver ditt uppdrag, din vision och dina värderingar.

Det är också där du nämner storleken på ditt företag, din affärsmodell, det unika säljförslaget (USP) för dina produkter, eventuella anmärkningsvärda milstolpar, framtida planer och hur du planerar att använda investeringen.

Det hjälper att vara heltäckande om hur investeringen kommer att användas; investerare är mer benägna att acceptera ditt förslag om de vet exakt vad deras pengar kommer att användas på och de potentiella nämnda utgifterna kommer att låsa upp.

Kom ihåg att använda stilen ”Rubrik 1” på Executive Summary och andra rubriker från stilgalleriet. För underrubriker, använd ”Rubrik 2” och ”Rubrik 3” efter behov. Att inte tillämpa rubrikstilar innebär att innehållsförteckningen inte kommer att kunna identifiera dem.

4. Definiera problembeskrivningen och den föreslagna lösningen

Nästa steg är att definiera problemet som klienten står inför; detta hjälper till att visa kompetens och förmedla att din pitch är skräddarsydd för deras behov och inte är generisk. Det rekommenderas att skapa en känsla av brådska i detta uttalande.

När du har noterat problemet bör din föreslagna lösning beskriva hur dina produkter kan hjälpa till att lösa det. Det räcker inte att bara erbjuda dina lösningar; du måste också nämna varför de är bättre än dina konkurrenter.

5. Presentera dina kvalifikationer och prestationer

Att ha bra idéer är en bra början, men du måste också veta hur man genomför dem. Det är därför kunden – om den är intresserad av dina lösningar – vill veta om du har rätt kompetens och erfarenhet för att genomföra detta projekt.

Det är här du nämner ditt teams kvalifikationer, prestationer, kundbetyg och fallstudier. Se till att lägga till statistik i det här avsnittet om dina tidigare framgångsrika projekt; ord ensamma vinner inte finansiering.

6. Ställ in budget, tidslinje och leveranser

Efter att ha beskrivit din föreslagna lösning, gå in på detaljerna i affären. Detta inkluderar de leveranser du ska producera, projektets omfattning, vad det kommer att kosta och tidslinjen för när det ska vara klart.

Det är viktigt att vara korrekt, realistisk och professionell i det här avsnittet. Det är troligt att kunden kommer att be om några ändringar, så var redo att revidera projektdetaljerna om det behövs.

7. Sammanfatta och avsluta ditt förslag

Detta är det sista avsnittet i ditt affärsförslag, så det måste sluta med en stark uppmaning som lockar kunden att kontakta dig. Nämn dina kontaktuppgifter och din webbplats, där de kan lära sig mer om dina tjänster.

Du kan också skapa en bilaga som nämner referenser, definitioner, metodik och andra viktiga detaljer som du vill att kunden ska känna till.

8. Korrekturläsa, revidera och slutföra förslaget

Det sista steget är att korrekturläsa och revidera ditt förslag för att upptäcka och åtgärda eventuella fel du kan ha gjort på vägen. Detta inkluderar fel i grammatik, fakta och siffror, påståenden om dina prestationer och mer.

Var mycket uppmärksam på ekonomin; lägga till osanna finansiell information är en omedelbar röd flagga för investerare. När du har sett till att allt är korrekt, relevant och korrekt skrivet och formaterat är det dags att slutföra ditt förslag och skicka det till intresserade parter.

Viktiga tips för att skriva ett affärsförslag

Här är några tips och saker att komma ihåg när du skriver ett affärsförslag som kan öka dina chanser att lyckas:

  • Skräddarsy förslaget till läsaren: Undersök investeraren eller företaget du skickar dokumentet till och anpassa ditt förslag därefter. Detta ökar dina chanser att säkra finansiering.
  • Använd bilder: Diagram, diagram, tabeller och andra bilder kan hjälpa till att dela upp din text och göra ditt förslag mer engagerande. Du kan komma åt diagram i Word genom att gå till Infoga > Diagram.
  • Markera din USP: Ett förslag ska inte bara kommunicera varför en investerare bör investera i ditt företag, utan också varför du passar bäst för deras behov – mer än dina konkurrenter. Du kan göra detta genom att lyfta fram dina styrkor och nämna de USP som dina rivaler inte kan replikera.
  • Var kortfattad: Ingen investerare har tid att läsa långa textväggar. Var kortfattad men ändå sammanhållen.

Få dina affärsmål att gå i uppfyllelse

Att skriva ett affärsförslag kan vara en skrämmande uppgift, men det är viktigt för alla företag som vill växa och lyckas. Genom att följa stegen och tipsen som vi täckte i den här guiden kan du skriva ett affärsförslag som är tydligt, kortfattat och övertygande.