Hur man skickar en Microsoft Teams-inbjudan

Microsoft Teams har flera sätt att lägga till användare till ett team. De flesta lagägare eller administratörer lägger till dem via en Office 365-grupp eller via ActiveDirectory. Dessa två metoder gör att användare kan läggas till lättare eftersom en administratör inte behöver ange sina e-postmeddelanden manuellt.

Microsoft Teams-inbjudan

Microsoft Teams har många snabba sätt att lägga till användare men du kan fortfarande bjuda in en ny användare manuellt. Detta är användbart om du behöver lägga till en gästanvändare eller om du har lagt till en ny användare i Active Directory- eller Office 365-gruppen och du vill lägga till dem i ett eller flera team.

Det finns två sätt att bjuda in användare till ett Microsoft Teams-team; med en länk eller via e-post. Du måste ha administratörsrättigheter (eller liknande) för att lägga till/bjuda in användare till ett team.

Microsoft Teams bjuder in användare – länk

Följ dessa steg för att skicka en inbjudningslänk till en användare.

Öppna Microsoft Teams.
Gå till fliken Lag.
Välj det team du vill bjuda in en användare till.
Klicka på knappen Fler alternativ bredvid lagets namn.
Klicka på Hämta länk till team.
Skicka länken till den användare du vill bjuda in

Microsoft Teams bjuder in användare – e-post

Följ dessa steg för att bjuda in en användare att gå med i ett Microsoft Teams-team via e-post.

Öppna Microsoft Teams.
Välj Lag från kolumnen till vänster.
Välj det team du vill bjuda in en användare till.
Klicka på knappen för fler alternativ bredvid teamnamnet.
Välj Lägg till medlem.
I fönstret som öppnas anger du e-postadressen för den eller de användare du vill bjuda in.
Klicka på Lägg till och stäng fönstret.
Användaren måste acceptera inbjudan att gå med i teamet.

Inbjudningsbegränsningar för Microsoft Teams

En Microsoft Teams-inbjudan är lätt att skicka, särskilt om du använder en länk för att skicka inbjudan, men att ha länken garanterar inte att en användare kommer att kunna gå med i mötet.

Teamet måste konfigureras för att tillåta användaren att gå med om användaren är på en annan domän. Om du till exempel lägger till en gästanvändare måste du redan ha Guess Access aktiverat.

Om teamets inställningar inte är konfigurerade för att tillåta den typ av användare du vill bjuda in, kommer länken inte att tillhöra någon användare. Användaren kommer att förhindras från att gå med i teamet när de klickar på det.

Slutsats

Microsoft Teams verkar vara restriktiva i hur det tillåter användare att läggas till, men det är faktiskt ganska flexibelt. Det enda du behöver göra är att se till att ditt lags inställningar är korrekta. Om du bjuder in Active Directory-användare är det högst osannolikt att du stöter på problem.