Hur man skickar och kontrollerar röstmeddelanden på Android [+5 Apps]

Allt du behöver veta om appar för att skicka och kontrollera röstmeddelanden på Android med ytterligare information om visuella röstmeddelanden för att starta!

Att skicka eller lyssna på röstmeddelanden på din Android📱 är en fråga om några få klick👆. Vem som helst kan använda funktionen på sina enheter med några av de bästa röstmeddelandeapparna som finns på Google PlayStore.

Nedan har vi diskuterat röstmeddelandeteknik tillsammans med dess fördelar och användning i allmänna scenarier. Du kommer också att lära dig om stegen för att skicka och kontrollera röstmeddelanden på dina Android-enheter.

Dessutom, här är en kurerad lista över mobilappar för röstmeddelanden som utformats specifikt för samma ändamål, med en smygtitt på dem i tabellen nedan!

Titel

Beskrivning

Utforska

Google röst

Separat nummer för samtal, sms, röstmeddelanden; synkronisering av flera enheter; fri.


Utforska

YouMail Spam Block & Voicemail

Spamblockering, visuell röstbrevlåda, nummerpresentation; vissa funktioner premium.

Utforska

Min visuella röstbrevlåda

Hantering av röstmeddelanden, enkla svar, anpassade hälsningar; inte gratis.


Utforska

Visuell röstbrevlåda och missat samtal

Enhetlig hantering, chatt, flera nummer; datasäkerhet okänd.


Utforska

AT&T Visual Voicemail

Stöd för installation, varumärkesspecifika handledningar; begränsad tillgång till enheten.


Utforska

Röstmeddelanden är ett utmärkt sätt att kommunicera problem med en individ eller en företagsfront. Jag jämförde ofta dess genomförbarhet med ljudmeddelanden på sociala appar tills jag insåg de breda aspekterna bakom dess användning vid specifika tidpunkter.

Android-tekniken har utvecklats snabbt. Således, tillsammans med dess multifunktionella funktioner, ger röstbrevlådan också en unik upplevelse för både skaparen och lyssnaren. Så, utan vidare, låt oss göra alla redo för inspelning!

Vad är röstbrevlåda?

Röstbrevlådan är kopplad till telefonnummer, vilket innebär att du behöver ett giltigt kontaktnummer för att använda den här tjänsten. Du kan aktivera det på ditt telefonnummer som ett instruktionsmeddelande när ett samtal går obevakat.

Röstbrevlådan har använts länge, och Android-telefoner gör det möjligt att ställa in det här ljudmeddelandet i några få steg. Du kan spela in ett hälsningsmeddelande med din röst och låta uppringarna veta att du av någon specifik anledning inte kan svara på samtalet.

Å andra sidan kan den som ringer lämna ett kort ljudmeddelande efter att ha lyssnat på röstmeddelandets information. Detta kommer att skickas till mottagarens brevlåda eller mobilavisering.

Intressant nog fungerar röstbrevlådan åt båda hållen, eftersom individen som aktiverar den här tjänsten spelar in ett ljudmeddelande såväl som den som ringer. Precis som när samtalet inte besvaras kan röstbrevlådan också spela in sitt röstmeddelande för att informera mottagaren.

Visuell röstbrevlåda

De flesta av de senaste Androiderna har Visual Voicemail-systemet. Med detta blir det enkelt att kontrollera alla meddelandevarningar på ett sekventiellt sätt. En mer slående egenskap är att den också genererar transkriptionen av ljudinnehållet.

Således kan du bekvämt anteckna den kritiska informationen i meddelandet. Dessutom ger detta system detaljerad information om röstbrevlådan, såsom avsändarens namn, mobilnummer, tid, datum och längd på ljudfilen.

Skiljer sig röstmeddelanden från traditionella telefonsamtal och sms?

Absolut! Det är stor skillnad mellan ett röstmeddelande och telefonsamtal eller sms. Människor förväxlar ofta och likställer röstmeddelanden med textmeddelanden eller direkta telefonsamtal, medan faktum är att de är helt olika funktioner.

