Hur man överför data från Android till iPhone [+ 3 Apps]

Dataöverföringsappar har gjort processen att byta till ett nytt operativsystem desto enklare. Eftersom du läser detta och vill veta hur du överför data från Android till iPhone, tror jag att du redan har bestämt dig för att byta operativsystem. Bra för dig!

Beroende på din användning kan övergången från Android till iPhone vara ett utmärkt val. Apple har allt från ett snyggt gränssnitt till en snabb processor och en förstklassig integritetspolicy. Men att byta operativsystem kommer också med huvudvärken att överföra all data.

Medan iOS har en intelligent funktion som snabbt överför all data från en gammal iPhone till en ny under installationen, är överföring av data från en Android till en iPhone en helt annan utmaning. Men Apple ligger före alla möjliga utmaningar som användarna kan möta.

De har introducerat sin egen officiella app, ”Flytta till iOS,”🥳 som gör dataöverföring mellan Android och iPhone till en piece of cake🍰. I det här inlägget granskar jag den här appen samtidigt som jag avslöjar ytterligare appar från tredje part som låter dig överföra data från Android till iPhone. Här är en tjuvtitt på de ytterligare apparna i tabellen nedan:

Titel

Beskrivning

Utforska

Tenorshare iCareFone iTransGo

Enkel dataöverföring mellan iPhone och Android.

MobileTrans

Dataöverföring utan fabriksåterställning eller internet.

iMobie AnyTrans

Snabb överföring, inklusive samtalsloggar och filer.

Varför byta från Android till iOS

Apple är känt för sina lyxprodukter, ett tecken på rikedom. Men det finns en anledning till varför iPhones har så rejäla prislappar och varför vi fortfarande är villiga att ta ut 1 000:- vid varje lansering.

De är ganska tekniskt avancerade, med fantastiska gränssnitt, kraftfulla integrationsförmåga och innovativa funktioner. Om du inte bara vill anpassa din enhet till kärnan, och du byter till en iPhone, kommer du att veta hur fantastisk den är. Detta kommer från en före detta förespråkare för Android-telefoner men en trogen användare av iOS nu.

Många Android-användare går över till iPhones i en alarmerande takt och av alla rätta skäl. Här är några anledningar till att människor föredrar iPhones framför alla andra enheter på marknaden.

#1. Användarvänligt gränssnitt ☝🏻

Det råder ingen tvekan om att Android har några kraftfulla anpassningsmöjligheter. Tack vare den enorma katalogen med appar på Play Butik kan du anpassa din telefon på många sätt. Men att anpassa din Android-telefon kräver att du har en viss grad av kunskap och färdigheter.

Om du inte är väl insatt i telefonens tekniska egenskaper kommer du inte att kunna ta tillvara dess fulla potential. Å andra sidan har iPhone ett enkelt och användarvänligt gränssnitt.

De flesta av de väsentliga funktionerna på iPhones är förinstallerade på telefonen, så du behöver inte spendera timmar på att lära dig iOS-gränssnittet. Människor med mindre än en bråkdel av teknisk kunskap kan också använda en iPhone som ett proffs.

#2. Integrerat Apple Ecosystem 📱

Google har gjort sitt bästa för att skapa ett sammankopplat ekosystem på Android-telefoner, men du måste fortfarande installera alla tredjepartsappar från Google för att få ut det mesta av integrationen.

Men i iPhones skapar den inbyggda integrationen ett kraftfullt ekosystem där allt är uppkopplat och sammanlänkat. Från iMessage till Photos och Apple Pay till iCloud, den sömlösa integrationen av alla inbyggda appar på iOS gör den till en kraftfull enhet.

Dessutom, om du har andra Apple-enheter, som MacBook, iMac eller iPad, kan du njuta av integration över flera enheter, som att överföra bilder via AirDrop, med bara ett klick. Så sömlöst är det.

