Hur man skapar bättre AI-konst: 11 tips och tricks

Viktiga takeaways

  • Olika AI-konstgeneratorer ger olika resultat, så vet vilka som utmärker sig inom vissa områden. Midjourney är utmärkt för att rendera scener medan DALL-E är mångsidig. Stable Diffusion fullbordar lineupen.
  • Välj den högsta upplösningen för att undvika en pixlad bild. Midjourney erbjuder exklusiva alternativ med U1-, U2-, U3- och U4-knappar. NightCafe har en inbyggd upscaler, medan DALL-E erbjuder Outpainting-funktionen.
  • Använd programvara för bilduppskalning från tredje part om din AI-generator inte tillåter upplösningsökning. Photoshop är ett användbart verktyg för att fixa misstag och utöka ditt AI-konstverk kreativt utan att förlora kvalitet.

Att skapa AI-konst kan bli en hobby precis som att fotografera eller måla. Trots vad folk kanske tycker om hur lätt det är att skriva en prompt som snabbt returnerar ett konstverk, är skicklighet och omdöme nödvändiga för att producera något bra.

Gömda inuti varje unik AI-konstgenerator finns inställningar du kan justera och redigeringsverktyg du kan använda för att förbättra din bild. Utanför dessa webbplatser kan du förbättra din skicklighet genom att lära dig språket som används i olika konstmedier och dela dina skapelser med andra AI-artister.

Här är våra tips och tricks för att skapa bättre AI-konst.

1. Lär känna dina AI Art Generatorer

Det finns många AI-konstgeneratorer som flyter runt, var och en drivs av en unik AI-modell. Var och en kommer att leverera olika resultat, vilket gör det värt att veta var styrkorna ligger.

Till exempel, att skapa bilder av händer verkar störa många av de nuvarande AI-bildgeneratorerna, men om du skulle jämföra Midjourney v5 vs. DALL-E 2 för att se vilken AI som är bättre på att generera händer, vi tippar på hatten till Midjourney för att skapa vackert återgivna och fantasifulla scener – även om man glömmer bort hur många fingrar en människa bör ha då och då.

Generellt sett är DALL-E en fantastisk allrounder som klarar av att hantera olika genrer från fotorealistiska till arkitektoniska renderingar. Midjourney å andra sidan gynnas för att skapa bilder som ser högkaliber och estetiskt tilltalande ut.

Genom att lägga till Stable Diffusion till gruppen fullbordas sortimentet av de bästa AI-generatorerna för närvarande där ute. Du kan utforska var och en nedan:

2. Välj den högsta upplösningen

Där det är möjligt vill du välja den högsta upplösningen för din AI-genererade bild. En lågupplöst, pixlad bild kommer garanterat att avvisa människor. Eller ännu värre, de kanske tror att din bild är dåligt kopierad från originalkonstnären och att du inte skapade den alls.

Att justera upplösningen är en viktig del av att använda Midjourney för att skapa AI-konst. Håll utkik efter knapparna märkta U1, U2, U3 och U4. U:et står för upscale, och det följs av numret på bilden du vill använda det på.

Om du istället besöker NightCafe kan du välja att använda en inbyggd AI-driven uppskalare med en maximal storlek på 8000 x 8000 px.

DALL-E-användare, å andra sidan, har inget annat alternativ än att hålla sig till den givna upplösningen. Ett intressant sätt att kringgå detta är att använda Outpainting-funktionen, som vi kommer att täcka senare i den här listan.

3. Uppskala din bild

En annan lösning på problemet med AI-genererade bilder med låg upplösning är att använda programvara för bilduppskalning från tredje part. Du kan hitta exklusiva verktyg i redigeringsprogram som Photoshop, men de finns också som fristående onlineapplikationer.

AI blir mycket vanligare nu, vilket gör AI-drivna uppskalare till ett populärt alternativ på internet. Om din AI-generator inte låter dig öka upplösningen på din bild, prova något av dessa andra alternativ för att uppskala en bild utan att förlora kvalitet

4. Använd outpainting för att utöka ditt AI-konstverk

Som vi nämnde tidigare är DALL-E:s Outpainting-verktyg en snygg kompromiss för bristen på uppskalningsalternativ. Med den inbyggda redigeraren kan du använda Outpainting-funktionen för att skapa nya AI-genererade ramar som smälter in i det ursprungliga konstverket.

På så sätt kan du bygga ut en bild åt valfri riktning, vilket i sin tur låter dig öka dimensionerna på din konst. Så här använder du Outpainting i DALL-E om du aldrig har provat det förut.

Missförstå dig inte att tro att det bara fungerar på bilder gjorda med DALL-E heller. Du kan ladda upp din egen bild till redigeraren, kanske ett verk du skapat med Midjourney eller NightCafe, och börja förlänga bilden utanför dess ursprungliga gränser.

5. Ändra måtten

Bryt ut standardbildförhållandet 1:1 för många generatorer och börja utforska olika dimensioner. Att ändra måtten på en bild ändrar omedelbart känslan av den, på samma sätt som att titta på en film på en widescreen-tv ger den en filmisk kvalitet.

