Hur man skriver ditt personliga brev med ChatGPT

ChatGPT växer i popularitet som artificiell intelligenss favorit för innehållsgenerering. Du har förmodligen sett kurser och andra program utformade för att hjälpa dig att dra nytta av denna nya plattform och är nyfiken på dess fördelar.

Tillgång till en plattform som kan skapa ett sammanhängande dokument kan vara en gudagåva för människor som ogillar att skriva. Även om ChatGPT kan hjälpa dig att öka din effektivitet, måste du fortfarande granska de dokument som genereras för att säkerställa att ditt följebrev uppmärksammas.

1. Öppna ditt ChatGPT-konto

Du kan enkelt skapa ett om du inte redan har ett konto. Gå till webbplatsen chat.openai.com. När du är där kommer du att se en uppmaning om att öppna ditt konto eller registrera dig. Du kan skapa ett nytt konto med ditt val av e-post, inklusive att koppla det till ett befintligt Gmail-konto.

Du behöver tillgång till din mobiltelefon eftersom du får en sexsiffrig kod skickad till din telefon via sms för att bekräfta din registrering. När du har bekräftat din registrering är du redo att börja.

När du är i ChatGPT kommer du att se att du kan stanna kvar med gratisversionen, ChatGPT 3.5, eller betala för tillgång till ChatGPT 4. Funktionerna i ChatGPT-4 inkluderar snabbare svar och tillgång till betafunktioner som kodtolk, plug- ins och surfar.

ChatGPT-4 har en gräns på 25 meddelanden var tredje timme, vilket kostar $20 per månad. Om du undrar vilka andra alternativ för artificiell intelligens som finns förutom ChatGPT, kanske du är intresserad av att lära dig om de bästa alternativen till ChatGPT.

2. Ange dina anpassade instruktioner

Innan du ber ChatGPT att skriva innehåll åt dig måste du tillhandahålla anpassade instruktioner till plattformen. Detta gör du i de anpassade instruktionerna; du kommer åt den genom att klicka på ditt namn.

Det finns två avsnitt där du matar in information om dig själv. Den första frågar: Vad skulle du vilja att ChatGPT ska veta om dig för att ge bättre svar? Den andra frågar: Hur vill du att ChatGPT ska svara?

Det första avsnittet är där du kan berätta för plattformen där du bor, vad du för närvarande gör för arbetet, dina mål och dina intressen. Det andra avsnittet är där du kan prata om tonen och längden på ChatGPT:s svar.

Du kan ändra de anpassade instruktionerna när som helst, men det kommer bara att påverka svaren som ges efter att ändringarna har gjorts. Om du är ny på plattformen kan du fråga: Vad är ChatGPT och vad kan du göra med generativ AI?. Vi rekommenderar att du kollar in den guiden om du inte är alltför säker.

3. Skicka in en arbetsbeskrivning

När du har slutfört dina anpassade instruktioner är det dags att ge en arbetsbeskrivning som ChatGPT kan referera till när du skapar ditt personliga brev. Kom ihåg att nyckeln till att skriva ett effektivt följebrev är att ta itu med alla de kritiska behov som anges i arbetsbeskrivningen.

Om du använder den kostnadsfria ChatGPT 3.5-versionen av plattformen finns det ingen gräns för antalet jobb du kan be den att skriva personliga brev för! Du kan också be plattformen att återskapa svaret om du inte gillar det första du får.

Du kanske undrar vad ChatGPT betyder för författares framtid och om det betyder enorma arbetslöshetslinjer i din framtid. Du kanske finner tröst i att lära dig orsakerna till varför ChatGPT inte tar ditt skrivjobb.

4. Be ChatGPT att skriva delarna av ditt följebrev

När du har skickat in arbetsbeskrivningen är nästa steg att be om ett personligt brev. Istället för att be den att skriva ett dokument, kan du be den att fokusera på varje del av ditt personliga brev för att skapa ett mer fokuserat.

Den inledande paragrafen

Det första stycket är där du ger grundläggande detaljer om vem du är och varför du vill ha jobbet. Du kan också ge en allmän översikt över varför du är rätt kandidat för jobbet och varför tjänsten entusiasmerar dig.

Dina kvalifikationer

Nästa del av ditt personliga brev sammanfattar dina erfarenheter och kvalifikationer och hur de gäller för jobbet du söker. Det är här du kan inkludera berättelser om relevanta projekt eller situationer för att ge rekryteraren eller rekryteraren lite inblick i hur du arbetar.

Förklara hur du anpassar dig till företagets värderingar och mål

I det här avsnittet av ditt personliga brev vill du illustrera att du förstår företagets uppdrag och har gjort din research om företaget. Du vill fokusera på hur dina mål stämmer överens med organisationens, och du kan även inkludera positiva faktorer du har hört om företagskulturen.

Avsluta med en uppmaning

Ditt avslutande stycke bör vara där du sammanfattar ditt intresse för jobbet och föreslår nästa steg för att gå vidare med din ansökan. Tack läsaren för att du har granskat din ansökan och visat ditt intresse för att diskutera tjänsten eller boka in en intervju.

Det är här du kan fokusera på de talanger och färdigheter du hoppas kunna tillföra laget. Om du vill lära dig mer om plattformens möjligheter och hur du genererar de rätta uppmaningarna, kanske du är intresserad av att lära dig hur du skriver effektiva ChatGPT-uppmaningar för de bästa AI-svaren.

5. Korrekturläs och granska det genererade följebrevet

När AI:n har genererat de olika delarna av ditt följebrev kan du sätta ihop dem och läsa det högt för att se om det är vettigt.

Använd innehållet ChatGPT genererar som grunden för ditt följebrev. Du kan lägga till element som ger en personlig touch till följebrevet, vilket ger läsaren en uppfattning om din personlighet.

Innehållet som genereras av ChatGPT kan hjälpa dig att skapa ett följebrev fokuserat på vad organisationen som anställer du letar efter. Det är bäst att komma ihåg att plattformen är tillgänglig för alla, och du är förmodligen inte den enda som använder den för att hjälpa dem att söka jobbet.

Det är därför att lägga till det som gör dig unik till bokstaven ChatGPT genererar kan vara en viktig del av att använda plattformen för jobbansökningar och bli uppmärksammad. Om du gillar att använda plattformen kanske du är intresserad av att lära dig om de fantastiska ChatGPT Chrome-tilläggen för bättre AI-meddelanden och svar i webbläsare.

Arbeta smartare, inte svårare med ChatGPT

Att använda ChatGPT kan hjälpa dig att arbeta mer effektivt och öka din produktivitet. Du kan använda AI för att skapa dokument som grunden för allt skrivet innehåll du arbetar med.

Oavsett om du letar efter hjälp med att skriva ett CV eller personligt brev kan AI hjälpa dig att snabbt generera dem. Att använda innehållet ”som det är” rekommenderas inte, men att göra ändringar och korrigeringar är mer hanterbart än att skapa originalinnehåll på egen hand och kan hjälpa till att se till att du berör de nyckelpunkter som läsaren letar efter.