Läs också: Hur du kommer in i Apples ekosystem billigt

#3. Sekretess 🔒

Det enda Apple-produkter är kända för och säljer snabbt är deras integritetspolicy. Många informationssäkerhetsföretag har enhälligt kommit överens om att iPhones är mycket säkrare och säkrare än Android-telefoner.

Inte konstigt 97 % av attackerna med skadlig programvara på smartphones görs på Android-telefoner, enligt en rapport från Forbes. Dessutom måste appar från tredje part be användarna om uttryckligt tillstånd innan de använder deras data. Detta placerar iOS i toppen av spelet när det gäller integritet och säkerhet. Av dessa två skäl är Apple en klar vinnare.

Om du har bestämt dig för att byta till iPhone från Android, välkommen till den coola folkklubben. Men innan du sätter igång din iPhone måste du överföra all data från din gamla enhet. Det är här saker och ting blir jobbiga. Det finns ingen inbyggd funktion i någon av enheterna som tillåter sömlös dataöverföring.

Apple har dock introducerat sin officiella app för att göra överföringen enkel, ”Flytta till iOS”. Till och med Apple vet hur många Android-användare som övergår, så de ligger före kurvan.

”Kom närmare din kund än någonsin. Så nära faktiskt att du berättar för dem vad de behöver i god tid innan de inser det själva”.

– Steve Jobs

Överför data med ”Flytta till iOS”

Apple vet någon gång att de flesta Android-användare kommer att överväga att byta. Varit där gjort det. Den enda utmaningen du står inför när du gör skiftet är att överföra data.

Du vill överföra all data från din Android till din iPhone, inklusive dina kontakter, filer, foton, videor, anteckningar, kalendrar, meddelandehistorik, webbbokmärken och mer.

Så här kan du överföra data från din gamla Android-enhet till din nya och glänsande iPhone med appen ”Flytta till iOS”. Innan du börjar, nedan är några saker du bör göra:

  • Se till att båda enheterna är anslutna till sina strömkällor och har WiFi aktiverat, helst på samma nätverk. Detta förhindrar låg batteritid eller ingen internetanslutning från att avbryta överföringen.
  • Se till att din nya iOS-enhet har lagringsutrymme för data som överförs till den, inklusive data på ditt Micro SD-kort.
  • För att överföra Chrome-bokmärken måste du ha den senaste Chrome-uppdateringen på din Android-telefon.

Redo? Så här överför du data nu.

Steg 1: Installera Flytta till iOS app på din Android-telefon.

Steg 2: Öppna appen på Android-enheten och tryck på Fortsätt för att acceptera villkoren. På nästa skärm kan du välja att acceptera eller neka tillstånd för insamling av användningsdata.

Steg 3: Aktivera din platsdata i appen när du uppmanas. Navigera sedan till Hitta din kod på nästa skärm.

Steg 4: Se till att din nya iPhone är i återställt skick. När du har aktiverat den, slutför du instruktionerna på skärmen genom att välja dina inställningar, såsom språk, land, etc. När du kommer till skärmen Appar och data, tryck på Flytta data från Android från de givna alternativen.

Steg 5: Tryck på Fortsätt. Detta kommer att uppmana din iPhone att skapa en 6- eller 10-siffrig kod, tillsammans med ett tillfälligt nätverk.

Steg 6: Ange koden du ser på din iPhone i din Android-telefon i appen Flytta till iOS.

Steg 7: Anslut Android-telefonen till det tillfälliga WiFi-nätverket som din iPhone skapade genom att trycka på Anslut.

Steg 8: Välj innehållet du vill överföra.

Du kan välja mellan: foton, videor, kontakter, kalendrar, filer, e-postkonton, mappar, meddelandehistorik, bokmärken, fotoalbum, Whatsapp-meddelanden och media, tillgänglighetsinställningar och visningsinställningar.

Böcker, musik och PDF-filer måste flyttas manuellt.

