Hur man skapar anpassade klistermärken från dina foton på en iPhone

Med iOS 17 har Apple tagit Messages-appen till nästa nivå, vilket gör den ännu mer mångsidig och engagerande. En framträdande förbättring är möjligheten att skapa och infoga klistermärken i dina meddelanden utan ansträngning.

Klistermärken i appen Meddelanden omfattar en mängd olika alternativ, inklusive personliga skapelser från dina bilder och till och med animerade klistermärken från Live Photos. Nedan går vi igenom processen med att skapa och använda klistermärken för att förbättra din meddelandeupplevelse.

Hur man skapar klistermärken från dina iPhone-foton

Photos-appen kommer med en rik uppsättning funktioner, och Apple har förbättrat den ytterligare genom att lägga till möjligheten att generera klistermärken från dina egna bilder. För att skapa ett klistermärke från någon av dina foton, följ dessa steg:

 • Starta appen Foton och leta reda på bilden av motivet du vill konvertera till ett klistermärke. Tryck på bilden för att visa den i helskärm.
 • Tryck sedan på och håll in motivet i bilden tills en markerad ram visas runt det och släpp sedan fingret. Välj alternativet Lägg till klistermärke.
 • En meny kommer att visas som innehåller dina befintliga klistermärken, och utklippet av fotot kommer att läggas till som ett klistermärke.
 • Du kan välja att tillämpa en effekt genom att trycka på Lägg till effekt vid det här laget eller återgå till den senare vid behov.
 • För att förvandla motiv i Live Photos till animerade klistermärken, fortsätt med samma steg som för vanliga foton. När du kommer till sidan Lägg till effekt, se till att trycka på AV-alternativet i det övre vänstra hörnet så att det blir LIVE.

  Klistermärken som genereras från Live Photos är exklusivt animerade i iMessage och fungerar inte i andra tredjepartsprogram.

  Hur du använder dina anpassade klistermärken

  Anpassade klistermärken har fördelen av att vara användbara i alla meddelandeappar, men tänk på att vissa appar bara kan visa dem som grundläggande bilder, vilket kan påverka din övergripande upplevelse. Det är också värt att notera att anpassade klistermärken inte fungerar alls med SMS.

  Du kan infoga klistermärken i dina chattar genom att följa dessa steg:

 • Börja med att öppna en chatt i din föredragna meddelandeapp.
 • Gå till ditt tangentbord och välj Emoji-tangentbordet genom att trycka på smileyikonen.
 • På vänster sida kommer du att möta dina ofta använda klistermärken, tillsammans med en ikon för att komma åt alla dina sparade klistermärken. Om du inte ser ofta använda klistermärken till vänster, tryck på klockikonen längst ner till vänster.
 • Det sista steget är att trycka på klistermärket du väljer, och det kommer smidigt att integreras i chatten. Efter det, tryck på Skicka-knappen i appen.
 • Du kan göra justeringar av dina klistermärken genom att öppna menyn Klistermärken från tangentbordet och sedan trycka länge på det specifika klistermärke som du vill redigera. Detta ger dig möjligheten att ordna om, ta bort eller lägga till effekt på just det klistermärket.

  Förhöj din meddelandeupplevelse med klistermärken

  Genom att följa stegen som beskrivs ovan kan du enkelt skapa och använda anpassade klistermärken i dina favoritmeddelandeappar. Att integrera anpassade klistermärken i dina textmeddelanden kan lägga till en touch av kreativitet och anpassning till dina konversationer.

  Oavsett om du använder klistermärken skapade av dina foton eller animerade Live Stickers, kan de hjälpa dig att uttrycka känslor, reaktioner och känslor på ett roligt och unikt sätt.