Hur man överför kontakter från Android till iPhone 🤖»🍎

Spread the love

En betydande skillnad mellan en Android- och en iPhone-användare är att många Android-användare vill uppgradera till en iPhone någon gång i livet, men en iPhone-användare önskar sällan detsamma.

Det finns stor uppmuntran från alla håll när en Android-användare tänker byta till iPhone.

Denna betydelsefulla förändring sker förr eller senare, men det kommer också med en uppsättning tvivel och tvekan. Android används flitigt globalt, med över 2,5 miljarder aktiva användare. Men iPhone kommer sakta ikapp. Över en miljard aktiva iPhone-användare förvärvar cirka 23 % av den globala smartphonemarknaden.

Det är vanligt att man byter från Android till iPhone.

Många människor väntar med att byta från Android till iPhone för att använda sig av tjänster exklusiva för Apple-användare. Varför? Eftersom iPhone är känd för att vara användarvänlig, dess rena gränssnitt, snabba processor, frekventa uppdateringar, exklusiva Apple Store och Apples integrerade produkter.

Låt oss diskutera varför det är fördelaktigt att byta från Android till iPhone.

Varför byta från Android till iPhone?

Färre appar

Apple erbjuder färre appar jämfört med Android. Eftersom Android-telefoner kan få virus från Google Play Butik är Apple strikt och tillåter bara de utvecklares appar som klarar specifika kriterier. Så risken för ett dataintrång genom appar från tredje part är mycket mindre än från någon Android-enhet.

Apples ekosystem

Apple har introducerat många produkter som Mac, iPad, smartwatch, musikspelare och mer. Alla dessa Apple-produkter har ett slutet ekosystem. De fungerar alla sömlöst tillsammans, och det finns inget behov av att länka dem via separata appar eftersom ett enda Apple-ID räcker för att ansluta dem alla och arbeta effektivt med dem.

Fler programuppdateringar

Apple släpper frekventa programuppdateringar och varje år släpper de betydande iOS-programuppdateringar som förbättrar enhetens prestanda och säkerhet. Den huvudsakliga USP för en Apple-produkt är att företaget tillhandahåller iOS-uppdateringar till de senaste versionerna av deras produkt och push-uppdateringar till deras 3-4 år äldre produkter.

  Sidebar Launcher lägger till en utdragbar multitasking-panel till Android

Använd nya appar först

Vissa utvecklare använder Apple Store som en lanseringsplattform. De släpper exklusivt avancerade appar på Apple och kanske aldrig släpper dem på Android. Vissa appar som Snapchat och Super Mario Run introducerades först i Apple Store och kom senare på Android. Detta ger exklusiviteten för många appar efter att ha köpt vilken iPhone som helst.

Bättre andrahandsvärde

Eftersom Apple är en enda tillverkare lanserar den inte nya modeller lika ofta som Android. iPhone är också en högkvalitativ produkt och använder material av hög kvalitet. Allt detta hjälper till att få ett bättre andrahandsvärde på iPhone än Android. Swappie köper och säljer begagnade och renoverade iPhones.

Hur det kan ta lite tid att vänja sig vid att använda en iPhone för första gången!

Ett troshopp från Android till iPhone kommer inte att orsaka ett otäckt fall. Istället blir det en ännu bättre landning. En person som har använt Android i decennier kan känna sig lite förvirrad när han använder iPhone.

Men många populära appar från tredje part fungerar på Android och iPhones som Twitter, Instagram, Spotify och Netflix. Google-appar fungerar bra på iPhones, men de kan inte bli standardappar. För att exemplifiera, om användaren öppnar en e-postlänk kommer den att öppnas i Apples e-postapp istället för Gmail.

Förstagångsanvändare bör använda Apples appar för att vänja sig vid iPhone-ekosystemet. Använd Siri istället för Google Assistant, Bläddra i Safari istället för Chrome, prova Apple Photos istället för Google Photos och använd Apple Maps istället för Google Maps. Dessa första steg hjälper en användare att bli bekant med iPhone snabbt.

Olika metoder och verktyg för att överföra dina Android-telefonkontakter till iPhone

En telefons primära syfte är att ringa, och för det är en kontaktlista viktig. Här är några enkla metoder och verktyg som hjälper till att överföra Android-kontakter till iPhone.

Under den första installationsprocessen

Apple tillhandahåller en ”Flytta till iOS”-app för Android-telefoner. Det fungerar dock bara när du installerar en ny iPhone. Denna app fungerar som ett utmärkt verktyg för att överföra Android-kontakter till en iPhone. Om iPhone inte är konfigurerad kan Android-användare också ladda ner appen från Google Play Butik.

Instruktionerna nedan täcker hela processen för att överföra kontakter.

