Hur man skapar och använder högar i Apple Fitness+

Viktiga takeaways

 • Stackar i Apple Fitness+ låter dig köa flera träningspass rygg-till-rygg för en sömlös övergång utan att behöva bläddra i katalogen efter varje aktivitet.
 • Stackar är som spellistor för din Fitness+-katalog. Du kan skapa och spara en stack i ditt bibliotek.
 • Du kan lägga till dina önskade aktiviteter i en stack, ordna om dem enligt din rutin eller ta bort dem efter behov.

En av de innovativa funktionerna som Apple introducerade i Apple Fitness+ tillsammans med iOS 17 är Stacks, som låter dig ställa dina träningspass i en kö så att du kan gå vidare till nästa träning sömlöst.

Här kommer vi kort att gå igenom den här Apple Fitness+-funktionen och lära dig hur du skapar och använder din första stack.

Vad är stackar i Apple Fitness+?

En stack består av en serie av flera träningspass, meditationer och medvetna nedkylningar som du kan göra back-to-back. Fördelen med att använda Stacks är att du kan gå över sömlöst från ett träningspass till ett annat utan att stanna och bläddra i den enorma Apple Fitness+-katalogen mitt under träningen.

Tänk på Stacks som spellistor för din Fitness+-katalog. Du kan skapa och spara dem i ditt Apple Fitness+-bibliotek, precis som du kan skapa och spara spellistor i Apple Music.

Hur man skapar en stack i Apple Fitness+

Innan du skapar en stack måste du bläddra i Apple Fitness+-katalogen för att hitta tillräckligt med aktiviteter för din rutin. Så välj någon av de 12 träningstyperna som visas högst upp på Fitness+-sidan. Välj sedan en rad aktivitetstyper för att säkerställa att din träningsstack är välbalanserad.

När du har tillräckligt med innehåll för din stack, följ dessa steg i Fitness-appen på din iPhone:

 • Välj fliken Fitness+ längst ned på skärmen.
 • Välj en aktivitet och tryck sedan på ellipsikonen (…) längst upp till höger på skärmen.
 • I alternativen som visas trycker du på Lägg till i stack.
 • Du kan också trycka och hålla kvar en aktivitet tills en popup-meny visas och sedan trycka på Lägg till i stapel. Högen visas som en färgad fyrkant högst upp på din meny, med en siffra bredvid den som anger hur många aktiviteter som finns i den högen.

  Vad du än väljer att inkludera i din stack, kom alltid ihåg att inkludera en av de fantastiska Mindful Cooldowns i Apple Fitness+ i slutet.

  Hur man ordnar och använder högar i Apple Fitness+

  När du är klar med att skapa och lägga till aktiviteter i din stack kan du se den genom att trycka på den färgade fyrkanten i det övre högra hörnet på skärmen och välja bland alternativen som visas. Du kan helt enkelt trycka på knappen Let’s Go för att starta din stack.

  Om du inte är redo att träna just nu, tryck på ellipsknappen (…) i det övre högra hörnet för att visa knappen Lägg till stapel i bibliotek. Detta kommer att spara din träningsstapel tills det är dags för träning.

  Det är också enkelt att redigera och ändra din stack. Om du vill ändra ordningen på övningarna i din stack, använd de tre horisontella linjerna längst till höger på varje aktivitet för att dra den uppåt eller nedåt och placera den var du vill.

  Om du vill ta bort en aktivitet i din stack sveper du åt vänster på den och trycker på Ta bort. Och slutligen, för att rensa hela stapeln och börja om, tryck bara på ellipsikonen (…) i det övre högra hörnet och välj Rensa stapel.

  Anpassa din träningsrutin med staplar i Apple Fitness+

  Nu när du kan ordna dina träningspass i högar i Apple Fitness+ har du mer kontroll över hur du organiserar och använder din dyrbara träningstid än någonsin tidigare.

  Du kan bläddra i Apple Fitness+-katalogen när du vill och inkludera så många aktivitetstyper du vill. Sedan, när det är dags att stänga dessa aktivitetsringar, kan din Fitness+-app fungera som en personlig tränare och leda dig sömlöst genom alla aktiviteter du valde i den ordning du bestämt.