Här är ett kort diagram som visar skillnaderna mellan dessa tjänster, medan den enda anmärkningsvärda likheten är att de är tillgängliga via mobiltelefoner (Android/ iOS).

Beskrivning RöstmeddelandeTelefonsamtalTexter/MeddelandenFormatLjudLjudOrdLängdKortInga gränserTeckenbegränsningarTypInspelat uttalandeKonversationschattar

Som du kan se är röstmeddelanden korta ljudmeddelanden som antingen skickas eller aktiveras på personliga telefonnummer, men de är inte konversationsbaserade. Även om telefonsamtal kan vara långa eller korta, kräver de acceptans från andra sidan för fortsättning, och texter är formulerat innehåll.

Situationer när röstbrevlådan blir relevant

Röstbrevlåda är en viktig funktion för både en organisation och en individ. Det finns optimala situationer när du tycker att de är värdefulla och produktiva istället för att ringa ett direktsamtal eller skicka sms.

Dessa används oftast inom professionella fronter. När en organisation vill informera potentiella medarbetare om rekryteringen kan de säkert lämna en kort påminnelse. Och vice versa kan kandidaterna skicka påminnelser till rekryterarna för intervjuresultaten.

Du kan också skicka röstmeddelanden om uppskattning, önskningar, kondoleanser, sociala meddelanden etc. när du försöker ansluta, men personen är otillgänglig att delta i samtalet.

På liknande sätt är dessa också effektiva för företagsledare som kan aktivera denna tjänst på sina mobilnummer. Detta kommer att hjälpa potentiella kunder och andra inflytelserika individer att lämna en anteckning om ett ärende och inte behöva oroa sig för den bästa tiden att ringa.

Det finns många liknande situationer när du kan använda röstbrevlådan. Det är det bästa sättet att hindra människor från att bli försummade genom att återgå till röstbrevlådan. Låt oss diskutera några av dess fördelar.

Fördelar med att använda röstbrevlåda på Android

Att ställa in ett röstmeddelandesystem på din Android-enhet har många fördelar. Här har jag diskuterat några kritiska.

✅ Den mest uppenbara fördelen med röstbrevlåda är att du inte behöver stänga av din mobil under helger eller lediga tider. Bara genom att aktivera tjänsten kan du missa samtalet och låta den som ringer lämna ett meddelande. Detta kommer att låta dig veta det verkliga problemet bakom samtalet och koppla personen så småningom, beroende på behovet.

✅ Det är lämpligt för att skapa en uppfattning om att du alltid är närvarande för att hjälpa människor genom att lyssna på deras frågor, utan begränsning av tidsluckor. På så sätt minskar det behovet av att ta emot alla samtal eller stanna vid skrivbordet.

✅ Det är ofta det bästa sättet att skicka privat information. Särskilt mellan klienten och affärschefen när samtalet inte tas emot och konfidentiella detaljer inte kan lämnas ut till receptionisten eller assistenterna.

✅ Att skicka röstmeddelanden har en auktoritativ inverkan på mottagaren, som mot textmeddelanden eller till och med ljud-/videofiler.

Sådana meddelanden sammanfattar möjligheten till viktig information, och mottagare tenderar att hämta dem med avsikt.

Steg för att skicka och kontrollera röstmeddelanden på Android

Att skicka och kontrollera röstbrevlådan är en sömlös process, även om det är lika viktigt att anteckna stegen för att installera systemet först. Därför, om du går igenom metoden nedan för att lära dig hur du aktiverar röstmeddelanden på din Android.

Hur ställer jag in röstbrevlådan på Android?

Steg 1. Välj din Android-mobil och gå till appen Telefon.

Steg 2. Klicka på menyknappen och scrolla nedåt för att öppna alternativet ”Inställningar”.

Steg 3. Hitta och tryck på alternativet ”Voicemail”. Det här alternativet kan namnges och placeras på liknande sätt, beroende på mobiltillverkaren.

