Hur man skrapar webben med bostadsfullmakter: En nybörjarguide

Dagens digitala värld skulle vara mycket svårare att hantera och mindre resursstark om det inte var för webbskrapning. Det är en vanlig praxis för att samla in stora mängder data, vilket ger företag ovärderliga insikter för tillväxt.

För att framgångsrikt skrapa offentlig data är det bland många saker avgörande att undvika IP-förbud, CAPTCHA och andra begränsningar som sätts av informationsrika webbplatser. Här spelar ombud en central roll.

I den här artikeln kommer vi att förklara hur webbskrapning och proxyservrar fungerar i så enkla termer som möjligt. Vi kommer också att visa dig hur du integrerar proxyservrar i dina webbskrapningsprojekt.

Vad är webbskrapning?

Webbskrapning är en metod för att samla in offentlig data från webbplatser. Det handlar vanligtvis om att automatiskt hämta webbsidor med hjälp av dedikerad programvara för att hämta hela HTML-koden eller specifika datapunkter.

När du hämtar hela HTML-koden laddar du i princip ner en webbsidas fullständiga struktur och innehåll, vilket ger dig en heltäckande vy men ibland med onödiga detaljer.

Å andra sidan innebär att hämta specifika datapunkter att bara ladda ner de exakta informationsbitarna du behöver från sidan, vilket gör processen effektivare och utmatningen mer fokuserad.

Vissa webbplatser erbjuder officiella API:er (Application Programming Interfaces) som tillåter användare att hämta datapunkter utan att hantera webbplatsens HTML-kod. Istället för att skrapa sajtens gränssnitt begär användaren data direkt från API:t och får strukturerad data, vilket eliminerar behovet av ytterligare datarensning och bearbetning.

Men många människor vänder sig till tredje parts universella skrapa API:er över officiella webbplats API:er för större bekvämlighet och täckning. De tillhandahåller ett enda gränssnitt för flera webbplatser, kringgår begränsningar och säkerställer en konsekvent skrapupplevelse över olika plattformar.

Många leverantörer, som Smartproxy, erbjuder scraping API:er för en enklare och mer strömlinjeformad metod, eftersom de är kompatibla med olika webbplatser. Sådana API:er kan extrahera rå HTML och strukturerad data åt dig från olika mål, inklusive sökmotorresultatsidor, onlinemarknadsplatser, sociala medieplattformar, diskussionsforum, fastighetslistningswebbplatser, jobbportaler och andra webbplatser och databaser.

Fördelar med webbskrapning

Som en automatiserad process som hanterar stora mängder offentlig data, är webbskrapning designad för att göra ditt liv enklare och bättre. Det har potential att driva transformativa resultat för ditt företag. Det finns oändliga användningsfall, men här är bara några av de vanligaste:

 • Konkurrentanalys. Samla prisinformation, kundrecensioner och annan viktig data för att fatta välgrundade beslut, förbättra din e-handelsbutik och skapa framgångsrika marknadsföringskampanjer.
 • Marknadsundersökning och trendanalys. Samla värdefulla insikter om marknadstrender, konsumentpreferenser och branschutveckling. Fatta datadrivna beslut och stimulera ditt företags tillväxt genom att hålla dig informerad.
 • Generering av bly. Samla in data från webbplatser, kataloger och sociala medieplattformar för att generera leads för dina försäljnings- och marknadsföringsinsatser.
 • Prissättningsstrategier. Spåra konkurrenters priser så att du kan justera dina prissättningsstrategier i realtid för att säkerställa konkurrenskraft och maximera vinstmarginalerna.
 • Innehålls- och nyhetsbevakning. Skrapa webbdata för att samla in och visa nyhetsartiklar, blogginlägg och annat innehåll från olika källor för att skapa färskt och relevant innehåll för din nyhetsorganisation eller bloggwebbplats.
 • Dataanalys. Samla aktiemarknadsdata, finansiella rapporter, ekonomiska indikatorer och nyheter relaterade till finansmarknaderna för att fatta välgrundade investeringsbeslut och marknadsanalyser.
 • Analys av fastighetsmarknaden. Samla in data om fastighetslistor, pristrender, platsspecifika data och fastighetsegenskaper för att få värdefulla insikter om fastighetsmarknaden.

Ombudens roll i webbskrapning

Vi har nämnt vikten av proxyservrar för effektiv webbskrapning. Varför är det så? Tja, föreställ dig att det finns en dörrvakt vid ingången till en webbplats du vill skrapa, ungefär som vid dörren till en nattklubb. Om du inte följer den lämpliga klädkoden kommer du bara inte in. Det är ungefär hur ditt skrapningsprojekt interagerar med de defensiva webbsystemen.

Utan proxyservrar kommer dessa system att känna igen och stoppa alla program som försöker samla in data. För att effektivt samla in offentlig data måste ditt skrapningsprojekt efterlikna en vanlig internetanvändare, vilket kan uppnås genom proxyservrar.