 • Installera appen ”Flytta till iOS” på en Android-smarttelefon.
 • Godkänn villkoren.
 • Bevilja åtkomst och ge tillstånd.
 • En skärm för att hitta din kod visas.
 • Byt nu till iPhone.
 • Tryck på ”flytta data från Android” under installationsprocessen.
 • En sexsiffrig eller tiosiffrig kod visas på skärmen.
 • Ange den här koden i Android-telefonen.
 • En skärm för överföring av data kommer att be användaren att välja den data de vill överföra.
 • Tryck på kontakter och överföringen är klar.
  Tysta enheten i tid, plats, händelse eller kontakt [Android]

Bortsett från detta, andra appar som Kopiera Mina data och Smart överföring kan också överföra data och filer från Android till iPhone.

Google-konto är det enklaste sättet att överföra kontakter från Android till iPhone. Först måste kontakterna synkroniseras med ett Google-konto. Men om de inte är synkroniserade, navigera till inställningar > tryck på Google-konto > tryck på kontosynkronisering > tryck på tre punkter för att synkronisera allt.

Nu när Google-kontakterna är synkroniserade är det dags att byta till iPhone.

Gå till inställningar > klicka på e-post > tryck på konton > Lägg till konto > ange samma Google-konto > se till att kontaktväxeln är på > Android-kontakter överförs nu.

Alternativ för import/export

En annan enkel metod att överföra kontakter från Android till iPhone är att exportera kontakter från valfri Android-smarttelefon och importera dem till iPhone. Det kan göras genom att följa instruktionerna nedan:

 • Navigera till kontakter på Android-telefonen.
 • Välj tre prickar eller kugghjulsikoner och välj alternativet för import/export.
 • Tryck på exportera till .vcf-fil
 • Vcf-filen för kontakterna skapas nu i telefonminnet.
 • Skicka den här filen till iPhone antingen via e-post eller ladda upp på molnet eller via Bluetooth.
 • Öppna nu vcf-filen och välj lägg till alla kontakter, eller om den frågar vilken app du vill öppna i, välj sedan kontakter.

Simkort

Den äldsta och enklaste metoden att överföra kontakter från Android till iPhone är genom ett sim-kort.

På Android-telefonen, navigera till kontakter > tryck på kugghjulsikonen eller tre prickar > klicka på simkortskontakter > tryck igen på menyn med tre punkter > välj importera från telefon > välj lägg till alla kontakter.

Det är dags att ta bort simen från Android-enheten och sätta in den i iPhone. Navigera till inställningar > tryck på kontakter > Välj importera simkontakter. Kontakterna är nu överförda.

Överför kontakter med tredjepartsprogram

Tillsammans med alla ovanstående metoder, om någon vill prova appar från tredje part, här är några värdiga förslag.

  Hur man delar plats på Android med vänner och familj

Kopiera Mina data

Med över 10 miljoner användare är Copy My Data en go-to-app för personer som letar efter en enkel dataöverföringslösning. Kopiera Mina data gör det enkelt för en användare att överföra data från en telefon till en annan via ett Wi-Fi-nätverk utan att behöva en dator.

Det överför enkelt kontakter från Android till iPhone och kan också överföra viktiga data som foton och videor. Det är dock viktigt att använda samma Wi-Fi-nätverk på båda enheterna för att den här appen ska fungera korrekt.

Smart Transfer: Fildelningsapp

En app som tillhandahåller en plattformsoberoende dataöverföringslösning från en gammal enhet till en ny, från Android till Android eller iOS. Den stöder alla smartphones och surfplattor och säkerställer fri, säker överföring av stora datafiler via en hotspot/Wi-Fi-nätverk. Den här appen kan snabbt överföra filer som kontakter, bilder, kalendrar, WhatsApp och videor.

Dessutom kan man byta telefondata eller flytta data sömlöst på nolltid med detta Smart överföring app. Den ger anslutning mellan två telefoner genom exklusiva QR-koder som befriar användaren från kablar och ledningar. Den stöder flera språk som tyska, kinesiska, franska, italienska, japanska och många fler.

iMobile AnyTrans

Anytrans ger en smidig övergång från Android till iPhone. Det finns ingen anledning att överge någon data som har värde för dig. Den migrerar kontakter, böcker, dokument, foton, videor, ringsignaler, nedladdade videor, komprimerade filer, meddelanden och till och med samtalsloggar.

Det säkerställer inte heller någon överskrivning av befintliga data och filer som annars kan göra telefonen full av skräp och fylla upp internt minne. För en förstagångsanvändare av iPhone kan Anytrans bli en enda lösning för att hantera alla appleproduktbaserade krav på iPad, iCloud, iTunes, etc.

Sammanfattning

De flesta Android-användare vill äga en iPhone i sitt liv. Även om Android är en mycket konkurrensutsatt marknad och involverar många tillverkare som strävar efter att förse användare med snygga modeller, nya funktioner och en övergripande fantastisk upplevelse, fortsätter en iPhone som en fristående produkt att locka Android-användare till sin sida.

Det är enkelt att byta från Android till iPhone också. Det stora problemet för alla iPhone-användare är hur man överför kontakter från Android till iPhone. Den här artikeln har täckt alla primära metoder för att överföra kontakter från Android till iPhone. Övergången är ganska smidig och kommer inte att irritera Android-användaren.

Du kan också läsa om sätt att överföra kontakter från en Android-telefon till en annan eller från en iPhone till Android.