Steg 4. Här behöver du bara kontrollera tjänsteleverantören eller operatören och ställa in ett röstbrevlådanummer. Detta nummer kan vara ditt eller vilket annat mobilnummer som helst. Samtidigt bör du komma ihåg att meddelandet som återställs av den som ringer kommer att skickas till kontaktnumret som du anger i det här avsnittet.

Steg 5. När du har ställt in numret kommer ett meddelandefönster att meddela dig om ändringen i numret.

Steg 6. Gå nu till sifferknappsatsen på telefonappen och tryck och håll ned sifferknappen ”1” som har röstmeddelandesymbolen➿ i några sekunder.

Steg 7. Telefonen ringer direkt till röstbrevlådan. Du får ett lösenord att ange under samtalet.

Steg 8. Enligt instruktionerna på samtalet, säg ditt namn på samtalet, följt av meddelandet du vill ge till uppringarna efter att deras samtal har missat.

Nu är ditt röstbrevlådekommando inställt för de som ringer.

Hur skickar jag röstbrevlåda på Android?

Att skicka ett röstmeddelande är att få åtkomst till någon annan persons röstmeddelandetjänster eftersom du under sändningen faktiskt fortsätter med personens instruktioner på deras röstbrevlåda efter att samtalet inte har besvarats.

Steg 1. Ta din Android-mobil och öppna appen Telefon.

Steg 2. Hitta och ring någon från dina kontakter eller slå ett nummer och vänta tills samtalet är klart.

Steg 3. När personen inte tar upp samtalet förrän ringsignalen är klar, kommer den att gå till röstbrevlådan.

Steg 4. Röstmeddelandet kommer att ge ljudmeddelandet som spelats in eller uppmanats av den personen, och efter pipsignalen kan du spela in vad du vill säga.

Steg 5. När du har spelat in meddelandet kan du avsluta samtalet.

Detta kommer att skicka ditt inspelade röstmeddelande till personen, och de kan kontrollera.

Hur kontrollerar jag röstbrevlådan på Android?

Androider har ett liknande sätt att komma åt röstmeddelanden som tas emot på den mobila enheten. Två framträdande metoder för att kontrollera det är genom avisering och genom knappsatsen. Däremot kan du också kolla in några lämpliga applikationer för att hantera dessa meddelanden.

Kontrollera röstbrevlådan genom aviseringar

Steg 1. Lås upp din Android-mobil och glid ned från toppen av skärmen för att kontrollera aviseringarna.

Steg 2. När du ser en röstmeddelandeavisering trycker du på den för att lyssna på meddelandet.

Processen kommer att spela upp röstmeddelandet i telefonappen.

Kontrollera röstbrevlådan via knappsatsen

Steg 1. Öppna avsnittet Nummerknappsats i telefonappen.

Steg 2. Tryck länge på sifferknappen ”1” för att initiera röstmeddelandesamtalet.

Nu kommer du att kunna lyssna på röstmeddelandena.

Skicka och kontrollera röstmeddelanden via mobilappar

Här är några av de bästa Android-apparna som tjänar syftet med röstmeddelandehantering.

Google röst

Med mer än 10 miljoner globala🌎 nedladdningar, Google röst är bland de mest föredragna röstmeddelandelösningarna på PlayStore. Du kan ladda ner appen på din smartphone och även installera dess webbversion på din PC för smidig användning.

Fördelar

✨ Google tillhandahåller ett separat nummer för att ringa, skicka textmeddelanden och till och med röstmeddelanden som kallas Google Voice Number.

✨Du kan installera appen på alla dina enheter (datorer, flikar och mobiler) och synkronisera data för att använda den bekvämt i kontors- eller hemsystem.

✨ Det är gratis, och användaren behöver bara ha ett personligt Google-konto för att komma åt tjänsterna. I många andra länder stöds även Google Workspace-konton.

✨Det tekniska supportteamet är alltid aktivt i kundsupportsektionen. De försöker regelbundet återvända kunderna med garanti för att lösa eventuella tekniska problem så snart som möjligt.

Nackdelar

🔶Det delar användarens personliga information (adress) med tredje part.

