Hur man skapar en faktura med Canva

Behöver du en effektiv men kreativ faktura som hjälper dig att sticka ut? Med Canva kunde det inte vara enklare att skapa en personlig företagsfaktura genom att använda en av de många mallarna på plattformen.

I den här artikeln får du lära dig hur du skapar en professionell, varumärkesfaktura med bara några klick.

Så här hittar du en mall för din faktura på Canva

För att hitta en mall, skriv in ordet Faktura i sökfältet mitt på Canvas hemsida. Det kommer att ge dig exempel som Business Invoice och Simple Invoice. Att söka efter Faktura ger dig dock ett större utbud av mallar att välja mellan.

Härifrån får du möjlighet att skapa en tom faktura – men det kommer bara att skicka dig till en tom Canva Docs-sida där du måste skapa allt från grunden. Om du vill ha en kreativ faktura är att välja en mall vägen att gå.

När du tittar på mallalternativen kommer du att märka att vissa har symboler. Dollartecknen betyder att det finns betalda element i mallen. Kronorna är endast för Canva Pro-prenumeranter. Om du arbetar med Canvas gratisversion, välj en mall utan krona.

Välj en mall du gillar och klicka på Anpassa den här mallen.

Redigera mallen i Canva Editor

När du har valt din mall kommer du att kunna redigera din design på Canvas Editor-sida. Du kan också redigera dina mönster i Canvas mobilapp om du använder din telefon eller surfplatta.

 • För att ändra färgen på element klickar du helt enkelt på ett, navigerar till den färgade fyrkanten högst upp på skärmen och väljer sedan din nya färg. Om du vill ändra alla element från en färg till en annan, välj knappen Ändra alla.
 • För att redigera textelement, dubbelklicka helt enkelt på dem och skriv om din valda text. Om du inte gillar var något är placerat kan du flytta runt det genom att dra och släppa det någon annanstans.
 • Om din valda mall saknar något kan du spendera så länge du vill på att göra din faktura till din egen på fliken Element till vänster. Här hittar du former, linjer, bilder, grafik och allt däremellan – kom bara ihåg att hålla dig till gratiselement om du använder ett gratiskonto.
 • Så här delar du din faktura skapad i Canva

  När du är nöjd med hur din faktura ser ut har du några alternativ. Du kan antingen ladda ner fakturan för att skriva ut den själv, e-posta den till din kund från Canva eller dra nytta av Canvas utskriftstjänster.

 • För att ladda ner fakturan klickar du bara på knappen Dela i det övre högra hörnet på skärmen och klickar sedan på Ladda ner. Därifrån är det bäst att ladda ner den som PDF. Välj sedan Ladda ner.
 • För att e-posta din faktura, klicka på knappen Dela och välj sedan alternativet Mer längst ned. Om du rullar ned under Meddelanden ser du alternativet E-post – klicka på det. Ange e-postmeddelandet du vill skicka det till och klicka sedan på Skicka. Du kan också använda Canvas utskriftstjänster – det här alternativet är dock bäst om du skriver ut tomma fakturablad eftersom du måste köpa i bulk.
 • Klicka på alternativet Skriv ut brevhuvuden i det övre högra hörnet om det är tillgängligt eller klicka på Dela och sedan på Skriv ut med Canva. Därifrån väljer du papperstyp och antal och klickar sedan på Fortsätt. Följ Canvas anvisningar för att betala och skicka dina fakturor.
 • Det finns ingen gräns för din fantasi med Canva

  Som företag finns det många sätt du kan använda Canva för att skapa anpassade produkter för ditt företag. Plattformen gör det enkelt för vem som helst att designa vacker och professionell affärsdokumentation från fakturor till brevpapper, inlägg på sociala medier och till och med webbplatser.