Hur man rensar Safaris webbhistorik på en iPhone eller Mac

Surfdata avslöjar dina surfvanor och kan nås av webbplatser du besöker. Om du är orolig för din integritet kan du hantera och ta bort din webbhistorik.

Att navigera i den digitala världen skapar ett fotavtryck som liknar hur våra steg lämnar spår i verkligheten. Dessa digitala spår, från besökta webbplatser till sökfrågor, kan utgöra integritetsrisker. Så det är viktigt att veta hur du rensar din webbhistorik.

Oavsett om du siktar på att rensa sökhistorik på din iPhone eller Mac, radera historik från en specifik tidsram i Safari eller helt rensa din webbhistorik, erbjuder Apple strömlinjeformade lösningar. Låt oss ta en titt.

Så här tar du bort din Safari-webbhistorik på en iPhone eller iPad

Om du vill rensa Safaris webbhistorik från Safari-appen på iPhone eller iPad, letar du på fel ställe. Apple lägger sådana alternativ i appen Inställningar, och så här hittar du dem:

 • Öppna appen Inställningar. Scrolla sedan ned och tryck på Safari.
 • Rulla ned till avsnittet Sekretess och säkerhet och tryck på Rensa historik och webbplatsdata.
 • När ett underfönster dyker upp väljer du en tidsram och trycker på Rensa historik.
 • Om du märker att du behöver radera din historik inom korta tidsramar, överväg att använda privat surfning (eller inkognitoläge) i Safari istället för att gå till appen Inställningar för att göra detta ofta.

  Så här rensar du din webbhistorik i Safari på en Mac

  Till skillnad från på en iPhone eller iPad hittar du allt du behöver för att rensa Safaris historik i appen. Det finns ingen anledning att öppna Systeminställningar. Så här gör du:

 • Starta Safari med Spotlight-sökning (Kommando + Mellanslag) eller någon annan önskad metod.
 • Väl i Safari, för musen upp till menyraden och klicka på Historik. Välj sedan Rensa historik från rullgardinsmenyn.
 • En dialogruta visas. Välj tidsram med hjälp av rullgardinsmenyn Rensa och klicka på Rensa historik när du har bestämt dig.
 • Det finns fortfarande några andra saker du måste göra om du vill återställa Safari till standardinställningarna. Men den här metoden är allt du behöver för att radera din Safari-webbhistorik på en Mac.

  Safari håller din historik privat

  Var inte orolig om du misstänker att Apple säljer dina webbläsardata; det är långt ifrån sanningen. Apple har byggt upp ett rykte om att prioritera integritet och säkerhet och går till och med den extra milen för att skydda dig från annonsörer och tredje part.

  Faktum är att Safari kan vara säkrare att använda än Google Chrome eftersom Google inte erbjuder samma engagemang för integritet som Safari gör. Använd privat surfning om det behövs eller radera din historik om du fortfarande vill hålla den från nyfikna ögon.