🔶Google får åtkomst till mycket data från enheterna för att erbjuda sina tjänster. Många användare kan bli medvetna eftersom de samlar in data relaterad till personliga mediefiler, appinteraktioner, ekonomisk information etc.

🔶Även om den är populär är Voice-apptjänsten fortfarande inte tillgänglig i många länder världen över.

Transkriptionsfunktionen för röstmeddelanden sparar tid för att kontrollera alla meddelanden. Denna applikation tillåter också användaren att svara på samtal från någon av de länkade enheterna, eller så kan de välja att bara behålla en av dem för inkommande samtalsanläggning.

⬇️ Ladda ner: Google röst för Android

YouMail Spam Block & Voicemail

YouMail Spam Block & Voicemail är inte bara en applikation för hantering av röstmeddelanden, eftersom den också kan blockera oönskad spam eller robosamtal på ditt telefonnummer. Det erbjuder en visuell lösning för att hantera röstbrevlådan, men du kan lita på att den kan ta bort bedragarna från din enhet.

Fördelar

✨ De förbinder sig att inte dela någon information med andra organisationer.

✨ Supportteamet tar hand om kundens problem och ser till att återkomma med en förklaring i god tid.

✨ Det erbjuder ett visuellt röstmeddelandesystem i en gratisversion, och du kan använda det på vilken enhet som helst.

✨ Applikationen kan också blockera skräppostmeddelanden.

✨ Du kan be dina uppringare att gå med i det kostnadsfria konferenssamtalet.

✨ Med mer än 13 miljoner användare i communityn har de lyckats blockera cirka en miljon robosamtal, vilket är ett enormt antal. Således skyddar det din enhet och integritet.

✨ Deras effektiva nummerpresentationssystem låter dig veta vem som ringer, samtidigt som du också kan använda den automatiska telefonsvararen.

Nackdelar

🔶 YouMail-appen är inte helt gratis, eftersom många användbara funktioner endast är upplåsta för premiumköpare.

🔶 Vissa användare kan undvika att signera appen på grund av tvånget att komma åt foton och videor på enheten.

🔶 Jag glömmer ofta att se meddelandena och har svårt att hantera varningar om aviseringarna glider iväg av en slump.

Positivt är att de har startat ett gemenskapssystem för att lagligt stoppa spammare med hjälp av gemensam feedback, vilket också ger rätt till brottsbekämpande insatser.

⬇️ Ladda ner: YouMail Spam Block & Voicemail för Android

Min visuella röstbrevlåda

Min visuella röstbrevlåda ansluter till din nätoperatör för att ge åtkomst till röstmeddelanden. Du kommer inte att kunna använda den på stationära datorer eftersom den inte har en webbversion, men mobilappen har ett användarvänligt gränssnitt.

Fördelar

✨ Det finns en möjlighet att lyssna på röstmeddelandena i valfri ordning. Du kan hantera dem direkt utan att öppna meddelanden.

✨ Det går snabbt och enkelt att svara på meddelanden.

✨ Min visuella röstbrevlåda underlättar att skapa hälsningsmeddelanden för röstbrevlådan genom att låta användaren spela in ett tre minuter långt ljud.

✨ Appen förbinder sig att inte dela någon användardata med tredjepartsorganisationer för reklam.

✨ Den samlar inte in personlig fildata från mobilen förutom kontakter, meddelanden och enhetsdetaljer.

Nackdelar

🔶 Den här appen har ingen webbversion. Så du kan bara använda den med din smartphone.

🔶 Ofta möter användare problem relaterade till appanslutning, användning och gränssnitt för filsortering.

🔶 Appen är inte gratis, och användare måste köpa en premiumversion för att få en ljudtranskriptionsanläggning.

Användare kan snabbt hoppa till meddelandena och spela upp dem medan de läser transkriptionen bredvid, om appen stöder ljudspråket. Du kan också spela in ett hälsningsmeddelande eller ändra hälsningsnamnet när som helst med några få klick.

⬇️ Ladda ner: Min visuella röstbrevlåda för Android

Visuell röstbrevlåda och missat samtal

Visuell röstbrevlåda och missat samtal lanseras av Kirusa Inc. under namnet InstaVoice mobilapp för hantering av användarens röstmeddelanden och missade samtal. Det är ett gratisprogram och stöds i cirka 46 länder runt om i världen.

