Hur man överför filer mellan din Android-telefon och Google TV

Android och Google TV är båda från Google, men det är inte lätt att överföra filer mellan de två plattformarna. Kanske förväntar sig Google att du inte kommer att behöva sådan funktionalitet eftersom det inte finns någon inbyggd lösning i skrivande stund. Tack och lov finns det olika tredjepartsalternativ som du kan använda om du vill överföra filer mellan Google TV och din Android-telefon.

I den här artikeln visar vi dig hur du gör det via appen Skicka filer till TV, tillgänglig på båda plattformarna. Vi visar dig också några alternativa sätt att överföra filer på en Android-telefon och Google TV.

Installera och konfigurera appen Skicka filer till TV

Med Skicka filer till TV kan du flytta filer till din Google TV från en Android-telefon och vice versa. Den här appen är praktisk i olika situationer, till exempel om du vill sidladda appar på din Android TV.

Först måste du installera och konfigurera appen på båda enheterna. Du kan uppnå detta på din Android-enhet via appen Google Play Butik. Alternativt kan du fjärrinstallera appen via Googles webbplats för Play Store. Här visar vi hur du gör det via appen Play Butik.

Innan du börjar ansluter du din Android-telefon och Google TV till samma Wi-Fi-nätverk. Annars fungerar inte appen.

Följ dessa steg:

 • Öppna Skicka filer till TV appsidan i Play Butik.
 • Tryck på rullgardinsmenyn på höger sida av knappen Installera och markera rutan bredvid din TV-modells namn samt din Android-enhet (om detta inte redan har valts).
 • Tryck sedan på Installera. Detta kommer att ladda ner och installera appen på både din Android-telefon och TV.
 • Öppna appen Skicka filer till TV på din Android-telefon och ge appen behörighet att komma åt media på din enhet genom att välja Tillåt.
 • På nästa sida ser du en modal popup. Välj Tillåt. Detta tar dig till en sida där du kan aktivera appen för att hantera alla dina filer genom att växla på Tillåt åtkomst för att hantera alla filer.
 • Öppna sedan appen på din TV och ge den nödvändiga behörigheter genom att välja Tillåt.
 • När du är i appen kommer du att se ett annat popup-fönster som begär tillstånd att hantera alla filer. Välj Tillåt. Detta tar dig till appen Inställningar.
 • Rulla ned till Behörigheter > Filer och media, välj sedan Tillåt hela tiden. Slutligen, välj Tillåt från popup-fönstret för att avsluta.
 • Det är allt. Du är redo att överföra filer mellan din Android-telefon och TV.

  Hur man skickar filer från din Android-telefon till Google TV

  Nu när du har appen på båda enheterna följer du dessa steg för att överföra filer från din Android-telefon till Google TV:

 • Öppna appen på din TV och välj Ta emot.
 • I appen på Android trycker du på knappen Skicka. Du kommer att se alla mappar och filer som är tillgängliga på din enhet.
 • Navigera till mappen för ditt intresse och tryck på filen du vill överföra.
 • På nästa sida väljer du din TV-modell från listan. Appen börjar överföra filen till din TV. Du kommer att se framstegen direkt i Android- och TV-apparna.
 • Du kommer att se ett lyckat meddelande när överföringen är klar.
 • Överföringsprocessen kan vara snabb eller långsam, beroende på filstorleken. När det är klart kommer filerna du överför att finnas i en nedladdningsmapp på din TV:s inbyggda lagring.

  Hur man överför filer från Google TV till Android

  Följ dessa steg för att skicka filer från din TV till din Android-telefon:

 • Öppna appen Skicka filer till TV på både din TV och telefon.
 • Tryck på Ta emot i Android-appen och välj Skicka i TV-appen.
 • Därefter väljer du filen som du vill överföra.
 • Slutligen, välj din Android-enhet från listan för att starta överföringsprocessen.
 • När processen är klar hittar du filen i mappen Nedladdningar på din enhet. Du kan hitta nedladdningar på Android med en valfri filhanterare.

  Andra sätt att flytta filer mellan Android och Google TV

  Appen Skicka filer till TV är det bästa du kan få just nu när det gäller enkelhet. Men det finns andra sätt att överföra filer mellan Android och Google TV. En annan app som du kan använda för att få jobbet gjort är det liknande namnet Skicka filer till TV—File Share av Wisdomlogix, som har nästan samma process som vi har tittat på.

  Du kan också använda appar som X-plore File Manager och Solid Explorer med FTP- och SFTP-stöd för filöverföring. De två stöder även populära gratis molnlagringstjänster som Google Drive och Dropbox, så att du kan överföra filer via molnet mellan din TV och Android-telefon.

  Ladda ner: Skicka filer till TV—fildelning (Fri)

  Ladda ner: Solid Explorer (Gratis köp i appen finns)

  Ladda ner: X-plore filhanterare (Gratis köp i appen finns)

  Kopiera enkelt filer mellan din Android-telefon och Google TV

  Det borde inte vara svårt att överföra filer mellan din Android-telefon och Google TV. Du kan få det att hända på nolltid genom att använda appen Skicka filer till TV och följa stegen ovan.

  Se till att du först ger appen nödvändig behörighet. Installationen är bara en engångssak, så när du är klar kan du sömlöst skicka filer till din Google TV från Android och vice versa i framtiden.