I Midjourney kan du göra detta genom att lägga till –ar i slutet av din prompt, till exempel –ar 3:4. DALL-E har inte det här alternativet, men du kan använda Outpainting för att effektivt ändra måtten, som nämndes i föregående punkt. Andra generatorer som Stable Diffusion kan ha ett reglage eller andra alternativ tillgängliga för att ändra bildförhållandet.

Använd olika dimensioner för att skapa stationära och mobila skärmsläckare eller bilder mer lämpade för webbplatser, eller som konceptkonst, för att nämna några användningsområden.

6. Åtgärda misstag med Photoshop

Vissa AI-artister håller sig strikt till snabb ingenjörskonst för att skapa sin konst. Men om du inte har något emot att blanda in några externa tekniker, så är Photoshop väl värt att lägga till dina målares verktygslåda.

Bevisande tecken på AI-bilder inkluderar ofta asymmetriska ansiktsdrag, ofullständiga lemmar och udda placeringar av objekt. Utöka dina färdigheter bortom AI-konst och testa att lära dig sätt att använda Photoshop för att fixa din Midjourney-konst.

Du kan också få ut det mesta av Photoshops Generative Fill-verktyg som använder AI för att automatiskt rendera nya bakgrunder och kreativt altarebilder. Använd den för att fixa ett misstag i din AI-genererade bild, eller för att utöka bilden ytterligare.

7. Ladda ner bilden utan vattenstämpel

Om du vill använda din AI-bild i en professionell miljö bör den inte ha vattenstämpeln kvar, vilket är ett problem för alla som använder DALL-E. De fem färgade rutorna längst ner till höger på bilden är en funktion för alla bilder som skapas på den här plattformen.

Att spara DALL-E-bilder utan vattenstämpeln är lyckligtvis inte svårt, och det är inte heller förbjudet. Vi önskar bara att de skulle ge dig möjligheten. Istället måste du öppna bilden med en webbläsarinspektör och klicka på bildlänken för att få versionen utan vattenstämpel.

8. Skriv en bra uppmaning

Att skapa imponerande AI-genererad konst beror till stor del på hur bra du kan skriva en prompt. Så, hur gör man det?

Att lära sig några nyckelmodifierare hjälper till att börja med. Konststilen, färgpaletten, ljussättningen och kompositionen är några saker du kan lägga till för att styra AI i rätt riktning. Du kan också be AI-generatorn att skapa något i stil med en historisk konstnärsfigur, vars arbete kan ha hjälpt till att träna modellen i första hand.

Ordordning påverkar också slutprodukten, så placera viktiga delar av konstverket i början av prompten och lämna extra detaljer mot slutet.

I en samtal med en NightCafe AI-artist, förklarar de att en användbar teknik är att bygga en prompt en modifierare åt gången. Börja med något enkelt som ”porträtt av en katt”, lägg sedan till ett nyckelord i taget för att se hur det påverkar bilden.

Detta kommer att lära dig hur modifierare påverkar en bild och ger dig tid att finslipa på varje nytt element du vill lägga till.

9. Lär dig om olika konststilar

Nyckeln till AI-konstgeneratorer är orden du väljer. Ironiskt nog, om du vill skapa AI-mästerverk som frammanar essensen av verklig konst, måste du lära dig om olika konststilar. Mediet fotografering, till exempel, använder nyckelord som makro, bakgrundsbelysning, siluett, bokeh, etc. Alla användbara ord som du kan lägga in i AI-systemet.

Förutom att förbättra din AI-konst, är detta en giltig ursäkt för att börja lära dig om de olika konststilarna där ute. Att utforska dessa AI-konst-idéer kommer att ge dig en bred uppfattning om de olika stilar och kategorier du kan experimentera med.

10. Samla inspiration för uppmaningar

Att stirra på en tom textruta är lika illa som att stirra på en tom duk. Var börjar du?

Precis som en målare kan ha en anteckningsbok med idéer, eller en författare kan skriva ner intressanta meningar de stöter på, kan du dra nytta av att samla inspiration till AI-konstuppmaningar. Tänk på att anteckna färgpaletter eller markera beskrivande text. Dessa kommer att vara dina råvaror för att matas in i AI-systemet.

När du tittar på andras AI-bilder, var uppmärksam på de uppmaningar de använder också. Du kan lära dig av att studera uppmaningen och bilden sida vid sida.

11. Dela ditt arbete med andra AI-artister

AI-konst är en spännande ny genre och många konstnärer finner glädje i att dela med sig av både sina idéer och tekniker för att få ut det mesta av denna teknik.

Communities finns på platser som Reddit och Discord, och där hittar du några fantastiska exempel på bilder genererade med AI. Att läsa andras uppmaningar är ett snabbt sätt att upptäcka nya modifierare som du också kan använda i ditt eget arbete.

Här är några grupper du kan kolla in:

The Nitty Gritty av att skapa AI-konst

Vem som helst kan släppa några ord i en AI-generator och få något intressant tillbaka, men det krävs genuint engagemang för att skapa fantastiska AI-konstverk. Att ha lite kunskap om konststilar kommer att ge dig en robust vokabulär att dra från samtidigt som du förstår grunderna för att producera en bild med högre upplösning kommer att skilja ditt verk från andra.

Prova att omsätta några av dessa tips och tricks för att förbättra dina AI-genererade bilder och höja dem till en ny nivå.