Fördelar

✨ Du kan styra röstmeddelanden och missade samtal från ett ställe.

✨ Appen gör det möjligt att ansluta flera telefonnummer i en enda app.

✨ Det är enkelt att registrera sig med mobilnumret och konfigurera tjänsterna.

✨ Det finns separata avsnitt för röstmeddelanden, missade samtal och chattar för att undvika komplexiteten i användningen.

✨ Du kan skicka ljud, texter eller bilder medan du chattar.

✨ Du kan till och med skicka chattmeddelanden till vänner som inte använder InstaVoice-applikationen.

✨ Appen kommer att ge lagring av obegränsad information, även efter att du har bytt operatör.

✨ Avsnittet för missade samtal kommer också att innehålla varningarna när din enhet stängdes av.

✨ Du kanske felaktigt har skickat röstmeddelanden, textmeddelanden, ljud eller bilder, men återkallningsfunktionen gör att du kan radera dem från mottagarens enhet också.

Vid det här laget hävdar de att de har hanterat mer än 100 miljarder samtal för 100+ miljoner globala aktiva användare. Du kommer gärna att använda detta interaktiva chattliknande användargränssnitt och arbeta tillsammans med dig som en virtuell assistent.

Nackdelar

🔶 Ingen information är tillgänglig om användarens datasäkerhet och säkerhet.

🔶 De har inte skapat en skrivbordsversion för att hantera röstbrevlådan/varningarna om missade samtal.

🔶 Röst-till-text-funktionen är endast tillgänglig i USA, Storbritannien och Kanada.

⬇️ Ladda ner: Visuell röstbrevlåda och missat samtal för Android

AT&T Visual Voicemail

AT&T Visual Voicemail appen har nått över 10 miljoner globala nedladdningar med en 3+ ⭐betyg. Det är världens största telekomvarumärke och har trovärdighet när det gäller att leverera de bästa tjänsterna till kunderna.

Fördelar

✨ Supportteamet är regelbundet tillgängligt för att hjälpa användarna att ställa in den visuella röstbrevlådan.

✨ AT&Ts webbportal tillhandahåller varumärkes- och modellspecifika handledningar för att ställa in röstbrevlådan.

Nackdelar

🔶 Den samlar alla dina röstinspelningar från enheten och delar den tillsammans med enhetsinformation och telefonnummer till tredje partens företag.

🔶 Du kan inte komma åt röstmeddelandena på någon annan enhet än din smartphone.

Du kan lyssna på röstmeddelandena i valfri ordning samtidigt som du läser transkriptionen av ljudet. Du kan samtidigt radera de oönskade meddelandena, spara de kritiska eller ringa ett snabbt samtal till numret.

Ladda ner: AT&T Visual Voicemail för Android

My Take: Få åtkomst till röstbrevlådan på Android

Röstbrevlåda är ett autentiskt sätt att kommunicera informationen när det inte är möjligt att personligen få kontakt med personen. Androider har gjort det sömlöst att använda röstbrevlådan, oavsett om du måste ställa in ett hälsningsmeddelande👋 eller kolla meddelandena.

Det finns dock några användbara mobilappar för röstmeddelanden tillgängliga i PlayStore som förenklar granskning av aviseringarna samtidigt som de erbjuder många andra användbara funktioner.

Google Voice är det bästa valet för röstmeddelandehantering, särskilt om du behöver ett separat röstbrevlådanummer. Å andra sidan är YouMail en trovärdig app för skydd mot spammare. AT&T är ett varumärke av hög standard inom telekom och är pålitligt för att hantera röstmeddelanden.

Du kan också prova andra applikationer beroende på dina krav, som att hantera missade samtalsvarningar eller att vara ovillig att ge personlig dataåtkomst till appen.

Nästa upp, lär dig hur du skyddar din röstbrevlåda från vishing-attacker och vilka appar som blockerar skräppost som kan hjälpa dig att göra det.