Hur man skapar filmiska bilder i Google Photos

Filmiska bilder är ett fantastiskt sätt att ge dina bilder liv. De lägger till en 3D-liknande effekt till dina bilder, och du kan skapa dem i Google Foto.

Det är enkelt att göra. Google Photos använder AI för att slutföra hela processen, vilket drar bildens huvudmotiv i förgrunden och flyttar bakgrunden i en av många riktningar. Effekten är både rolig och imponerande. Låt oss ta en titt på hur du skapar filmiska bilder på din telefon.

Filmiska bilder: Vilka bilder fungerar?

Innan du lär dig hur du skapar filmiska bilder i Google Foto är det viktigt att nämna att det inte är tillgängligt för alla bilder. Google Photos avgör automatiskt vilka bilder som fungerar och organiserar dem i en separat kategori. Så du kan bara välja från listan över bilder som dyker upp när du väljer Cinematic photo i Utilities-avsnittet.

Här är den vi använder:

Även om du inte kan tvinga Google Foto att göra vissa bilder tillgängliga för att skapa filmiska bilder, kan du ta bilder med några saker i åtanke för att göra det mer sannolikt att de kommer att vara tillgängliga för funktionen.

Det är värt att lära sig hur du tar fantastiska bilder med din telefon för att dra nytta av funktionen. Du bör ta bilder med ett tydligt motiv och bakgrundsseparation. Vanligtvis fungerar detta bättre med ett primärt objekt och en tydlig och tydlig bakgrund. Ju mer kontrast mellan bildens fokus och bakgrunden, desto bättre.

Hur man skapar filmiska bilder

Tidigare valde Google Photos automatiskt och slumpmässigt bilder från din samling och använde den filmiska effekten. Du kan nu använda effekten manuellt.

För att göra detta, öppna Google Foton, tryck på Bibliotek, gå till Utilities och välj sedan Cinematic photo. Här, bläddra igenom och välj en av de tillgängliga bilderna och tryck på Skapa uppe till höger.

Efter några ögonblick kommer processen att slutföras. När den är klar får du en kort video, vanligtvis sju sekunder lång, med effekten applicerad. Du kan sedan spara bilden i ditt bibliotek, samt ladda ner den som en MP4-video. Så här ser vår kattbild ut.

Cinematic Photos är en av många fantastiska Google Photos-funktioner

Filmiska bilder är en möjlighet att tillföra liv och rörelse till bilder med en tydlig kontrast mellan motivet på ett foto och dess bakgrund. Även om de resulterande klippen är korta, är de ofta ganska underhållande och imponerande. Men det är bara en av många fantastiska funktioner i Google Foto.

En sak du bör tänka på när du skapar filmiska funktioner är att det i allmänhet är en bra idé att lägga till dem i ett album. Det är lätt att tappa bort dem i det hav av foton som du sannolikt har lagrat i appen. Som tur är är det enkelt att skapa och hantera album i Google Foto.