Bostadsfullmakter erbjuder flera fördelar jämfört med andra proxytyper. En bostadsproxy är en mellanhand som förser användaren med en IP-adress som tilldelats av en Internetleverantör (ISP). Dessa proxyservrar kommer från hushållsdatorer eller mobila enheter, vilket skapar en illusion av att proxyanvändarens förfrågningar kommer från en legitim internetanvändare.

Eftersom bostadsfullmakter är associerade med riktiga bostadsidentiteter har de en högre grad av anonymitet och är mindre benägna att blockeras av webbplatser. Och att hålla en låg profil när webbskrapning är viktigt. Bostadsfullmakter är utmärkta för att hjälpa dig undvika CAPTCHA, hastighetsgränser och andra utmaningar eftersom du kan distribuera förfrågningar över flera IP-adresser.

Här är sätten på vilka ombud för bostäder bidrar till effektiv offentlig datainsamling:

 • IP-rotation. Genom att rotera IP-adresser från olika geografiska platser har du den bästa chansen att undvika IP-förbud och fortsätta med din datainsamling.
 • Anonymitet. Hög anonymitet är nyckeln vid webbskrapning, eftersom vissa webbplatser kan försöka identifiera och blockera skrapningsrobotar eller skript. Bostadsfullmakter kommer att dölja din riktiga IP-adress och identitet väl.
 • Geo-läge. Med proxyservrar för bostäder kan du få dina förfrågningar att se ut som om de kommer från olika platser över hela världen, vilket är användbart för att skrapa geospecifik data eller kringgå regionbaserade begränsningar på vissa webbplatser.
 • Hastighetsbegränsning och strypning. Vissa webbplatser begränsar användarförfrågningar inom en given tidsram. Du kan skrapa data mer effektivt genom att distribuera dina förfrågningar över flera proxy-IP:er utan att nå dessa gränser.
 • Skalbarhet. Särskilt viktigt när du hanterar stora eller tidskänsliga uppgifter för att skrapa uppgifter, kommer proxyservrar i bostäder att hjälpa till att skala dina webbskrapningsinsatser genom att tillåta dig att göra samtidiga förfrågningar från flera IP-adresser.

Om du letar efter proxyservrar, Smartproxy’s bostadsfullmakter är ett utmärkt val som uppfyller kriterierna ovan. Med Smartproxy kan du antingen rotera din IP-adress med varje begäran eller upprätthålla en klibbig session som varar i 1, 10 eller 30 minuter.

De tillhandahåller en enorm pool av 55 miljoner+ IP-adresser för bostäder som spänner över 195+ platser, med en svarstid på mindre än 0,6 sekunder, en framgångsfrekvens på 99,47 %, obegränsade anslutningar och trådar och en drifttid på 99,99 %.

Frågan om gratis fullmakt

Gratis fullmakter kan verka tilltalande, men de kommer med betydande risker. Användare kan stöta på säkerhetshot från okända värdar, potentiellt injicera skadlig programvara eller stjäla personlig data. Prestanda är ofta undermåliga på grund av hög trafik, vilket resulterar i låga hastigheter och frekventa avbrott.

Till skillnad från betaltjänster kan fria proxyer sakna verklig integritet, exponera IP-adresser och till och med sälja användardata. Det finns också en frånvaro av pålitligt stöd, ett flöde av påträngande annonser och det ständiga hotet om cyberattacker. Dessutom erbjuder de ofta begränsade platsalternativ, ägnar sig möjligen åt oetiska aktiviteter och kanske inte är kompatibla med många webbplatser.

För optimal säkerhet, integritet och tillförlitlighet rekommenderar vi att du använder en pålitlig proxyleverantör som är känd för sina etiska standarder, positiva kundfeedback och teknisk support dygnet runt. Ta till exempel Smartproxy, som låter dig njuta av etiskt anskaffade proxy-IP:er för bostäder med den bästa ingångspunkten på marknaden, gratis verktyg, 24/7 support, djupgående dokumentation och ett 14-dagars alternativ för pengarna tillbaka.

Webbskrapning med proxyer i 6 steg

Nu när vi har förstått fördelarna med webbskrapning och vad som krävs för att göra det effektivt, låt oss gå igenom stegen för hur man skrapar offentlig webbdata med hjälp av proxyservrar i bostäder.

Steg 1: Välj en proxyleverantör för bostäder

Börja med att välja en ansedd proxyleverantör för bostäder. Ett sådant alternativ kan vara Smartproxy, där du kan köpa ett månadsabonnemang eller välja det användningsbaserade alternativet Pay As You Go.

Steg 2: Skaffa fullmaktsuppgifter för bostäder

Efter att ha köpt en proxyplan måste du ställa in din autentiseringsmetod för att få alla proxyuppgifter, inklusive ditt användarnamn, lösenord och proxyslutpunkten, som du infogar i din webbskrapningskod för att komma åt proxynätverket.