Steg 9: När du har valt, fortsätt till överföring. Laddningsfältet visar överföringens förlopp. Vänta tills det är klart. Beroende på mängden data du överför kan processen ta ett tag att slutföra, så du kan lämna båda dina telefoner ifred och kanske ta en kopp kaffe☕under tiden.

Steg 10: När överföringen är klar, tryck på Klar på din Android-enhet och Fortsätt på din iPhone. Följ instruktionerna för att slutföra installationen på din iPhone.

Slutligen, kontrollera om all data har överförts.

Alternativ till ”Flytta till iOS”

Medan Move to iOS är Apples inbyggda lösning för att överföra data, finns det flera alternativ till det. Vissa av dessa tredjepartsappar har fler funktioner och snabbare överföringsmöjligheter. Här är några bra alternativ du kan överväga:

#1. Tenorshare iCareFone iTransGo

Tenorshare iCareFone iTransGo är en lättanvänd app för dataöverföring som låter dig överföra innehåll från iPhone till iPhone, Android till Android och till och med Android till iPhone.

Appens enkla gränssnitt låter dig välja vilken datakategori du vill överföra samtidigt som du säkerställer att ingen av datan skrivs över utan sammanfogas med målenheten. Den är kompatibel med iPhone, Mac, Android-enheter och PC.

Du kan enkelt överföra alla former av data från foton, kontakter, meddelanden, videor, kalendrar och till och med musik (något som Move to iOS inte tillåter.)

Att överföra data är också enkelt. Anslut bara enheterna, starta programmet, välj de data du vill överföra och vänta på att processen ska avslutas. Det är det bästa alternativet att flytta till iOS.

Läs en fullständig recension av Tenorshare iCareFone iTransGo

#2. MobileTrans

MobileTrans låter dig överföra olika typer av data utan en fabriksåterställning. Detta gör det extremt enkelt att flytta data från en enhet till en annan. Du behöver inte heller tillgång till internet, till skillnad från andra appar för datadelning som kräver att du har antingen ett mobilnätverk eller ett WiFi.

Med hjälp av verktyget kan du enkelt dela Whatsapp-meddelanden, foton, videor, dokument, kontakter, appar, meddelanden, kalendrar, samtalsloggar och musik med en enhet i närheten eller på distans.

Vissa av funktionerna hos MobileTrans är oöverträffade. Så om du vill överföra data utan internet på distans har du hittat din match.

#3. iMobie AnyTrans

På tal om de bästa datadelningsapparna skulle det vara brottsligt för att inte tala om iMobie AnyTrans. Den här lösningen fungerar bättre än Flytta till iOS i flera avseenden. För det första kan den flytta samtalsloggar till den nya enheten på under en sekund, medan Flytta till iOS inte har något sådant alternativ.

Den kan också överföra musik, importerade videor, ringsignaler, böcker och PDF-filer och filer, inklusive komprimerade och dokument. Naturligtvis överför den också de grundläggande, såsom meddelanden, foton och videor, kontakter, kalendrar och mer.

Hastigheten på överföringen är också otrolig. Om du vill flytta fler kategorier av data från din Android- till iOS-enhet rekommenderar jag starkt iMobie AnyTrans.

Avslutande tankar

Att överföra data från en Android-telefon till en iPhone kan vara en besvärlig uppgift. Men om du har bestämt dig för att byta måste du bemästra denna utmaning. Tack och lov har du massor av metoder och alternativ att välja mellan.

Bortsett från att använda Apples officiella app – Flytta till iOS, kan du kolla in de nämnda tredjepartsalternativen. Medan alla dessa appar gör den grundläggande uppgiften att överföra data ganska bra, har de några nyanser. Det är viktigt att du gör din forskning precis innan du väljer den bästa datadelningsappen för dina behov. Lycka till med det!

Vill du överföra data till din Mac istället? Kolla in de bästa verktygen för att överföra filer från Android till Mac.