Hur man skapar text i Midjourney-bilder (och får bra resultat)

Viktiga takeaways

  • Midjourney v6 är den bästa modellen för att generera text i bilder, med färre lösningar som behövs.
  • Använd citattecken och logiska uppmaningar för att lägga till text till dina bilder effektivt.
  • Experimentera med adjektiv, varianter, remix och stilisera värden för att förbättra dina textresultat i Midjourney.

Att generera text inuti en bild är inte en stor sak med version 6 av Midjourney. Du kommer fortfarande att stöta på felaktig stavning, men du kan åtgärda detta genom att använda varianter och välja rätt sökord. Låt oss visa dig hur du gör.

Steg 1: Välj en Midjourney-modell som producerar text

Vi testade tre olika Midjourney-modeller för att se hur bra de kunde producera text inuti en bild och resultaten visar en tydlig vinnare: Midjourney v6.

Version 6 markerar den första Midjourney-modellen som har tillförlitliga textgenererande möjligheter, utan att använda en lång lösning för att uppnå det.

Du kan kontrollera vilken modell du använder genom att skriva /inställningar i textrutan och sedan trycka på Enter på tangentbordet. Klicka på rullgardinsmenyn och ändra modellen till v6, eller en nyare modell; använd den senaste versionen.

Om du är ny på plattformen och behöver mer vägledning, se vår guide om hur du kommer igång med Midjourney.

Steg 2: Lägg till text i din Midjourney-prompt

Ord som du vill ska synas i din bild måste sättas inom citattecken. För att uppmaningen ska fungera bra bör den också vara lite logisk och förklara var orden ska visas och hur de är skrivna.

I vårt exempel på en retroskylt målad med orden ”1970-talets världsutställning”, har vi beskrivit var orden ska visas (affischtavlan) och hur de är skrivna (målade).

Steg 3: Använd rätt nyckelord för att skapa bilder med text

Det finns många sätt att beskriva skrivandet. Målad, tryckt, präglad, stämplad, graffiterad, repad, inskriven, you name it. Använd dessa adjektiv och andra liknande dem för att beskriva exakt vad du vill ha.

Ta exemplen nedan:

  • Uppmaning 1: ”Luke’s Diner” på en servett med en penna
  • Uppmaning 2: ”Luke’s Diner” skrivet på en servett med en penna

Vi använde två nästan identiska uppmaningar, förutom att den ena använder adjektivet ”skriven” och den andra inte. Denna lilla skillnad förändrade hela innebörden av bilden som producerades.

Om du vill skapa text på egen hand, som inte nödvändigtvis är en del av en scen, är nyckelordet du behöver Typografidesign. Det är ett bra knep att skapa logotyper eller designmaterial som du kan använda för andra projekt.

Prompt: Typography design of "Luke's Diner" written in retro red and white font --ar 2:1

Steg 4: Hur man får bra textresultat i Midjourney

Häng dig inte på dåliga resultat eftersom du kan fixa dem genom att snurra fram några varianter. I exemplet nedan använde vi variationsknappen två gånger till för att så småningom komma fram till en bild som var ungefär densamma som originalet, men med rätt stavning.

Du kan göra detsamma genom att trycka på en av V-knapparna märkta 1 till 4, motsvarande de fyra bilderna i uppsättningen.

Använda Remix-funktionen

Du kan ta den här metoden ett steg längre med hjälp av remixfunktionen. Om du aktiverar den här inställningen kan du redigera uppmaningen när du trycker på variationsknappen, vilket ger dig mer kontroll över bilden och gör det lättare för dig att ändra texten i bilden.

Skriv kommandot /prefer remix i textrutan och tryck sedan på enter två gånger. Du kommer att få ett meddelande som säger ”Remix-läge aktiverat”, vilket bekräftar dina inställningar.

Nästa gång du använder V-knapparna för att skapa varianter visas en dialogruta med den ursprungliga uppmaningen där du är fri att göra ändringar. Byt ut texten om du vill, och om du behöver hänvisa tillbaka till vilka sökord som fungerar bäst, kan du granska steg 3.

Som en allmän regel fungerar ett till två ord bäst. Vanliga fraser som du sannolikt kommer att se i bildens sammanhang kommer också att fungera, i motsats till något nonsens. Till exempel hade en skylt med texten ”Honeymoon Motel” större framgång än ”Crater Comforts”.

Spara dessa tekniker för senare och prova dem i andra projekt som att skapa ett AI-självporträtt.

Även om det är en besvikelse att se stavfel och fördubblade ord, kan du rensa upp resultaten relativt snabbt genom att skapa varianter, använda remixfunktionen och få nyckelorden rätt. När du jämför de bästa AI-generatorerna är det dessa funktioner som gör att Midjourney sticker ut.

Så utan alltför mycket arbete, och med mycket färre lösningar än i tidigare modeller, kan du skapa ganska bra text i Midjourney.