Hur man skapar en skrivbordsbakgrund med hjälp av AI

Viktiga takeaways

  • Välj en AI art generator som passar dina behov och preferenser.
  • Skapa en prompt för din skrivbordsbakgrund och lägg till en parameter för bildförhållande som passar din skärm.
  • Uppgradera din valda bild till högsta möjliga upplösning och ladda ner den som din nya skrivbordsbakgrund.

För att skapa en vacker skrivbordsbakgrund med hjälp av en AI-konstgenerator finns det några viktiga inställningar att justera, som bildförhållandet och bildupplösningen. Så här ser processen ut från början till slut.

Steg 1: Välj en AI Art Generator

Du har massor av AI-konstgeneratorer att välja mellan för den här handledningen, oavsett om du hoppas hitta något gratis eller en med avancerade förmågor. Vissa modeller, som Dream Studio av Stable Diffusionhar praktiska inbyggda reglage för att ändra bildförhållandet, en funktion som kommer att visa sig användbar för att få bilden att passa storleken på din datorskärm.

Å andra sidan är DALL-E av Open AI en av de mest enkla och nybörjarvänliga AI-bildgenereringswebbplatser du kan använda. Välj det här alternativet om du vill undvika att gå vilse i detaljerade inställningar som kan vara förvirrande.

Vi har använt DALL-E för att skapa telefonbakgrunder tidigare och samma metod kan användas för att skapa skrivbordsbakgrunder. Men för den här guiden kommer vi att välja Midjourney, eftersom den utan tvekan producerar de mest fantastiska bilderna av alla AI-konstgeneratorer.

Steg 2: Skapa en AI-prompt för din skrivbordsbakgrund

Om du aldrig har använt Midjourney förut, har vi satt ihop en snabbstartsguide om hur du använder Midjourney för att skapa AI-konst om du behöver hjälp.

Gå till Midjourney-server på Discord och klicka på en av kanalerna som heter #general eller #newbies som visas i navigeringspanelen till vänster.

I meddelanderutan skriver du kommandot /imagine och trycker sedan på mellanslagstangenten på tangentbordet för att automatiskt lägga till prompttaggen.

Nu kan du börja skriva en beskrivning av bilden du vill skapa i uppmaningsfältet. Tryck inte på Enter ännu, eftersom vi kommer att lägga till en parameter i slutet av prompten i följande steg.

Att bestämma vilken typ av bild du ska skapa kan vara en förvånansvärt svår uppgift, så om du upptäcker att inspiration saknas, bläddra i vår lista med idéer om AI-konst.

Steg 3: Ändra bildförhållandet för din bakgrund

Nu vill vi lägga till parametern –ar i slutet av vår prompt. Detta kommer att ändra dimensionerna på bilden för att bättre passa vårt skrivbord.

Bildförhållandet du använder beror på din skärmstorlek. Här är några vanliga bildförhållanden du kan prova:

  • ar– 16:10 – Vanligt för bärbara datorer
  • ar– 16:9 – Gemensamt för fristående datorskärmar
  • ar– 21:9 – Bildförhållande används för vissa ultrabred böjda monitorer

Lägg till en av dessa parametrar i slutet av din prompt och tryck sedan på enter på tangentbordet för att börja generera bilden.

Midjourney genererar fyra bilder baserat på uppmaningen, och du kan välja den du gillar för nästa steg.

Innan vi går vidare, men här är ett par fler exempel på olika bildförhållanden och de uppmaningar som vi använde för att skapa bilderna:

/imagine prompt many vegetables spread out on a long table, neutral background, oil painting --ar 16:9

/imagine prompt luminescent mushroom in a dark overgrown forest, enchanting, beautiful, fairytale --ar 21:9

Steg 5: Uppskala din AI-bild

När du väl har valt en bild du gillar är det dags att skala upp den till högsta möjliga upplösning. Knapparna under uppsättningen av fyra bilder, märkta U1 till U4, motsvarar de fyra bilderna från övre vänster till höger och nedre vänster till höger. Klicka på den som matchar din bild.

Efter det kommer bilden du har valt att dyka upp igen i kanalen av sig själv, och du kommer att ha några fler alternativ för att ändra bilden. Nu kan du klicka på Uppskala (4x) för att starta processen.

Det är lätt att tappa din bild ur sikte i det kontinuerliga flödet av inlägg i chatten. Så ett snabbt tips för att hitta din förlorade bild i Discord är att klicka på knappen Inkorg i det övre högra hörnet av fönstret. Klicka på knappen Hoppa för att komma tillbaka till din bild.

När du är redo att uppgradera, kolla in våra tips för att skriva bättre Midjourney-meddelanden.

Steg 6: Ladda ner din AI-genererade skrivbordsbakgrund

När bilden är klar med uppskalningen kommer den att dyka upp igen i Discord-kanalen med några olika knappar under.

Klicka på bilden för att förhandsgranska den, klicka sedan på Öppna i webbläsare för att se bilden i full upplösning i din webbläsare. Högerklicka på bilden och tryck på Spara bild som för att ladda ner den till din dator.

Allt som återstår nu är att hitta den nedladdade bilden på din dator och ställa in den som skrivbordsbakgrund!

När du väl är bekant med processen är det en enkel uppgift att skapa nya skrivbordsbakgrunder i Midjourney, och ett bra sätt att använda din AI-konst. Och att skapa dina egna bakgrunder med AI innebär att du aldrig behöver nöja dig med samma tråkiga bakgrund som alla andra.