Steg 3: Konfigurera en skrapmiljö

Välj en IDE (​​integrerad utvecklingsmiljö) för ditt skrapningsprojekt och ett programmeringsspråk. Låt oss använda PyCharm (som erbjuder en gratis provperiod) och Pytonorm språk som vanligtvis används för webbskrapning.

Steg 4: Installera och importera begärandebibliotek

Du kan behöva installera proxyhanteringsbibliotek för att hantera rotation och göra HTTP/HTTPS-förfrågningar. Bibliotek som Requests och Selenium låter dig konfigurera sådana proxyinställningar. Du kanske också är intresserad av ett bibliotek som heter Scrapy, som är designat för webbskrapning. För att installera förfrågningar, Selenium eller andra bibliotek på PyCharm, följ dessa steg:

 • Skapa ett nytt projekt i PyCharm.
 • Navigera till Inställningar eller Inställningar.
 • Expandera menyn till vänster i Project: [your_project_name] och välj Python Interpreter.
 • Här hittar du de installerade paketen och deras versionsnummer. För att installera nya, klicka på + eller Lägg till.
 • I sökfältet skriver du ”requests” eller något annat paket du vill installera.
 • Välj önskat paket och klicka på Installera paket längst ner.
 • Nu kommer förfrågningar och alla andra paket du har installerat att vara tillgängliga för användning i ditt projekt.

  Steg 5: Konfigurera din webbskrapningskod

  Därefter är det dags att integrera dina proxyservrar i din skrapkod. Se exemplet nedan som använder förfrågningsbiblioteket för att samla in offentlig webbdata:

  importförfrågningar

  proxy_url = ”http://användarnamn:lösenord@slutpunkt:port”

  proxyservrar = {

  ”http”: proxy_url,

  ”https”: proxy_url

  }

  respons = requests.get(“https://example.com”, proxies=proxies)

  print(response.content)

  Byt ut platshållaren ”http://användarnamn:lösenord@slutpunkt:port” med dina faktiska proxyuppgifters användarnamn, lösenord, slutpunkt och port. Byt även ut ”https://example.com” med din önskade webbadress. Kör sedan koden genom att klicka på den gröna ▶-knappen efter att ha valt lämpligt projekt från menyn bredvid. Resultatet kommer att dyka upp framför dina ögon på några sekunder!

  Steg 6: Analysera data

  Slutligen undrar du hur du ska förstå den insamlade informationen. Eftersom den ovannämnda koden ger rå HTML-data från din målwebbplats, kan du använda en analysprocess för att strukturera data. Denna strukturering låter dig destillera specifika detaljer från rå HTML eller annat märkningsspråk. Du kan slå upp biblioteket designat för att analysera som kallas Vacker soppa.

  Om du föredrar att ta emot omedelbart strukturerad data, överväg att använda ett scraping-API, av vilka många erbjuder parsning i JSON eller ett annat format och andra specialiserade funktioner.

  Viktig webbskrapningsetikett

  Webbskrapning är kraftfullt, men med stor makt följer ett stort ansvar. Som nybörjare är det viktigt att förstå och följa de oskrivna reglerna och juridiska gränserna som följer med denna praxis.

  Först och främst, respektera din målwebbplatss användarvillkor och kontrollera alltid deras robots.txt-fil. Den här filen beskriver vilka delar av webbplatsen som kan nås och skrapas av bots. Att bortse från detta kan leda till juridiska problem och kan även resultera i ett IP-förbud.

  Även om proxyservrar är effektiva för att maskera din identitet, är de inte idiotsäkra sköldar. De kan inte garantera skydd mot upptäckt om olagliga aktiviteter utförs online. Använd alltid fullmakter ansvarsfullt och inom lagliga gränser.

  En annan kritisk aspekt är hastighetsbegränsning och sömnintervall i dina skrapprojekt. Snabba, back-to-back-förfrågningar kan leda till förbud, eftersom de kan anstränga webbplatsresurser och verka misstänkta. Genom att lägga till slumpmässiga sömnintervall efterliknar du mänskliga interaktioner och visar människoliknande anständighet för webbplatsägarna genom att se till att din skrapning inte hindrar webbplatsens prestanda för andra besökare.

  Slutligen är det avgörande att skilja mellan offentliga och privata uppgifter. Undvik alltid att skrapa personlig eller känslig information. Detta är inte bara etiskt fel, utan det kan också leda till betydande juridiska konsekvenser.

  Slutgiltiga tankar

  Vi har brutit ner grunderna för webbskrapning och hur proxyservrar gör processen smidigare. Beväpnad med denna kunskap är du nu väl rustad att utnyttja den mängd data som finns tillgänglig på webben. Glöm inte att undvika gratis proxyservrar, välj välrenommerade leverantörer och använd din insamlade data klokt för bästa resultat. Så varsågod, prova och se vad du kan upptäcka.

  Kolla sedan in den bästa roterande proxyn för webbskrapning, SEO och mer.

  var den här artikeln hjälpsam?

  Tack för din feedback!