Hur man skapar vertikala videor i DaVinci Resolve 18.5

Spread the love

Vertikala videor används på nästan alla sociala medieplattformar, oftast TikTok och Instagram. Många gånger kommer den här videostilen att redigeras på en telefon med en app eller inom själva plattformen – men att försöka redigera på en så liten skärm kan bli frustrerande.

DaVinci Resolve 18.5 har gjort det otroligt enkelt att redigera vertikala videor. Ännu bättre, Studio-versionen har integrerat Smart Reframe för att hjälpa till med spårning, så det går åt mindre tid att göra justeringar.

Fortsätt läsa för att lära dig hur DaVinci Resolve får dig att effektivt redigera vertikala videor på nolltid.

Varför använda DaVinci Resolve 18.5 för att redigera vertikala videor?

Det finns många videoredigeringsappar för iPhone och Android som du kan använda för att skapa vertikala videor. Det kan dock bli ansträngande att använda fingret på en liten skärm för att skära ner videor och anpassa dem till musik på rätt sätt.

Att använda avancerad videoredigeringsprogram som DaVinci Resolve hjälper till att lindra stressen med att skapa en video. Du kan använda en markör och DaVinci Resolves kortkommandon för att få specifika klipp. Ännu mer, om du redan har spelat in din video i landskapet, använder DaVinci Resolve 18.5 en felaktig upplösning som beskär bilden till en perfekt passform.

Dessutom, om du inte har något annat val än att använda en app, är DaVinci Resolve tillgängligt på iPad och är lika lätt att använda som skrivbordsversionen.

  7 Smart Flödesschema Maker för att skapa process, diagram och mer

Var kan du redigera vertikala videor i DaVinci Resolve?

Det finns två sidor på DaVinci Resolve som stöder vertikal videoredigering: sidan Klipp ut och sidan Redigera.

Det finns flera sätt att dra fördel av DaVinci Resolves Cut-sida. Det är bra om du bara behöver göra enkla klipp eller vill skära ner ditt media till en användbar storlek. Dessutom finns titlarna och effekterna högst upp, så att du enkelt kan lägga till dem i dina videor.

DaVinci Resolves redigeringssida är den mest använda av alla sidor. Det finns fler alternativ för redigering och den fullständiga tidslinjen gör att du enkelt kan se alla dina spår. Det finns många sätt att använda redigeringssidan när du redigerar dina vertikala videor för sociala medier som TikTok och Instagram.

Oavsett om du börjar på sidan Klipp ut eller Redigera är det enkelt att skapa en vertikal video på DaVinci Resolve. Följ stegen nedan så har du din nästa YouTube Short eller Instagram-rulle redo att köra.

1. Ändra tidslinjeinställningarna

Att ändra dina tidslinjeinställningar är annorlunda på sidan Klipp ut och sidan Redigera.

Om du är på Klipp-sidan klickar du helt enkelt på ikonen Tidslinjeupplösning i det högra hörnet av det övre verktygsfältet och väljer Stående. Du kommer att märka att din vy ändras och upplösningen som inte matchar kommer att ske automatiskt.

Om du är på sidan Redigera högerklickar du på tidslinjeminiatyren i mediapoolen och går sedan till Tidslinjer > Tidslinjeinställningar. Se till att Använd projektinställningar är avmarkerad så att du kan göra ändringar. Välj Använd vertikal upplösning och se till att den felaktiga upplösningen är inställd på Skala helbild med beskärning. Klicka på Okej.

Oavsett vilken sida du börjar på kommer ändringarna att överföras till varje sida, så att du kan växla fram och tillbaka mellan Klipp ut, Redigera, Färg och vilken sida du vill använda.

  Hur man tar bort ett Uber Eats-konto

När du har ställt in din upplösning måste du ladda din video till Media Pool. Du kan antingen dra och släppa dina videor från en datorfil eller högerklicka i mediapoolen, välja Infoga media och hitta dina videor.

3. Redigera dina videor på tidslinjen

Här börjar du lägga till och redigera dina videor på tidslinjen. Allt du behöver göra är att dra och släppa ditt innehåll i tidslinjen och skära ner det efter eget tycke.

Det viktigaste att hålla utkik efter här är att se till att ditt motiv passar in i ramen. Ibland är motivet på perfekt avstånd för en landskapsbild men kan hamna för nära för en vertikal video.

Håll dessutom ett öga på din tid om din plan är att ladda upp videon till en social medieplattform. Till exempel accepterar YouTube Shorts bara en video som är under en minut lång – i så fall räknas varje sekund.

4. Gör justeringar

Om ditt motiv inte är perfekt centrerat hela tiden har du möjlighet att justera videon medan den spelas upp.

Du kan antingen välja Transform-ikonen i det nedre vänstra hörnet av förhandsgranskningsfönstret och flytta runt bilden med markören. Eller så kan du öppna inspektören och spela med X- och Y-positionerna under Transform.

Om du måste göra en justering i ett specifikt område inom en enskild video, måste du klippa den, så att dina justeringar inte ändrar hela remsan.

5. Exportera din video

För att exportera din video kan du gå till sidan Leverera, välja dina inställningar, välja Lägg till i renderingskö och sedan klicka på Rendera alla.

Men om du ska ladda upp din video till YouTube eller TikTok finns det en genväg. Från valfri sida på DaVinci Resolve, gå till det övre verktygsfältet och välj Arkiv > Snabbexport.

  Hur fungerar inkapsling i nätverk?

Därifrån väljer du vilken plattform du vill att din video ska laddas upp till, och den kommer att be dig lägga till din information för att logga in på ditt konto. När din information har lagts till, se till att Ladda upp direkt är markerad och klicka på Exportera.

Hur man använder Smart Reframe i DaVinci Resolve Studio 18.5

DaVinci Resolve har lagt till en cool funktion som gör justeringar för att centrera ditt motiv till ett minne blott. Den funktionen kallas Smart Reframe. Men förmånen kommer bara med det betalda Studio version som är prissatt till en engångsavgift på $295.

För att använda Smart Reframe, gå till Inspector > Smart Frame. Du kommer att se två tillgängliga alternativ att använda här: Auto och Referenspunkt.

Auto hittar motivet åt dig och håller det automatiskt i bilden hela tiden. För att använda Auto Smart Frame, allt du behöver göra är att välja Auto > Reframe så tar programvaran hand om resten.

Referenspunkt ger dig kontroll över var mitten av videon måste vara. Till exempel, om du har en kurvig väg som måste hålla sig centrerad, kan du välja Referenspunkt och se till att målrutan är där du vill ha mitten i förhandsgranskningsfönstret. Klicka sedan på Reframe.

Använd DaVinci Resolve för att redigera din nästa vertikala video

DaVinci Resolve är ett utmärkt verktyg att använda för alla typer av videoredigering och för alla nivåer av videoredigerare. Den använder AI för att få jobb som brukade vara tidskrävande att gå snabbare. Det har också många effekter att välja mellan för att krydda dina projekt.

Bland allt detta kan det också hjälpa dig att skapa vertikala videor enklare. Nästa gång du redigerar en TikTok- eller Instagram-rulle, prova att använda DaVinci Resolve 18.5.