Hur man skapar en Windows 10 VM i VMware på Linux

Spread the love

Vill du ställa in en virtuell Windows 10-maskin i VMware Workstation 16 på din Linux-dator, men tycker att det är för komplicerat och kan inte lista ut det? I så fall är den här guiden för dig! Följ med när vi visar hur du ställer in en Windows 10 VM i VMware!

Innan vi börjar

I den här guiden går vi igenom hur du ställer in Windows 10 som en virtuell maskin i VMware Workstation 16. Av denna anledning måste du ladda ner och installera VMware Workstation 16 för att följa med den här handledningen.

Om du använder en senare version av VMware på din PC, uppgradera till den senaste versionen. Om du använder Ubuntu har vi skrivit en utmärkt, lättförståelig guide om hur du installerar VMware Workstation 16 på Ubuntu. Följ den för att få VMware Workstation 16 på Ubuntu.

De på Linux men inte på Ubuntu, gå över till VMware.com och ladda ner det senaste installationsprogrammet för att få appen att fungera.

Ladda ner Windows 10 till Linux

Innan du kan skapa en virtuell dator i VMware Workstation 16 i Windows 10, måste du ladda ner en Windows 10 ISO till Linux. Tack och lov ger Microsoft ut sitt operativsystem gratis, även om du måste köpa en licens för att få ut det mesta av det.

  Hur man åtgärdar Corsair-mus- och tangentbordsproblem på macOS och Linux

För att få tag på Windows 10 för VMware måste du gå över till Microsoft.com, på Windows 10 ISO-sidan. På ISO-sidan letar du efter området ”Välj upplaga”.

I området ”Välj utgåva”, klicka på rullgardinsmenyn. När du har klickat på rullgardinsmenyn väljer du ”Windows 10” under avsnittet ”Windows 10 oktober 2020-uppdatering”.

Efter att ha valt ”Windows 10” i rullgardinsmenyn, klicka på den blå ”Bekräfta”-knappen för att bekräfta valet du har gjort. Så snart du har valt knappen ”Bekräfta” kommer avsnittet ”Välj produktspråk” att visas.

I avsnittet ”Välj produktspråk”, hitta rullgardinsmenyn ”Välj ett” och klicka på den. Välj sedan det språk du talar och klicka på knappen ”Bekräfta” för att bekräfta ditt val.

När du väljer ditt språk visas två nedladdningsalternativ. Dessa nedladdningsalternativ är ”32-bitars nedladdning” och ”64-bitars nedladdning.” För de flesta VMware-användare är 64-bitarsalternativet bäst. Men om du behöver 32-bitar, välj det istället.

När du klickar på en nedladdningsknapp på Windows 10 ISO-sidan kommer din webbläsare att börja ladda ner en Windows 10 ISO-fil. Denna ISO-fil är ungefär 5,8 GB stor, så det kan ta lite tid att slutföra.

När nedladdningsprocessen är klar, gå vidare till nästa avsnitt i guiden.

  Spara Instagram-foton och videor till ditt system [Windows]

Skapar den nya Windows 10 VM på Linux

För att skapa den nya Windows 10 VM på Linux, börja med att öppna VMware Workstation 16 på Linux-skrivbordet. Du kan göra detta genom att söka efter ”VMware Workstation” i appmenyn. När appfönstret är öppet följer du steg-för-steg-instruktionerna nedan för att installera din Windows 10 VM.

Steg 1: På fliken ”Hem”, leta upp knappen ”Skapa en ny virtuell maskin” och välj den med musen. Genom att välja det här alternativet startar du guiden för att skapa virtuella datorer.

I guiden för att skapa virtuella datorer väljer du ”Typiskt (rekommenderas)” och klickar på knappen ”Nästa” för att fortsätta till nästa sida i guiden.

Steg 2: Leta upp alternativet ”Använd ISO-bild” och välj det med musen. Efter det klickar du på ”Bläddra” för att öppna Linux-filwebbläsarfönstret. Bläddra sedan efter Windows 10 ISO-filen som du laddade ner tidigare.

Steg 3: På nästa sida anger du produktnyckeln för Windows 10 (om du har en.) Välj sedan den version av Windows 10 du föredrar att installera under ”Version av Windows att installera”.

Steg 4: Ange ditt fullständiga namn (första och sista) under ”Anpassa Windows” samt ditt lösenord. Du måste också ange ditt lösenord en andra gång i rutan ”Bekräfta”.

När du har anpassat Windows klickar du på knappen ”Nästa”.

  Hur man använder FTP-kommandot på Linux

Steg 5: Du måste namnge din virtuella dator. Som standard kommer VMware Workstation 16 att föreslå ett namn. Lämna det tomt, eller ange ditt eget namn för Windows 10 VM. När du är klar väljer du knappen ”Nästa”.

Steg 6: Välj ”Lagra virtuell disk som en enda fil”. Klicka sedan på knappen ”Nästa” för att bekräfta din Windows 10 VM:s enhetstyp. På nästa sida klickar du på knappen ”Slutför” för att slutföra skapandet av den virtuella datorn.

När du klickar på ”Slutför”-knappen kommer VMware att skapa din disk och slutföra din virtuella dator. När slutförandet är klart öppnas Windows 10 VM automatiskt i VMware Workstation.

Installera Windows 10 i en virtuell dator

När Windows 10 VM har skapats i VMware Workstation 16 är den svåra delen över. Härifrån måste du gå igenom Windows 10-installationen. Som tur är, eftersom allt var ifyllt i förväg (användare, produktnyckel, etc.), behöver du inte göra någonting.

Luta dig bara tillbaka och låt VMware Workstation-appen gå igenom Windows 10-installationsprocessen. Ha tålamod, det kan ta lite tid. När processen är klar är du redo att använda din Windows 10 VM i VMware 16 på Linux!

Behöver du köra Ubuntu i en virtuell maskin? Vi har dig täckt.