Hur man skapar en telefonbakgrund med DALL-E

Viktiga takeaways

  • Hitta upplösningen på din telefonskärm genom att söka efter din telefonmodell + skärmupplösning.
  • Använd DALL-E för att skapa en tapetdesign. Om du inte har tillgång till gratis månatliga krediter, använd Microsofts Bing Image Creator för att komma åt den senaste modellen av DALL-E.
  • Använd DALL-E:s outpainting-funktion för att utöka den genererade bilden så att den matchar din telefonskärm. Lägg till ramar och experimentera med uppmaningar för att skapa en sömlös fortsättning på originalbilden.
  • Ladda ner bilden och ändra storlek på den om det behövs med hjälp av en bildredigerare.
  • Överför bilden till din telefon med metoder som AirDrop för Apple-användare eller e-post för Windows-användare.

DALL-E är bland de mest kraftfulla AI-bildgeneratorerna som finns, och vi har upptäckt att det är det perfekta verktyget för att skapa fantastiskt fantasifulla bakgrundsbilder anpassade för din telefon. I den här guiden visar vi exakt hur.

1. Hitta upplösningen på din skärm

Börja med att ta reda på måtten på din telefonskärm, vi använder dessa mått för att skapa en tapet som sitter snyggt. Detta är ett särskilt användbart steg för dem som äger en hopfällbar telefon, en flip-telefon eller en som är extremt stor.

Det enkla sättet att göra detta är att skriva in din *telefonmodell* + skärmupplösning i Google eller en annan sökmotor. För min Samsung S10 var skärmupplösningen listad som 1440 x 3040 pixlar.

Ha detta nummer i åtanke eftersom vi kommer att behöva det senare.

2. Skapa en bild med DALL-E

Nu till det roliga. Gå över till DALL-E hemsida och börja arbeta på en tapetdesign.

Om du gick med i OpenAI sent kanske du inte har tillgång till gratis månatliga krediter, men det finns fortfarande ett sätt att använda DALL-E gratis genom Microsofts Bing Image Creator. Du kan faktiskt komma åt den senaste modellen av DALL-E med den här metoden.

Vet du inte var du ska börja? Ta en titt på några av våra idéer för AI-konst. Ferrofluid, arkitektoniska renderingar och surrealistisk digital konst är några av våra favoritkategorier att utforska.

Om det här är första gången du använder en AI-generator kan du kolla in vår guide till hur du använder DALL-E 2.

3. Använd Outpainting för att utöka bilden

När du landar på något som ser bra ut, klicka på bilden och klicka sedan på Redigera för att öppna redigeringsfönstret. Vi kommer att använda DALL-E:s Outpainting-funktion för att få bilden närmare dimensionerna på vår telefonskärm.

Som standard genererar DALL-E en kvadratisk bild med en upplösning på 1024 x 1024 pixlar. Du kan jämföra detta med upplösningen på din telefonskärm för att ta reda på hur mycket du behöver för att förlänga bilden.

I mitt fall är min telefonskärm 1440 x 3040 pixlar (Samsung S10). Grovt sett är det ungefär 3 gånger så hög som den ursprungliga fyrkantiga ramen. Bredden behöver också utökas med ungefär en tredjedel.

Du kan börja med att trycka på F på tangentbordet för att lägga till en ny generations ram. Placera sedan rutan så att den precis överlappar bildens övre kant och klicka för att sätta den på plats.

Efter det visas textrutan som ger dig möjlighet att redigera din prompt. Försök till att börja med att hålla prompten densamma så att den nya bilden ser ut som en fortsättning på originalet. Om du vill experimentera kan du ta bort eller lägga till ord ändra vad du genererar i nästa bildruta.

När du är klar trycker du på Generera och väntar på resultatet, du får fyra olika alternativ att välja mellan. Glöm inte att klicka igenom alternativen med pilarna under bilden. Bekräfta ditt val genom att klicka på Acceptera.

Vi lade till två ramar ovanför originalet och fyllde sedan i sidorna genom att lägga till ramar som överlappade sidan av bilden. Sikta på att komma så nära din telefons dimensioner som du kan.

4. Ladda ner och ändra storlek på bilden

När du är klar klickar du på nedladdningsknappen ovanför knappen Skapa. Det kan vara lätt att missa, men det ser ut som en pil som pekar nedåt.

Du kan stanna här och gå till nästa steg om du vill. Eller om du vill kontrollera att bildstorleken är korrekt, öppna filen i en bildredigerare som Preview på MacOS. Alternativt finns det ett antal sätt du kan ändra storlek på en bild i Windows. Använd verktyget för att ändra storlek och beskära om det behövs för att få bilden närmare storleken på din telefonskärm.

5. Ställ in bilden som din bakgrund

Allt som återstår är att överföra bilden från din dator till din telefon.

Om du är en Apple-användare i båda ändar är ett snabbt sätt att göra detta att slå på din bluetooth och använda AirDrop. För dem på Windows-datorer finns det några olika alternativ för att överföra filer från din PC till Android.

En universell lösning är att maila filerna till dig själv och öppna dem på din mobil. Meddelandeappar fungerar också, men eftersom de ofta komprimerar filstorleken är det inte ett bra alternativ för kvalitet.

Här är slutresultatet.

Bygga anpassade bakgrundsbilder med DALL-E

Hoppa till DALL-E och börja designa en anpassad tapet för din telefon. Den inbyggda redigeraren låter dig utöka din bild för att passa olika storlekar, vilket är användbart för att skräddarsy designen till din enhet.

Naturligtvis, känn inte att du är begränsad till att bara bygga telefonbakgrunder. Du kan använda samma verktyg för att bygga ut större landskap om du vill prova att skapa en bakgrundsbild för din dator eller surfplatta. Titta bara på dessa krediter för de kommer att gå fort!